Homefront Hands-on

Wij hebben zin in Homefront en dat is niet alleen te zien in het aantal artikelen en video-items dat wij hebben gewijd aan deze titel. Homefront grossiert namelijk in Story-telling en dat is iets wat wij tegenwoordig best wel missen in het shooter-genre. Natuurlijk zijn er toppertjes zoals Bioshock, Half-Life en Halo op de markt, maar veel te vaak zien ontwikkelaars de schietactie als excuus om het verhaal te laten liggen. Homefront doet dat allerminst en weet met een grote dosis sfeer het gevoel van betrokkenheid nog meer te versterken.

Sfeervol

Veel zal ik in deze laatste preview niet meer vertellen over het verhaal en over de multiplayer. Veel informatie is namelijk al te vinden in eerdere artikelen en dat geeft mij nu de kans om te focussen op het eerste stuk van de game. Hoe en met wie ga je ten strijde en speelt dat lekker weg? Het antwoord is “ja”, Homefront zit als shooter goed in elkaar. Niet alleen voelen verschillende wapens goed aan, is de impact op tegenstanders heerlijk geanimeerd en laat het geluid zich meten met het geweldige geluid van Battlefield: Bad Company (2). Ook zul je aan de buis gekluisterd zitten vanwege de intensiteit en hardheid van de gevechten.

Om een goed voorbeeld te geven van het algemene gevoel van de game, neem ik jullie mee naar één van de eerste levels, waar een groot gevangenenkamp, dat is opgebouwd in een stadion, moet worden geïnfiltreerd. Vanuit een eerste-persoons perspectief loop je wapenloos rond om informatie te vergaren, terwijl bedelaars om geld vragen en andere mensen duidelijk niks met je te maken willen hebben. Vervolgens ontdek je een verschrikkelijk tafereel )ga ik niet spoileren) en één van je teamgenoten houdt het niet meer. Hij schiet wild op een aantal Koreanen en een hels gevecht breekt uit.

Dikke actie en A.I.

Van links en rechts beginnen tegenstanders op je te schieten en het is vooral het geweldige geluid dat indruk maakt. Langzaam maar zeker verander je elke Koreaan in een lijk, om vervolgens het tafereel van dichtbij te bekijken. Het beeld is gruwelijk en het maakt goed duidelijk waar de woede van je teamgenoot vandaan komt.

Naast de goede sfeer zitten ook de gevechten dik in orde en hoewel Homefront absoluut niet de mooiste game is, zijn de gevechten zo intens dat je dat snel vergeet. Daarbij is de A.I. van je tegenstanders erg sterk en heb je daarnaast soms de mogelijkheid om een drone in te roepen. Deze bestuur je zelf door middel van een afstandsbediening en jij selecteert de doelwitten, alvorens de drone een salvo raketten afvuurt waar je het warm van krijgt.

Voorlopige conclusie

Het lijkt erop dat Homefront een shooter van formaat wordt, die het vooral moet hebben van het geweldige verhaal, de goede sfeer, het heerlijke geluid en de intense actie. Daarnaast zal er ook een behoorlijke multiplayer aanwezig zijn, die ook voor uren vermaak moet zorgen. Meer daarover krijg je natuurlijk te lezen in de aankomende review, maar tot nu toe lijkt er voor Homefront geen wolkje aan de lucht. Behalve een paar miljoen bloeddorstige Koreanen natuurlijk…

 1.   
  MildBobbySauce's avatar

  het lijkt me echt een vet spel. maar moet je ook betalen voor de multiplayer zet zoals bij UFC? want als dat zo is heb ik er geen zin meer in.

 2.   
  ikkiewikkie's avatar

  Toffe preview, ik heb helemaal zin in deze game. Hopelijk wordt dit idd een shooter met een goed verhaal enzo, dan kan ie niet meer kapot 8)

  btw. onderaan alinea 3 staat een haakje de verkeerde kant op 😳

 3.   
  Cirdan's avatar

  Ik kan niet wachten op deze game!

 4.   
  JonsoN's avatar

  Toen ik voor het eerst over deze game hoorde, waren mijn verwachtingen hoog, maar na een aantal gameplay trailers te hebben gezien, lijkt me dit niet meer dan een CoD kloon, en dan met name de gameplay.

  Meh, misschien ooit uit de budgetbak?.. 🙂

 5.   
  fdennis's avatar

  Instant buy ik heb hier het meest zin in. Natuurlijk wordt Battlefield 3 en de nieuwe Cod vet. Maar dit is iets nieuws. We hebben al geweldige gameplay beelden gezien en kan zeker niet wachten op deze titel. Btw waarom staat er 360 bij de titel tis een multi platform game hoor.

 6.   
  Petor's avatar

  fdennis schreef, "Instant buy ik heb hier het meest zin in. Natuurlijk wordt Battlefield 3 en de nieuwe Cod vet. Maar dit is iets nieuws. We hebben al geweldige gameplay beelden gezien en kan zeker niet wachten op deze titel. Btw waarom staat er 360 bij de titel tis een multi platform game hoor."

  Omdat hij op Xbox 360 gepreviewd is 🙂

 7.   
  MaTriX's avatar

  Deze week eerst Killzone 3 en dan erna zeker aan de slag met Homefront, het verhaal van Homefront klinkt zo vet dat ik er gewoon meer zin in krijg zeker na lezen van de preview.

  Ik hoop wel dat de gameplay minstens 8 uur + is en niet zoals de meeste shooters dat je binnen 4 uur al klaar ermee bent, en gezien ik geen MP speler bent hoop ik daarom dus op minstens 8 uur +.

 8.   
  PsYkOfOoL's avatar

  Ben benieuwd, hoop dat hij grafisch tip top is.

 9.   
  FishHookz's avatar

  Homefront is zo goed dat het de multiplayer en de singleplayer van Call of Duty/Battlefield makkelijk gaat verslaan. 😆

 10.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  FULLSYNC schreef, "het lijkt me echt een vet spel. maar moet je ook betalen voor de multiplayer zet zoals bij UFC? want als dat zo is heb ik er geen zin meer in."

  nee, de MP wordt volgensmij gewoon gratis… maar het is (dacht ik) wel zo dat ze met zo’n code gaan werken dat als je de game tweedehands koopt, je eerst die code moet kopen voordat je hem online kan spelen. De eerste vijf ranks online kun je wel gewoon halen en daarna vragen ze om een code te kopen. maarja gewoon nieuw kopen dan heb je ook geen gezeur

  OT: vette preview Peter! vanaf dat ik van deze game hoorde wil ik hem hebben, en ik weet zeker dat deze in mijn collectie komt.

 11.   
  desxeon's avatar

  Ik hoop echt niet het een CoD kloon is, laten we er maar het besten van hopen.:)

 12.   
  Fox's avatar

  FULLSYNC schreef, "het lijkt me echt een vet spel. maar moet je ook betalen voor de multiplayer zet zoals bij UFC? want als dat zo is heb ik er geen zin meer in."

  Als een kopie koopt dan krijg je een key en die key kan je maar 1 keer linken met een account. Dus nee.

 13.   
  cookymonster's avatar

  deze komt sowizo in men collectie

 14.   
  GENERAL_DS's avatar

  Fox schreef, "

  ”FULLSYNC” schreef, "het lijkt me echt een vet spel. maar moet je ook betalen voor de multiplayer zet zoals bij UFC? want als dat zo is heb ik er geen zin meer in."

  Als een kopie koopt dan krijg je een key en die key kan je maar 1 keer linken met een account. Dus nee."

  en dat is echt grote naai streek. maar dan ook echt heel groot. want ik deel mijn playstation 3 met m’n broer en hebben beide verschillende accounts. maar er is maar 1 code om online te spelen. dus moet er 1 van ons die code kopen. en dit hadden we ook met skate 3. Dit was niet zo met bad company 2 omdat als je de mappen download staan ze gewoon op je schijf.