London Boulevard blu-ray

In London Boulevard probeert ex-crimineel Mitchel (Colin Farrell) op het rechte pad te blijven nadat hij uit de gevangenis is gekomen. Hij neemt een braver baantje aan als assistent en bodyguard van de beroemde Charlotte (Keira Knightley). Zijn verleden laat hem echter niet met rust.

Cast om ‘U’ tegen te zeggen

Daarmee zijn meteen twee sterke punten van de film genoemd: Knightley en Farrell. De chemie tussen de twee is goed en geloofwaardig en ook in zijn eentje zet Colin Farrell een goede prestatie neer. Hij steelt de show als de man die opnieuw wil beginnen en worstelt met zijn criminele neigingen en verleden.

Wat London Boulevard op doet vallen, is het overheersende Britse accent. Dan valt eigenlijk pas op hoe Amerikaans de filmbusiness over het algemeen is. En de cast is erop afgestemt, want naast Farrell (een Ier) en Knightley (een geboren Londense) zijn er nog twee rasechte Britten gecast voor prominente rollen. Ray Winstone (The Departed; Beowulf) is bendeleider Gant. Het erg vermakelijke karakter Jordan wordt vertolkt door David Thewlis (Professor Lupos in de Harry Potter films).

Hun afkomst maakt het Britse accent in ieder geval erg authentiek. Zoals gezegd onderscheidt dat de film van de Amerikaanse main stream. Klein nadeel is wel dat het soms wat lastig te volgen is wat er gezegd wordt, wanneer je gewend bent niet zo op de ondertiteling te letten. We zijn nou eenmaal voorgeprogrammeerd op Amerikaans-Engels. De ondertiteling is hier dus zeker geen overbodige luxe.

Overvolle anderhalf uur

Klein minpuntje is dat de film wat te veel lijkt te willen in de anderhalf uur speelduur. Beter was misschien geweest iets meer de tijd te nemen om alle verschillende lijnen uit te werken, of misschien wat subplots weg te laten. De rode lijn is interessant genoeg en zou de film prima op zichzelf kunnen dragen.

Een groter minpuntje is dat er geen enkele extra is te vinden op de blu-ray. Zelfs de meest primaire extra’s ontbreken, terwijl die vaak toch net een leuke toevoeging zijn.

Conclusie

Een goed gelukte, niet bijster hoogstaande film. Dat is London Boulevar in essentie. De plot is eenvoudig, misschien iets te vol, maar zeker vermakelijk. De cast is goed genoeg om van het geheel een vermakelijke film te maken. Met de ondertiteling aan is het Britse accent een genot om naar te luisteren en Thewlis in een andere rol te zien bevalt ook goed.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren