GN Top 10: Gamefilms

Je kent het wel, het eeuwige gekibbel tussen twee mensen over wat beter is. Deze strijd gaat Glenn nu ook aan op GamersNET.nl in de enige echte GN Top 10. Zijn oordeel, grappig of serieus, over van alles en nog wat kun je hier lezen.

Vorige week heb je de top 10 van de heetste gamebabes kunnen bekijken. Deze week staat in het teken van gamefilms/filmgames. Ook zal deze week geen echte ranglijst zijn, maar eerder een refresher van de films die je kunt kijken op een regenachtige dag. Veel plezier!

Nummer #10

We beginnen de top 10 van deze week met een film van Uwe Boll. Menig gamer weet wie dit is en weet wat voor soort films hij maakt, waarvan de meeste slechte pogingen zijn tot het verfilmen van een game. Op nummer tien staat zijn verfilming van Postal, simpelweg omdat hij in deze film wordt neergeschoten. Vermaak voor jong en oud dus!

Nummer #9

Op nummer negen staat de verfilming van Hitman. De film staat volledig in het teken van de games, maar laat hier en daar toch wat steekjes vallen. Desondanks is de film niet slecht en heeft genoeg vermakelijke momenten in huis. Explosies, mooie dames en een hoop geweren; wat wil je nog meer?

Nummer #8

Gillende Chineesjes, grote memmen en random strijdkreten; alle ingrediënten voor een kung-fu film. Onze wereld wordt bedreigt door de boosaardige Shang Tsung, aan ons aardlingen de moeilijke taak om de gozer van zijn troon te stoten. Tenminste, als je mee zou doen met de enige echte Mortal Kombat film!

Nummer #7

Prachtige CGI graphics zijn al jaren het handelsmerk van de Final Fantasy reeks. Wellicht wist nummer zeven in de top 10 van deze week niet de sfeer van de games volledig over te nemen, maar desondanks is Final Fantasy: Advent Children een spektakel om te zien. Dit is genieten geblazen voor de fans en liefhebbers van animatie.

Nummer #6

Vorige week stond de dame in kwestie op nummer één, maar deze week moet ze het helaas doen met een zesde plaats. Op nummer zes in de top 10 gamefilms staat de eerste Tomb Raider film, die ondanks de vele gebreken toch nog vermakelijk was. Of dit aan de actiescenes lag of aan de memmen van mevrouw Jolie is de vraag.

Nummer #5

We zijn inmiddels al halverwege. Om dit te vieren gaan we meteen door naar nummer vijf; de verfilming van de Silent Hill games. Deze combineerde de eerste drie delen en maakte er één geheel van. Het uiteindelijke resultaat mag er zijn, ondanks dat ook bij deze film veel details ontbraken.

Nummer #4

De games van nummer vier zijn altijd al ontzettend filmisch geweest. Zo is zelfs de game van de ontwikkelaar een filmisch spektakel; Alan Wake. De film gaat echter over Remedy’s Max Payne. Veel actiescenes, bullet-time en loyaliteit aan de serie is hier te bespeuren, waardoor deze film zijn vierde plaats verdient.

Nummer #3

Op nummer drie in de top 10 van deze week staat een film die het zowel van haar prachtige special effects moet hebben als de loyaliteit uit de vijfde game uit de Resident Evil serie. Resident Evil: Afterlife 3D laat zien waar de games om draaien: horror, actie, leuke dames en prachtige effecten.

Nummer #2

We zijn bijna bij nummer één aangekomen, maar voordat het zover is gaan we eerst nummer twee eens beter bekijken. Deze plaats is ingevuld door Disney’s Prince of Persia – The Sands of Time, een film die de sfeer van de Sands of Time trilogie goed weergeeft en een spektakel is voor jong en oud. Een aanrader!

Nummer #1

Nummer één is eigenlijk een valsspeler, aangezien de films er eerder waren dan de games. Desondanks is de combinatie van de films en de games zo naadloos, actievol en spannend dat de Chronicles of Riddick serie de absolute eerste plaats verdient. Escape from Butcher Bay, Pitch Black, The Chronicles of Riddick en Assault on Dark Athena zijn stuk voor stuk goede films en spannende games. Puur genieten geblazen dus!

Dit was alweer de derde GamersNET top 10. Ik wens jullie veel plezier met het bekijken van deze films!

Volgende week staat er weer een lijst klaar, maar wellicht hebben jullie zelf nog een ideeën waar deze over moet gaan. Suggesties en tips kun je mailen naar [email protected]. Tot volgende week!

