The Other Guys DVD

Waar de echte helden altijd in de schijnwerpers staan, daar zijn ook altijd de mensen die minder opvallend het verschil proberen te maken. Niet de grote sterren, maar die andere gasten. Ofwel: The Other Guys. Als de beroemde helden het loodje leggen, krijgen die ander gasten de kans van hun leven om alle aandacht te krijgen. Levert dit concept nog leuke komedie op?

De echte helden

The Other Guys draait om de detectives Terry Hoitz (Mark Wahlberg) en Allen Gamble (Will Ferrell). Zij zijn op hun politiebureau in New York City de “Other Guys”, de heren die het papierwerk mogen afhandelen voor de patserige helden Danson (Dwayne Johnson) en Highsmith (Samuel L. Jackson). Als Danson en Highsmith op nogal knullige wijze worden uitgeschakeld, is de weg vrij voor de ambitieuze Terry om zijn eer te herstellen en ook weer als held ontvangen te worden op het bureau. Met enige moeite krijgt hij Allen zo ver om zijn computer te verlaten en de straat op te gaan, waar ze midden in een gevaarlijk onderzoek duiken naar de dubieuze financiële praktijken van investeerder David Ershon (Steve Coogan). Zal het Terry en Allen lukken om in de voetsporen te treden van hun voormalige idolen?

Samenspel

Mark Wahlberg en Will Ferrell vormen een bijzonder duo in The Other Guys en volgens de bekende stereotypen zijn ze ook duidelijk elkaars tegenpool. Het personage van Wahlberg is erg ambitieus maar weinig succesvol, terwijl Ferrells personage juist voldoening vindt in het saaie werk en verrassend genoeg ook nog eens alle aandacht krijgt van de meest mooie vrouwen. Sterker nog, mevrouw Gamble wordt gespeeld door niemand minder dan Eva Mendes, tot grote verbazing van Terry.

Het samenspel van beide heren draait dan ook vooral om klunzige scènes, waarbij ze van de ene onbenullige actie in de andere vallen. Het niveau is dan ook al snel erg bedenkelijk, waardoor de vele flauwe grappen maar een paar keer echt werken, voordat ze saai worden en in herhaling vallen. Daar komt nog bij dat je vooraf al wel je geld kunt inzetten op het volledig voorspelbare einde, wat de totale ‘entertainmentwaarde’ van de film verder omlaag haalt.

Laat je niet zonder meer teveel afschrikken door de punten van kritiek, want The Other Guys kent ook wel degelijk geslaagde grappen en leuke momenten. Af en toe komt er iets origineels tevoorschijn, wat de film goed kan gebruiken. Het is echter jammer dat deze sterke momenten vrij spaarzaam zijn en dat er heel vaak voor de gemakkelijke, bekende weg wordt gekozen. Het niveau gaat dan van flauw tot erger en dat is toch een verkeerde insteek voor een dergelijke komedie. Ook de beperkte extra’s, zoals een achter de schermen-featurette en wat verwijderde scènes kunnen niet voor meer vermaak zorgen.

Conclusie
Het is tegenwoordig een bekend recept voor veel komedies: zorg voor heel veel flauwe, melige momenten en als je publiek in de juiste bui is, wordt het misschien nog wel gewaardeerd. Bepaalde komische acteurs komen hier nog mee weg, maar het duo Wahlberg en Ferrell zeker niet. Soms kent The Other Guys zowaar oprecht grappige en originele momenten, maar die zijn te spaarzaam om van een geslaagde komedie te kunnen spreken. Het niveau zakt regelmatig naar een zeer bedenkelijk niveau en ook het volledig voorspelbare verhaal draagt niet bij aan het geheel. Hoe leuk het concept ook lijkt op papier, in de praktijk scoren de anti-helden toch echt een onvoldoende.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Heel soms even grappig en origineel

Wat is NOT

  • Voorspelbaar verhaal
  • Bedenkelijk niveau
  • Weinig extra vermaak op de disc

4

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren