GN Leestip: Darksiders: The Abomination Vault

Het is weer zover, de zomervakantie is begonnen! De vakantie is voor velen de ideale tijd om eens een boek te lezen. Nu kun je natuurlijk boeken van Baantjer of Dan Brown uit de kast trekken, je kunt op het strand aan de Middellandse zee of dat terrasje in Barcelona echter ook game-gerelateerde boeken lezen. Zo kan je je ook eens verdiepen in de wereld van Halo, Uncharted of Mass Effect. Met de GN Leestip krijg je de komende weken tips welke boeken jij op vakantie mee moet nemen.

Binnenkort, op 21 augustus, verschijnt Darksiders II en dus is het de perfecte tijd om een boek over de wereld van Darksiders te gaan lezen. Dat moet THQ ook gedacht hebben, want eind juli verscheen Darksiders: The Abomination Vault. Dit boek is een prequel van de franchise, maar Death en War zijn wel de hoofdpersonen van het verhaal. Het boek is vooral leuk omdat je War herkent en alvast de persoonlijkheid en achtergrond van Death leert kennen.

Over de top

Darksiders: The Abomination Vault speelt zich eeuwen voor de twee games af. Death is na 500 jaar eindelijk terug van weggeweest en rustig een huisje aan het bouwen als hij wordt opgeroepen door de Charred Council. Deze raad bewaakt de balans tussen hemel en hel en Death wordt erop uitgestuurd om een verontrustende gebeurtenis te gaan onderzoeken. Het paradijs Eden en de engelen zijn namelijk aangevallen. Daar aangekomen blijkt dit maar het begin in een heel groots plan te zijn. De daders zijn namelijk op zoek naar de Abomination Vault waar extreem machtige wapens in liggen. Voor Death is dit een persoonlijke zaak en hij stopt daarom voor niets om de Abomination Vault te beschermen.

Het begin van het boek komt vrij langzaam op gang en is niet bepaald spannend. Er is namelijk vooral veel onduidelijkheid over wie wie is en wat de situatie precies is. Ook is War op hetzelfde moment met een andere missie voor de Charred Council bezig die niet meer dient dan het vullen van pagina’s. Het wordt pas echt leuk als Death en War samen op pad gaan. Er volgt namelijk een uitleg van Death over de situatie en het verhaal barst echt los. Dit is toch wel het coolste aan het boek. Het is niet zomaar een verhaaltje tussendoor, maar het gaat om het voortbestaan van alle werelden. Ook zijn echt grote spelers zoals Lilith, de moeder der demonen, en Azrael, de engel des doods, aanwezig in het boek. Het heeft dus ongeveer hetzelfde over de top-gehalte als de game.

Was het maar DLC

In het boek zit erg veel actie, want Death en War vechten een groot gedeelte van de tijd. De verwijzingen naar de gameplay van de spellen zijn erg leuk gedaan. De wapens en de paarden van de ruiters zijn bijvoorbeeld vrij makkelijk te herkennen. Ook de speciale aanvallen, zoals wanneer War zwaarden uit de grond laat verschijnen, zitten in het boek. Death heeft zelf nog veel coolere speciale aanvallen, hopelijk zitten die ook in Darksiders II. Er is echter één probleem met al die actie: je wilt het veel liever zelf doen. Omschrijvingen van de gevechten zijn allemaal leuk en aardig, maar het wordt wel erg uitgerekt. Dit boek was daarom de perfecte DLC geweest om het wachten op Darksiders II wat draaglijker te maken.

De omschrijving van de gevechten is nog best aardig, maar de gesprekken tussen personages zijn vrij tenenkrommend. Het is namelijk altijd hetzelfde. Eerst beledigen de twee gesprekspartners elkaar een beetje en zijn er wat sarcastische opmerkingen totdat ze eindelijk iets nuttigs gaan bespreken. Verder zijn alle personages vrij zelfzuchtig. Iedereen, inclusief de engelen, gedragen zich meer als mensen dan als de hogere wezens die ze moeten voorstellen. Een laatste negatief punt is dat het Engels vrij moeilijk is. Tijdens de gesprekken valt dit nog mee, maar in de omschrijvingen van bijvoorbeeld omgevingen worden veel moeilijke woorden gebruikt.

Conclusie

Wil je helemaal in de wereld van Darksiders zitten voordat je Darksiders II gaat spelen? Dan kun je natuurlijk het eerste deel nog een keer doen, maar een andere optie is om het boek Darksiders: The Abomination Vault te lezen. Het verhaal is namelijk best leuk, de setting erg cool en de verwijzingen naar de gameplay van de spellen zijn goed gedaan. Er zit echter iets te veel actie in het boek, de gesprekken tussen personages zijn niet goed neergezet en het Engels is erg moeilijk. Darksiders: The Abomination Vault is daarom alleen geschikt voor de echte fan.

  1.   
    BartjeZ's avatar

    dit lijkt me niet zo leuk

  2.   
    Fox's avatar

    Bartotelli schreef, "dit lijkt me niet zo leuk"

    Over het algemeen vinden veel mensen lezen niet leuk.

  3.   
    zombieschaap's avatar

    Fox schreef, "

    ”Bartotelli” schreef, "dit lijkt me niet zo leuk"

    Over het algemeen vinden veel mensen lezen niet leuk."

    Ik wel, als ik klaar ben met Game of Thrones reeks dan zal ik deze bestellen

  4.   
    dghreherherher's avatar

    Hi buddy :

    The 2012 Olympic Games in London, let us together to their spirits, convey he, you and I

    2012Sorching summer comes, in order to thank everyone, characteristic, novel style, varieties, low price and good quality, and the low sale price. Thank everyone

    ==== ( http://www.fullmalls.com ) =====

    ==== ( http://www.fullmalls.com ) =====

    $33 True Religion jeans, Ed Hardy jeans,LV,Coogi jeans,Affliction jeans

    $30 Air Jordan shoes,Shox shoes,Gucci,LV shoes

    50%Discount winter fashion :Sandle,t-shirt,caps,jerseys,handbag and brand watches!!!

    $15 Ed Hardy ,LV ,Gucci Bikini

    $15 Polo, Ed Hardy, Gucci, LV, Lacoste T-shirts

    $25 Coach,Gucci,LV,Prada,Juicy,Chanel handbag,

    $10 Gucci,Ed Hardy sunglasses

    $9 New Era caps.

    give you the unexpected harvest

    ==== ( http://www.fullmalls.com ) =====

    ==== ( http://www.fullmalls.com ) =====

    ==== ( http://www.fullmalls.com ) =====

    ==== ( http://www.fullmalls.com ) =====

    ==== ( http://www.scnshop.com ) =====

  5.   
    Fox's avatar

    dghreherherher schreef, "Hurr
    "

    Mkay?

  6.   
    toqeer's avatar

    ziet er vet uit 🙂