  1.   
    WesterW's avatar

    En Gyakuten Saiban (Ace Attorney) staat er niet op. Had wel op de plaats van valsspelertje Riddick mogen staan 😉 Inderdaad, het is de beste gameverfilming tot op heden.

  2.   
    xColdNight's avatar

    Ik zou Prince of Persia geen tweede plaats gegeven hebben, maar oke 🙂 Verder mooie top 10!

  3.   
    GamerJaime's avatar

    Mooie top 10 alleen zou ik Bloodrayne van Uwe Boll op 10 gezet hebben. Die is imo veel beter dan Postal.

  4.   
    gatemaster64's avatar

    ze zouden een film over call of duty modern warfare moten maken! 😀

  5.   
    WesterW's avatar

    ”gatemaster64″ schreef, "ze zouden een film over call of duty modern warfare moten maken! 😀 "

    Kun je net zo goed een willekeurige actiefilm pakken :’)

  6.   
    Glennus's avatar

    Wesz schreef, "En Gyakuten Saiban (Ace Attorney) staat er niet op. Had wel op de plaats van valsspelertje Riddick mogen staan 😉 Inderdaad, het is de beste gameverfilming tot op heden."

    Nou… Nee, met alle respect. Ik zou het al knap vinden als iemand behalve jij de film kent in Nederland.

  7.   
    )GN(-Erik's avatar

    De eerste Resident Evil film was het beste van alle live action Resident Evil films dus ik vind het vreemd dat jullie voor een vervolg gekozen hebben. Daarnaast vind ik dat Silent Hill wel beter gescoord had mogen hebben. En ik vind het ook vreemd dan Street Fighter niet in de lijst staat. En daarnaast mis ik ook de DEAD SPACE animatie films, die waren veel beter dan de meeste films in deze lijst 😛

  8.   
    GamerJaime's avatar

    Glennus schreef, "

    ”Wesz” schreef, "En Gyakuten Saiban (Ace Attorney) staat er niet op. Had wel op de plaats van valsspelertje Riddick mogen staan 😉 Inderdaad, het is de beste gameverfilming tot op heden."

    Nou… Nee, met alle respect. Ik zou het al knap vinden als iemand behalve jij de film kent in Nederland."

    Haha ja inderdaad ik ken hem niet sterker nog ik ken de gelijknamige game niet eens. 😳

  9.   
    fdennis's avatar

    In hoeverre je een top 10 kunt maken. Over het algemeen zijn de gamefilms uitermate zwak. Maar als je nr 1 zegt dat het een valsspeler is omdat de film eerder was dan de game dan zou je eigenlijk heel simpel Avatar op 1 moeten zetten lijkt me. Maargoed de beste vind ik Resident Evil 1. Echt geweldige film.

  10.   
    WesterW's avatar

    Glennus schreef, "

    ”Wesz” schreef, "En Gyakuten Saiban (Ace Attorney) staat er niet op. Had wel op de plaats van valsspelertje Riddick mogen staan 😉 Inderdaad, het is de beste gameverfilming tot op heden."

    Nou… Nee, met alle respect. Ik zou het al knap vinden als iemand behalve jij de film kent in Nederland."

    Vind het grappig dat je dat zegt. Dat jij hem niet kent, zegt niets over de kwaliteit van de film natuurlijk. Daarnaast staat populariteit vanzelfsprekend allerminst gelijk aan kwaliteit.
    De film werd op het Internationaal Film Festival Rotterdam laten zien en was daar een groots succes. Waarschijnlijk de grootste film die aanwezig was daar. Bovendien is regisseur Miike Takeshi internationaal bekend 😉

  11.   
    Glennus's avatar

    Wesz schreef, "

    ”Glennus” schreef, "[quote=”Wesz”].."

    Nou… Nee, met alle respect. Ik zou het al knap vinden als iemand behalve jij de film kent in Nederland."

    Vind het grappig dat je dat zegt. Dat jij hem niet kent, zegt niets over de kwaliteit van de film natuurlijk. Daarnaast staat populariteit vanzelfsprekend allerminst gelijk aan kwaliteit.
    De film werd op het Internationaal Film Festival Rotterdam laten zien en was daar een groots succes. Waarschijnlijk de grootste film die aanwezig was daar. Bovendien is regisseur Miike Takeshi internationaal bekend ;)[/quote]
    Ik snap je reactie wel hoor, Wes, maar desondanks is het maar een column waar we het hier over hebben 😛

    En onthoud; het is maar een mening. Als je goede ideeën heb, moet je die naar mij mailen, dan maak ik er wellicht een column over voor de volgende week!

