Ghost Recon: Future Soldier co-op

Ghost Recon: Future soldier heeft al vaker in het spotlicht gestaan. Om precies te zijn in drie previews, waarvan 2 hands-on. Maar vandaag gaan we het anders doen. We hebben namelijk de co-op lekker diep onder handen genomen en gaan jullie er alles over vertellen.

Lekker diep

Zoals bekend gaat Ghost Recon: Future Soldier diep, dieper dan een Call of Duty of een Battlefield. Het tactische gedeelte heeft namelijk een groot gedeelte van de game in handen. Strategisch denken en daar adequaat naar handelen zal vaste kost zijn in dit nieuwe deel uit de Ghost Recon franchise. Daar heb je dan ook allemaal gadgets voor, die in vorige previews ook beschreven zijn. Zo hebben we de bekende recon drone, cloaking coats, sensor grenades en curving bullets. Dit alles om ervoor te zorgen dat je zonder al te veel kleerscheuren door de missies heen komt, want het gaat pittig worden! En dat mag ook wel weer is, niet?

Coöperatief

Wat is er nou leuker dan al deze gadgets tot je beschikking hebben? Precies, met drie vrienden erbij! Ghost Recon: Future Soldier heeft namelijk een ingebouwde co-op modus. Deze is ook nog op te delen in campain co-op en een survival modus genaamd Guerilla. De campain is gebouwd voor 4-player co-op, maar is ook goed te spelen in je eentje. Je drie squadmates worden dan ingevuld door een geavanceerde AI. Maar mocht je de beschikking hebben tot een paar vrienden, is dat zeker aan te raden. Want wat is deze game toch een pareltje in co-op! De game voelt en ademt co-op, dat merk je gewoon aan de interface.

Missie 10

De missie die we speelde was de 10de van de mogelijke 12. De ontwikkelaar meldde dan ook dat de moeilijkheidsgraad al erg geavanceerd was, maar daar lieten we ons natuurlijk niet door uit het veld slaan.

De missie begint; we bevinden ons in een buiten omgeving met veel flora. Rusland maakt de ontwikkelaar ons duidelijk. We moeten op zoek naar een Russische commando achter de vijandelijke linies. Stealth is het sleutelwoord. Hoe stiller we er door heen komen, hoe minder tegenslag we kunnen verwachten. We lopen naar het eerste checkpoint. Mijn collega brengt een UAV Drone de lucht in en scout alvast vooruit. Hij selecteert de eerste vier bad guys, waarna ze in onze HUD gepaint zijn. Handig, want of ik ze nou zie of niet, ik weet waar ze zich bevinden. Boven in het scherm komen vier iconen in beeld die representatief zijn voor de vier tegenstanders die zojuist geselecteerd zijn. Ik richt op zo’n tegenstander en het eerste icoon kleurt blauw. Check! Ik sta klaar voor mijn kill. Mijn ‘brothers in arms’ doen hetzelfde waardoor we ze nu alle vier in het vizier hebben. We tellen af: drie, twee, één… knal! We beginnen allemaal te schieten en de game schotelt ons een ware bullettime voor! De vier bad guy’s zuchten hun laatste adem uit. Wij gaan verder met een glimlach op ons gezicht die de komende speelsessie niet meer van ons gezicht zal verdwijnen.

Dit is iconisch voor wat Ghost Recon: Future Soldier ons zal gaan serveren. Een pittige game die strategie vereist maar als de klus geklaard is, je zal verlaten met tevredenheid.

Guerilla

De tweede modus waarin co-op centraal staat is de zogenaamde Guerilla modus. Deze modus is zowel online als in split-screen te spelen, in tegenstelling tot de campain, die alleen online speelbaar is. Dat klinkt jammer, maar dat is een bewuste design keuze geweest. Er gebeurt simpelweg te veel in de campain om twee keer te moeten weergeven op één scherm. De Guerilla modus is echter wel lekker op de bank te spelen met maximaal drie vrienden. Deze modus kennen we onder een andere naam eigenlijk ook al uit Call of Duty: Modern Warfare 3, Spec Ops.

De bedoeling is simpel. Verover met z’n vieren (of minder) een checkpoint en probeer deze zo lang mogelijk te verdedigen. Wave na wave zullen de tegenstanders proberen de checkpoint terug te pakken en dat gaat hard. Elke wave is logischerwijs net even wat pittiger dan die daarvoor. Maar maak je geen zorgen, voor je harde werk zal je beloond worden middels wave streaks. Zo zijn er turrets en predator missiles te verdienen, die het spelen meer dan waard zijn. Guerilla is in tegenstelling tot Spec Ops niet eindeloos. Bij wave 50 heb je het level gehaald.

Conclusie

Ghost Recon: Future Soldier gaat een dijk van een game worden. Eindelijk weer een titel waar we de hersencellen voor moeten laten kraken. Niet in ons eentje nee, met vier man! Elke keer dat een aanval succesvol wordt afgesloten zonder dat je ontdekt wordt geeft een adrenaline kick. Eentje die je nodig hebt voor het moment dat het mis gaat. Want dan is het echt knokken voor je leven. Wij hebben ons in ieder geval ontzettend vermaakt tijdens deze hands-on en kunnen dan ook niet wachten tot dat de volledige game in de winkels ligt!

  1.   
    Leon 2.0's avatar

    Klinkt goed! Ik hou van co-op. 🙂 Helemaal mooi dat er ook een modus splitscreen te spelen is.

  2.   
    See4urSelf's avatar

    mr.black schreef, "Klinkt goed! Ik hou van co-op. 🙂 Helemaal mooi dat er ook een modus splitscreen te spelen is."

    Zeker! Hij si ook nog is super leuk en intensief. De meeste co-op games kun je in je luie stoel spelen, maar deze laat je steeds het puntje van je stoel verkennen. Iets wat we al lang niet meer gezien hebben in co-op-land. Leuk dus!

  3.   
    barto89's avatar

    Ik kan niet wachten !! Heb zin in deze game!

  4.   
    mmx's avatar

    Wow en nu eindelijk splitscreen dat worden weer lange avonden gamen 🙂

  5.   
    booclaeys1's avatar

    dit klinkt zo nice !!!!
    😉 😀

  6.   
    Al_Ph's avatar

    Beta is very nice, hope they fix the graphic problems

  7.   
    Prowler's avatar

    mooi 🙂

  8.   
    Intersivety's avatar

    Lijkt me erg leuke game als ik dit zo lees!