Naruto Shippūden: Ultimate Ninja Storm Generations

Waar Naruto: Ultimate Ninja Storm het verhaal vertelde van Naruto toen deze nog een jonge, onervaren ninja was, draaide het vervolg om het ouder geworden personage. Het derde deel, Naruto Shippūden: Ultimate Ninja Storm Generations, is op papier de beste van de games, aangezien deze het geheel vertelt en alle figuren van de twee eerdere spellen bevat en meer. Lijkt dit ook in de praktijk het geval te worden?

De nieuwe generatie

De meeste Naruto-spellen zijn – laten we het beleefd houden – erg middelmatig te noemen. Eigenlijk zijn alleen de Rise of a Ninja-reeks van Ubisoft en de Ultimate Ninja Storm-serie van Namco Bandai de moeite waard. Laatstgenoemde wist in 2008 te verrassen door indrukwekkende, kleurvolle graphics te combineren met een lekker vechtsysteem. De gevechten verliepen in een lekker tempo, waarbij ook variatie werd geboden, doordat je hulp kon inroepen van extra figuren die je van te voren had geselecteerd. Zo springt bijvoorbeeld Sasuke ten tonele om je tegenstander van een grote vuurbal te voorzien. Het werkte en zorgde voor een zeer vermakelijk spel.

Het tweede deel deed wat dat betreft weinig nieuws. Waar je in Ultimate Ninja Storm steeds moest rondlopen in het dorp, iets wat uiteindelijk overigens vrij saai werd, werd dit in de verhaalmodus van het vervolg iets gestroomlijnd. Binnenkort is het tijd om Generations in de winkelschappen te aanschouwen en deze game lijkt het bovenstaande allemaal overboord te hebben gegooid. Geen gewandel meer, geen overbodige missies, maar gewoon to the point achter elkaar potjes beuken.

Verhaal

Hoewel het spel waarschijnlijk veel toevoegingen krijgt in de vorm van personages en opties, zit de grootste verandering toch in de verhaalmodus. In plaats van één doorlopend verhaal met Naruto in de hoofdrol, kunnen we ditmaal kiezen voor verschillende plotlijnen. Het zal natuurlijk mogelijk zijn met de jonge Naruto en de oudere versie van de knul aan de slag te gaan, maar het is zelfs mogelijk voor bijvoorbeeld het verhaal van Haku en Zabuza te kiezen, twee personages die eigenlijk maar een kleine rol vervullen in de Naruto-reeks. Variatie qua speelbare figuren in de verhaalmodus zit er dus iets meer in, want je speel niet alleen met Naruto, maar variatie in gameplay lijkt, door het verwijderen de wereld waarin je kunt rondlopen, er veel minder te zijn.

Tevens lijken de verscheidene verhalen van de personages niet van zeer grote lengte te zijn. In de gespeelde preview-versie werd door het verhaal van de jonge Naruto bijvoorbeeld heel snel geracet, waardoor je alleen de belangrijkste gevechten aan het doen bent. Binnen een kleine anderhalf uur was het verhaal van de jonge ninja dan ook afgerond. Bovendien is de kans groot dat de game weinig begrijpbaar is voor niet-kenners van de reeks, omdat het plot in de game tot nog toe flink lijkt uitgekleed. Toch moet gezegd worden dat het verhaal wel enorm wordt verrijkt door de toevoeging van anime-filmpjes. Naar het schijnt heeft Studio Pierrot, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de originele Naruto-anime, speciaal voor de game meer dan zestig minuten bewegend materiaal gecreëerd. Waarschijnlijk zullen deze worden gebruikt wanneer je een plotlijn begint en ook als je deze voltooit.

Door de tijd

Ultimate Ninja Storm Generations belooft de meest volledige Naruto-game tot op heden te worden. Niet alleen zal het spel een uitgebreide singleplayer- en online-modus bevatten, ook bezit deze een enorm scala aan speelbare personages. Doordat je namelijk met zowel de jonge figuren als de oudere varianten kunt vechten is het personagerooster flink groot. Bovendien zijn er ook heel veel figuren die enkel gebruikt kunnen worden als ondersteuning om je tijdens gevechten te helpen. Bijna elk redelijk belangrijk personage lijkt wel in de game te gaan zitten, en dat valt natuurlijk alleen maar toegejuicht te worden.

Voorlopige conclusie

Naruto Shippūden: Ultimate Ninja Storm Generations lijkt in ieder geval qua inhoud heel erg compleet aan te gaan voelen door vooral heel veel meer te bieden ten opzichte van diens voorgangers. Wel is er nog enige onzekerheid over de manier waarop de verhaallijnen in zijn werk gaan, maar de indrukwekkende anime-beelden maken natuurlijk heel veel goed.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  De demo was erg leuk om te spelen.
  Dit is weer gewoon een van die games die het wachten erg moelijk voor mij maakt maakt.
  Dus is is zkker voor mij een day one buy. 8)

 2.   
  Lashrom's avatar

  One word: Epic!

 3.   
  RockerRoy's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "De demo was erg leuk om te spelen.
  Dit is weer gewoon een van die games die het wachten erg moelijk voor mij maakt maakt.
  Dus is is zkker voor mij een day one buy. 8) "

  Waar is de demo te vinden dan?

 4.   
  Lashrom's avatar

  RockerRoy schreef, "

  ”Gamer4Ever-NL” schreef, "De demo was erg leuk om te spelen.
  Dit is weer gewoon een van die games die het wachten erg moelijk voor mij maakt maakt.
  Dus is is zkker voor mij een day one buy. 8) "

  Waar is de demo te vinden dan?"

  Japanse PSN Store, alleen beschikbaar voor PS3 gebruikers.

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ooo dat is waar ook, De demo is idd alleen te downloaden via de japanse psn store en sinds gisteren ook in de us psn store. 😳

 6.   
  RockerRoy's avatar

  Nou ja, ik hoop in elk geval dat je in deze game meer restricties kan zetten op de online modus. In het vorige deel kozen 9/10 mensen altijd wel een van de ongeveer drie characters die overduidelijk sterker waren dan de rest, waardoor het nogal snel ging vervelen en de gevechten allemaal op dezelfde goedkope manier verliepen. Zoals helaas het geval is bij elk online vechtspel wat ik ooit heb gespeeld. Het zou wel leuk zijn als je op de een of andere manier ervoor kon zorgen dat je bepaalde characters niet online mag kiezen als je dat wil.