The Avengers

Teveel kapiteins op een schip. Het is een eeuwenoud probleem en eerdere Marvel films hebben daar erg onder geleden. Zo was X-men: The Last Stand een aanfluiting in vergelijking tot zijn voorgangers, vanwege het simpele feit dat teveel superhelden een te grote rol kregen, waardoor alle focus weg was. Ook de derde Spider-man had dat probleem met het aantal slechteriken. The Avengers heeft dus een lastige taak, want hoe krijg je fictieve en letterlijke sterren zover om elkaar te laten schitteren. Het is regisseur Joss Whedon en zijn steracteurs gelukt. The Avengers laat iedereen schitteren, stralen zelfs, zonder dat iemand wordt onderbelicht.

Strategic Hazard Intervention, Espionage and Logistics Directorate

De kracht van The Avengers ligt niet in Iron Man, Thor, The Hulk of Captain America, want hoewel de acteurs hun herkenbare rol uit de individuele films prolongeren, is het organisatie S.H.I.E.L.D. die het verhaal vertelt. De geheime organisatie wordt aangevallen door Loki (Tom Hiddleston), de slechterik uit Thor en hij steelt de Tesseract (Cosmic Cube), een bron van ongekende kracht waarmee hij samen met een leger aliens de aarde wil veroveren. Tot zover het minst geslaagde gedeelte van de film, want dit verhaal is puur en alleen een reden om The Avengers samen te krijgen. Overigens is het voor de fans wel tof dat de Tesseract uit Captain America komt en dat de onderzoeker van S.H.I.E.L.D., die de kubus moet onderzoeken, Stellan Skarsgård is, die we kennen uit Thor. Jawel, alles komt samen!

Met de aanval tegen S.H.I.E.L.D. voelt Nick Fury (Samuel L. Jackson) zich genoodzaakt het Avengers programma weer op te starten. Hij stuurt de sexy Black Widow (Scarlett Johansson) en de extreem grappige Agent Coulson (Clark Gregg) op pad om de helden te rekruteren. Het is hier waar de film straalt. De interactie tussen de karakters is namelijk vaak heel erg grappig, met Tony Stark (Robert Downey jr.) als nonchalante wetenschapper die ervan uitgaat dat hij de leider is, Bruce Banner (Mark Ruffalo) die zijn woede altijd moet onderdrukken en Captain America (Chris Evans) als het oprecht goede hart van de groep. En ondanks zijn rare pakje krijg je toch erg veel respect voor hem.

Iedereen schittert

Wie de leider zal worden is natuurlijk de vraag, maar het is vooral de reis daar naartoe die The Avengers een geweldige ervaring maakt. De dialogen tussen Banner en Stark zijn fantastisch, de strijd tussen Hulk en Thor is erg geestig, de beginscène van The Black Widow is hilarisch en ook de dialogen tussen Stark en Rogers (Capt.) zijn scherp. Het is grappig dat vooral de dialogen, de humor en de interactie de dingen zijn die het meest indruk op me hebben gemaakt. We praten namelijk over een actiefilm! Gelukkig is de actie helemaal in orde, maar naar mijn mening moet dat altijd in dienst staan van de acteurs en niet andersom en dat is in The Avengers helemaal gelukt.

De special effects uit hedendaagse films kennen we namelijk al wel. De actie is fantastisch in beeld gebracht en voelt bijna nooit over de top. The Hulk is prachtig geanimeerd en als je de trailer hebt gezien dan weet je dat de heren uiteindelijk op een geweldige manier zullen samenwerken, met ieder zijn specialisatie en rol in de groep. Er komt zelfs een leider.

Conclusie

The Avengers is een film over S.H.I.E.L.D., waarin de verschillende superhelden een rol in mogen spelen. En iedereen die denkt dat Robert Downey jr. de belangrijkste man is in deze film, heeft het mis. Iedereen wordt perfect belicht, niet teveel, niet te weinig. Dat, samen met de geweldige humor, goede dialogen en spectaculaire actie maken The Avengers tot de beste film tot nu toe uit Marvels eigen keuken. Het plan is geslaagd, op naar een nieuwe ronde individuele films en dan The Avengers 2.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Bijrollen schitteren
  • Extreem grappige momenten
  • Banner en Stark
  • Hulk en Thor

Wat is NOT

9

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren