De perfecte wereld

De medische wereld kan maar niet vaak genoeg stellen dat MMORPG’s verslavingen met zich meebrengen en dat het een sociale barrière opwerpt voor je leefomgeving. Wat al die bobo’s in de medische wereld je echter niet vertellen, is dat er één hele grote reden is dat MMORPG’s door zoveel mensen gespeeld worden. Het biedt een kans aan gewone mensen om te ontsnappen uit het godsgruwelijke en saaie leven dat ze leiden.

Want laten we eerlijk zijn. Wie wil zich nou niet in de gestalte van een dwerg hullen? Miezerig in lengte, doch zeer gespierd in breedte en met een ongewassen jarenlange baard rondbanjeren? Of een afzichtelijk misvormde groene kop hebben waar menigeen kotsneigingen van krijgt? En wat te denken van de ongelooflijke heldendaden van al die gamers, waarbij de epossen van de helden Odysseus en Aeneas in het niets vallen. Want wie is een groter held dan degene die achter zijn computer op een sneltoets drukt en daarmee vernietigende energiestralen op zijn vijanden af stuurt, terwijl deze heroïsche held ondertussen glunderend een met calorieën overladen snack naar binnen probeert te werken en “OMG, OMG” door de headset met volle mond probeert te roepen.

Het voorgaande toont wel aan dat ik een schone toekomst voor deze mensheid zie. Een toekomst waar we helemaal niet meer de moeite hoeven te doen om mensen te ontmoeten in de buitenwereld, maar simpelweg onze PC kunnen aanzetten, inloggen op onze favoriete MMORPG en een gezellig babbeltje houden met een kruising tussen een verminkte cycloop en een bejaarde trol, die toevallig onze goed vormgegeven buurvrouw van boven is. Die zelfde buurvrouw die nog wel eens rollen speelt in de nachtelijke fantasieën wanneer we ons ten ruste leggen.

Een mooie link naar het volgende punt waarom iedereen MMORPG’s zou moet omarmen. Al die geeks, die onophoudelijk moeite moeten doen om in het blikveld van bevallige schepsels die deze aardkloot biedt, te komen, hebben met een MMORPG geen enkel probleem meer om aan de mooiste vrouwen te geraken. Het enige wat ze hoeven te doen is pronken met hun level 80-characters en de prachtige, poenige kledij die zij aanhebben.

Ik blik vooruit en zie een huwelijk, gehuld in de mooiste graphics die de supercomputers van de NASA kunnen produceren. Niets, maar dan ook absoluut niets wordt gespaard aan lichtinvallen, pixels, lip-synchronisatie en rendering. Het perfecte huwelijk ís mogelijk en dat allemaal dankzij de uitvinding van de MMORPG. Wie dacht er nog dat liefde bestond uit kaarslicht, rode rozen en een balkende opera-zanger, die je het liefst een grote prop in zijn mond zou willen stouwen? Voortaan zullen romantische films bestaan uit twee schermen, waar we het chatgedrag en de bewegingen van twee characters zullen volgen op hun queeste naar de liefde.

Het lijkt me duidelijk, beste mensen, begin vandaag nog met uw hervorming. Trek de donkere donderwolken boven uw leven weg en haal de MMORPG binnen. O, en een tip: Cataclysm, de derde uitbreiding in World of Warcraft is de volgende stap op weg naar uw perfecte wereld. Denk niet langer na, maar schaf het bliksemsnel aan!

  1.   
    abc6465465464's avatar

    Als dit niet geschreven zou zijn door iemand van GN, zou ik zeggen dat het een of andere sluwe verkooptruk zou zijn van Blizzard. 😉

  2.   
    Boxer's avatar

    Geniaal en zeer grappige tekst. Met plezier gelezen.

  3.   
    FioranoJC's avatar

    Vind alleen jammer voor die mensen die daadwerkelijk in die perfecte wereld geloven, hun eigen ECHTE hard leven vergeten en er te diep in opgaan.

    Verder mooie tekst.

  4.   
    Cirdan's avatar

    Nette column!! Alleen is het wel erg dubbel. MMORPG is verslaven doch maak je andere enthousiast om het toch te spelen.
    En je zei HET belangrijkste zin, mensen (jeugdigen) spelen het om te vluchten uit de echte wereld. En dat is de toekomst? Mensen die allemaal maar thuis zitten te vetmesten en ondertussen OMG OMG te roepen naar anderen met een volle mond? Hoezo communicatie?^^

    Maar misschien heb jij deze column ook met een schijntje sarcasme gemaakt als ik het anders ga bekijken 😛

  5.   
    M@tthijs's avatar

    Voor iedereen die enigszins slaapt: de column is inderdaad met een sarcastisch tintje geschreven. 🙂

  6.   
    poetje10's avatar

    ”matin26″ schreef, "Als dit niet geschreven zou zijn door iemand van GN, zou ik zeggen dat het een of andere sluwe verkooptruk zou zijn van Blizzard. 😉 "

    Dat wou ik precies zeggen!

    Wat dachten jullie trouwens van Lord of the Rings Online? Die heeft nog betere graphics.

  7.   
    gerowniko's avatar

    M@tthijs schreef, "Voor iedereen die enigszins slaapt: de column is inderdaad met een sarcastisch tintje geschreven. 🙂 "

    Mooi, ik was al bang dat het misschien serieus geschreven was. 😛

  8.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Hahahaha vette lol… is idd de perfecte wereld 😉

  9.   
    maxmeyer's avatar

    Leuke tekst, en dat plaatje 😛

  10.   
    desxeon's avatar

    Heerlijk om te lezen dit, maar als ik het ga spelen ben ik bang dat ik niet meer buiten kom (wat ik nu ook nauwlijks doe). 😛

  11.   
    RoHoutje's avatar

    MMO’s zijn wel vet.

  12.   
    Vinstaro's avatar

    he grappig dit ook is , aan de andere kant wel heel triest dit is dus echt voor de meest onsocialen mensen!

  13.   
    Prince's avatar

    toch beetje vreemde laatste alinea

  14.   
    ExtremeDotCom's avatar

    lol,mooi collum

  15.   
    The_sith_lord's avatar

    Cirdan schreef, "Nette column!! Alleen is het wel erg dubbel. MMORPG is verslaven doch maak je andere enthousiast om het toch te spelen.
    En je zei HET belangrijkste zin, mensen (jeugdigen) spelen het om te vluchten uit de echte wereld. En dat is de toekomst? Mensen die allemaal maar thuis zitten te vetmesten en ondertussen OMG OMG te roepen naar anderen met een volle mond? Hoezo communicatie?^^
    Maar misschien heb jij deze column ook met een schijntje sarcasme gemaakt als ik het anders ga bekijken :P"

    helemaal mee eens:P

  16.   
    jessin9731's avatar

    geniale collumn 😆
    “helping nerds feel cool since 2004” 😆
    maar het is eigenlijk wel waar wat er in staat, maarja ik denk dat liefde niet alleen door een mmorpg kan komen
    want in het echte leven zijn mensen soms heel anders dan in een mmorpg