Warhammer 40.000: Space Marine multiplayer

Onlangs waren we in Londen te vinden om THQ’s Darksiders II te bekijken en hoe leuk dat al was, het was niet de enige reden dat we daar waren. We kregen namelijk ook de eerste kans om met de multiplayer van Warhammer 40.000: Space Marine aan de slag te gaan. Space Marine is in de wereld geroepen om het Warhammer-universum naar een groter publiek te brengen en daarbij hoort natuurlijk ook een moderne multiplayer, inclusief een levelsysteem, verschillende klassen en zelfs perks!. Onze bevindingen:

Space Marines zijn bad ass!

Space Marines zijn geen pussy’s, zo hebben ze bijvoorbeeld twee harten en vier longen om ze extra lang in leven te houden en hebben ze een bepantsering die met het lichaam vergroeid is. Het is niet makkelijk als Space Marine, maar ze zien het als een eer om te vechten voor en met de mensheid en juist die verschillende armors zijn erg belangrijk gemaakt in de multiplayer van de game. Alle drie de klassen zijn namelijk qua gameplay zeer verschillend en dat heeft voornamelijk te maken met hun kledij.

De Tactical Space Marine is de all rounder van de groep. Hij heeft een mooie balans tussen snelheid en wapensterkte. De Devastator moet het vooral hebben van zijn immense gun, maar dit heeft natuurlijk grote gevolgen voor zijn snelheid en vooral met melee-aanvallen is deze klasse erg zwak. Het duurt hem letterlijk seconden om zijn been naar voren te schoppen om zich te ontdoen van tegenstanders. Als laatste hebben we de (voor mij) allervetste klasse van de groep, Assault. Deze gasten hebben een heuse jetpack waarmee hij vanaf tientallen meters in de lucht melee-aanvallen kan uitdelen. Het viel overigens op dat de meeste spelers in Londen de Assault Space Marine het vetst vonden en ik hoop niet dat dit een probleem gaat worden met de uiteindelijke balans van de game.

Pimp my Space Marine

Waar je in de singleplayer vooral je wapens richt op verscheidene Orks, is dat in de multiplayer beperkt gebleven tot de Chaos Marines, de “evil” alterego’s van de Space Marines. Ook zij hebben dezelfde klassen en maken gebruiken van dezelfde bepantsering. En juist deze armors zijn erg belangrijk in de multiplayer van Space Marine, omdat ze volledig aan te passen zijn. Hoe verder je komt in het levelen van je karakter, hoe meer vette armor je krijt om zo de perfecte Marine te creëren. Volgens de ontwikkelaar zijn er 1.8 miljoen combinaties in kleding te maken en dat moet voor voldoende afwisseling tussen karakters zorgen. Extra XP is te verdienen door bijvoorbeeld veel headshots te maken, wraak te nemen op mensen of iemand vijf keer dood te maken. Uiteraard zijn ook nieuwe wapens vrij te spelen in de route die je bewandelt tot level 41.

Dan de spel modi, waar wij er in Londen twee van te spelen kregen. Elk modus geeft ruimte aan acht spelers van elke partij en we kregen allereerst een aantal potjes Annihilations te spelen, wat gewoon team deathmatch is en voor spelers een leuke gelegenheid is om te werken aan de skills. Het werd qua klassen interessanter bij Seize Ground, waarbij het zaak is om verschillende gebieden in de map te veroveren en verdedigen. Hierbij was het gebruik van klassen zeer belangrijk, omdat de zware Devastator zijn voeten letterlijk in de grond kan zetten om nog meer kogels af te vuren. Daarentegen zijn Assault Space Marines ideaal voor het offensief en in sommige mappen was het dan ook erg hectisch en lachwekkend.

Voorlopige conclusie

De multiplayer van Space Marine biedt alles wat een multiplayer anno nu moet brengen en giet dat in een lekker Warhammer-sausje. Toch vind ik het vooral qua omgevingen nog altijd jammer dat Relic heeft gekozen voor een Forge World (fabriekswereld), omdat deze nogal grauw en eentonig zijn. Dit heeft ook zijn weerslag in de multiplayermappen. Dit is jammer, want hoewel Space Marine zeker niet de beste game in het genre is, weet het wel een uitstekend Warhammer-gevoel over te brengen, ook in de multiplayer.

  1.   
    Coolness's avatar

    Dit lijkt mij wel een hele gave game te worden.
    Ik heb de previews ook gelezen op Tweakers en Gamer. Beide waren super enthousiast.

    Ik ga gem vandaag gewoon pre-orderen bij Gamemania 😀

  2.   
    Nn3m3s1sS's avatar

    Ik word gek van al die vette games. Waar haal ik al die tijd vandaan?!!! Vragen om een sabbatical

  3.   
    toqeer's avatar

    ik weet et niet met spacemarine ziet er wel vet uit maar twijfel???

  4.   
    Ramon94's avatar

    heb de demo gespeeld en het is echt puur orks slachten.