  12.   
    WesterW's avatar

    Natuurlijk, maar lijstjes zijn er om over gediscussieerd te worden 😛

  13.   
    FishHookz's avatar

    Riddick en Max Payne waren echt geweldigen films

  14.   
    Daniel Z's avatar

    Ik vond Max Payne juist een van de meest belachelijke gameverfilmingen ooit, samen met Hitman. De games zijn geweldig, maar de films zijn om te huilen.

  15.   
    Hillianii's avatar

    Mortal Kombat vind ik wel gaaf!

  16.   
    JeroenGamer's avatar

    Waar is Tekken ???

  17.   
    GamerJaime's avatar

    JeroenGamer schreef, "Waar is Tekken ???"

    Die staat in de top 100 op plek 100.

  18.   
    Flapjack's avatar

    Wesz schreef, "

    ”gatemaster64″ schreef, "ze zouden een film over call of duty modern warfare moten maken! 😀 "

    Kun je net zo goed een willekeurige actiefilm pakken :’)"

    correct… een game waardig voor een verfilmings is gewoon het altijd mooi mass effect.

  19.   
    Boxer's avatar

    Flapjack schreef, "

    ”Wesz” schreef, "[quote=”gatemaster64″].."

    Kun je net zo goed een willekeurige actiefilm pakken :’)"

    correct… een game waardig voor een verfilmings is gewoon het altijd mooi mass effect. [/quote]
    Het probleem met games zoals Mass Effect is dat een van hun core gameplayelementen keuze is. Als je dit gaat verfilmen, is dus ong. 50% van je publiek boos. Maar het zou inderdaad wel een gigantische vette film zijn, zolang ze Micheal Bay er maar niet op zetten.

  20.   
    Gunrunner120's avatar

    Er komt een mass effect film en ze maken nu ook een film die is gesponsrd en geïnspireerd op bf3 😀

  21.   
    tijn80's avatar

    Op naar de top 10 slechtste gameverfilmingen! Van mij mag Super Mario Bros op nr 1 😉

  22.   
    irapi's avatar

    Heb ze niet allemaal gezien, vond max payne wel goed kan ik me herinneren. Leuke top 10 🙂 .

  23.   
    DGonlag2's avatar

    Tomb Raider? Serieus? Wat heeft iedereen toch met die films? Ik vond het echt een slechte k*t film. Maar ach, het zal wel.

    Hoe dan ook, Final Fantasy VII: Advent Children moet op nummer 1, echt een epic film.

    En nummer 1 een valsspeler? Wat is dat nou weer voor onzin, dan hoort hij toch helemaal niet thuis in de lijst. Als de films er eerder waren zijn de games dus duidelijk afgeleid van de films, en dus geen gameverfilming. Beetje vreemd om die uberhaubt in de lijst te hebben staan. Lord of the Rings spellen en films sluiten ook naatloos op elkaar aan, maar die zie ik ook niet in de lijst staan? Zelfde geld voor Avatar.
    Lekker geloofwaardig dan.

  24.   
    Glennus's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "Tomb Raider? Serieus? Wat heeft iedereen toch met die films? Ik vond het echt een slechte k*t film. Maar ach, het zal wel.
    Hoe dan ook, Final Fantasy VII: Advent Children moet op nummer 1, echt een epic film.
    En nummer 1 een valsspeler? Wat is dat nou weer voor onzin, dan hoort hij toch helemaal niet thuis in de lijst. Als de films er eerder waren zijn de games dus duidelijk afgeleid van de films, en dus geen gameverfilming. Beetje vreemd om die uberhaubt in de lijst te hebben staan. Lord of the Rings spellen en films sluiten ook naatloos op elkaar aan, maar die zie ik ook niet in de lijst staan? Zelfde geld voor Avatar.
    Lekker geloofwaardig dan. "

    Nounou, je hoeft niet boos te worden hoor 🙂 Als je betere ideeën heb kun je die mailen.

  25.   
    -B9D7L-'s avatar

    ”Kim231″ schreef, "Ik zou Prince of Persia geen tweede plaats gegeven hebben, maar oke 🙂 Verder mooie top 10!"

    Maar op nummer 1! 😛

  26.   
    L19's avatar

    Wesz schreef, "Natuurlijk, maar lijstjes zijn er om over gediscussieerd te worden 😛 "

    Hélemaal mee eens, wat is de lol er anders van :p

  27.   
    Game Supporter's avatar

    Geweldige top 10 hoor! Goed uitgezocht!

  28.   
    Game Supporter's avatar

    Game Supporter schreef, "Geweldige top 10 hoor! Goed uitgezocht!"