Diablo III Gamescom 2011

Diablo II was zeker erg belangrijk voor de ontwikkeling van actietitels en wist dan ook een zeer grote schare fans te vergaren. Het spel uit 2000 wordt zelfs nog steeds door heel veel mensen regelmatig gespeeld. Vanzelfsprekend is de belangstelling voor het vervolg dan ook erg groot en alles wijst erop dat Diablo III wederom de top van de actietitels zal bereiken.

Demon Hunter

Op de Gamescom was het mogelijk om aan de slag te gaan met Diablo III, maar daarvoor moest je, als je als consument op de beursvloer was, zeker meer dan drie uur in de rij staan. Er was veel vraag naar een hands-on met dit felbegeerde vervolg en dat was dus zeker te merken. Waar het vorig jaar op de Gamescom draaide om de destijds net aangekondigde Monk, was het nu de Demon Hunter-klasse die aan de tand gevoeld mocht worden.

Vanzelfsprekend koos ik dan ook voor de demonenjaagster; een schone, maar stoere dame, wiens wapenkeuze ligt bij het vechten met twee kruisbogen. Al zeer snel was het duidelijk wat deze klasse in petto heeft en wat ze inhoudt. Eigenlijk vormt de Demon Hunter een soort middenweg tussen een rogue en een boogschutter, die ook een aantal magische aanvallen kan inzetten. Over het algemeen dien je afstand te bewaren om zo vijanden van een paar mooie pijlen te voorzien en dit is mogelijk om te doen op verscheidene manieren. Zo kun je met een bepaalde vaardigheid door middel van een radslagduik snel uit de problemen komen en is het later in het spel ook mogelijk om een zwartblauwe pijl af te vuren die vijanden aan elkaar vastketent en vertraagd, wat daarnaast ook nog eens gepaard gaat met een mooie bonus van lekker veel schade.

Voice acting

Erg mooi aan dit derde deel is dat ditmaal alles is ingesproken. Als je met een willekeurig personage praat dan hoor je gewoon een stem en wordt je dus niet verplicht alles te lezen. Dat word je dan ook echt nooit verplicht, want wanneer je bijvoorbeeld een boek oppakt wordt dit voorgelezen. Ondertussen kun je gewoon verder met het spel zodat de snelheid er lekker wordt ingehouden en je, terwijl je luistert, de rest van de actie van Diablo III kunt beleven.

Kerker vol paranoia

In het deel dat gespeeld kon worden bevond de protagonist, of in dit geval protagoniste, zich in een grote kerker van een koning. Gelukkig is het allerminst saai in dit ondergrondse gangenstelsel, want je krijgt gezelschap van een heel grote groep monsters, waaronder in zwartgeklede figuren en een stel zombies. Niet alleen werd de omgeving getekend door de vele aanwezige martelwerktuigen, maar ook waren er genoeg vallen te vinden. Er werd al direct flink wat actie op je afgevuurd dus.

Als je verder gaat wordt langzaamaan duidelijk wat er precies aan de hand is. Steeds vind je delen uit de memoires van de eigenaar van de kerker en kom je erachter dat deze koning geleidelijk aan door iets kwaads is overgenomen. Zo lees en hoor je in het eerste deel dat de man soms zijn lichaam niet onder controle heeft en in een van de latere delen kom je erachter dat de man lijdt aan extreme paranoia, daar hij denkt dat zijn burgers een complot smeden en hij daarom alle vrouwen en kinderen in de kerkers heeft gegooid. Een gezellige familieman dus.

Eenmaal ontsnapt uit de helse krochten van de gevangenis liep je buiten rond en vervolgde de route doordat er weer een kerker was. Ditmaal kom je de geest van de koningin tegen, want hij heeft haar uiteindelijk ook ondergronds gegooid inclusief de bijbehorende bedienden. Hoe het verder met de man gaat is nog niet bekend, maar in ieder geval voorspellen dit soort verhaallijnen en sfeervertellingen heel goed wat we van Diablo III kunnen verwachten.

Voorlopige conclusie

Het zal niemand verbazen dat Diablo III gewoon een geweldige titel gaat worden. Ik durf zelfs te beweren dat wanneer de game eindelijk uitkomt deze zeker weten het beste PC-spel van dat jaar zal worden. Diablo III wist in alles te overtuigen, van de sfeer tot de gameplay, alles was perfect uitgewerkt, waardoor het enige probleem met de game is dat we niet weten wanneer Blizzard het spel eindelijk uitbrengt.

 1.   
  zalazar's avatar

  Schiet op!!!!!! 馃榾 kan niet wachten sorry 馃槢

 2.   
  toqeer's avatar

  dit ziet er tog wel vet uit jammer dat hij voor pc is 馃槅

 3.   
  See4urSelf's avatar

  Dit wil ik zo graag spelen. Blizzard is gewoon mensen aan het sparen! En als ze op hun hoogte punt zijn brengen ze het uit.

 4.   
  Kenneloth's avatar

  toqeer schreef, "dit ziet er tog wel vet uit jammer dat hij voor pc is 馃槅 "

  Jammer? Mag de PC nog iets voor zich zelf houden? Wordt er schijtziek van dat alles ook naar de consoles moet. Diablo is een heerlijke lan game, lekker voor de PC houden dus!

 5.   
  doodlefay's avatar

  Ik heb de demo gespeeld op Gamescom en ik moet zeggen dat de Demonhunter zwaar teleurstelde, meh. En erg verrassend was de Monk, heel erg smooth om te spelen. De barbarian was natuurlijk ook een blijvend element van awesome. 馃檪