GN Achtergrond: De superkrachten van Dishonored

Alle informatie in deze GN Achtergrond is online te vinden en reeds bekendgemaakt door Bethesda. Wij hebben er simpelweg een mooie lijst van gemaakt. Er zijn dan ook geen spoilers te vinden over het verhaal, maar we geven we een overzicht van alle superkrachten. Wil je volledig blanco Dishonored spelen bij launch, dan verzoeken we je dit artikel niet te lezen.

Vorige week hebben wij jullie een beeld willen geven over het verhaal van Dishonored. Deze week willen we graag wat meer over de gameplay vertellen en met name over de superkrachten van de game. Het is immers een unieke functie van de game dat je speciale gaven hebt gekregen van The Outsider. Maar wat kun je hier precies mee? Wij gingen op onderzoek uit en hebben voor jullie een mooie lijst met awesome krachten!

Meer informatie over de gameplay? Lees de Dishonored hands-on of bekijk de videopreview!

Blink
De superkracht die je waarschijnlijk het meest gaat gebruiken is Blink. Deze laat je korte stukken teleporteren en dat is natuurlijk extreem handig als je een straat wilt oversteken, of achter een wachter wilt belanden. Met één druk op de knop is het mogelijk. Overigens kun je de kracht ook gebruiken om over een afgrond te komen en het combineren van deze kracht met Possession (zie hieronder) is erg nuttig.

ightDark Vision
Sam Fisher gebruikt een lullig kijkertje om onder deuren te kijken, Corvo doet dat met veel meer stijl. Hij kan namelijk simpelweg door muren heen kijken! Alle tegenstanders komen als gele vlekken in beeld zodat je precies weet hoe je de bewakers moet ontlopen, of ze het gemakkelijkst kunt doden.

Possession
Possession laat je korte tijd in de huid kruipen van een ander persoon of dier. Erg handig als toffe combo’s wilt maken. Wat dacht je van het springen van een hoog gebouw om net voor de landing in een rat te kruipen zodat je niet te pletter valt. Of laat iemand op zijn eigen collega schieten. Let echter wel op, deze kracht duurt maar even.

Bend Time
Iedereen houd van Bullet Time. In Dishonored kan Bend Time ook de tijd extreem vertragen. De tijd zal zelfs zo langzaam gaan dat het lijkt of de tijd stilstaat. Dit geldt echter niet voor Corvo en hij kan dus gemakkelijk om kogels heen lopen of wat dodelijke vallen klaarmaken. Ook goed te gebruiken in combinatie met Possession, waarbij je in de huid van een soldaat kunt kruipen, schieten, de tijd vertragen, om hem vervolgens zelf in de lijn van het schot te plaatsen.

Devouring Swarm
Een zwerm doet denken aan insecten, maar in Dishonored kun je een zwerm ratten op mensen afsturen. En deze ratten zijn hongerig…

Wind Blast
Fus Ro Dah in Dishonored! De windstoot kan er niet alleen voor zorgen dat vijanden niet op hun benen blijven staan, maar ook kunnen deuren openslaan, vuren worden gedoofd en zelfs projectielen kunnen worden teruggestuurd naar de afzender.

Shadow Kill
Handig voor de spelers die echt geheimzinnig willen spelen. Bij het gebruik van Shadow Kill verandert je slachtoffer namelijk in as, waardoor er geen spoor meer te vinden is van het lijk. Geen gedoe dus met het bergen van lichamen.

Blood Thirsty
Spaar je adrenaline op voor de ultieme aanval. Is de meter vol, dan kun je dodelijk toeslaan.

Agility
Ren nog harder en spring nog hoger met deze superkracht. Dat komt altijd van pas.

Vitality
Nog meer klappen kunnen hebben? Vitality zorgt voor een betere gezondheid.

Met bovenstaande krachten kunnen wij vanaf 12 oktober aan de slag. Overigens verdien je ook XP in de game en zijn je krachten allemaal te upgraden. Hiermee worden de krachten natuurlijk nog sterker. Natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag met de game en binnenkort verschijnt dan ook de review hier op GamersNET.

 1.   
  lassieman's avatar

  Zeker wel vette power 8)

 2.   
  mmx's avatar

  Echt vette power dit word weer uuuuuuuuuuuuuuren lang gamen 🙂

 3.   
  XiovAvoiX's avatar

  Klinkt als een echte zieke game man.