Schrijversduo Brokeback Mountain terug met twee nieuwe westerns

Schrijversduo Larry McMurtry en Dianna Ossana gaat aan de slag met twee western-romans: The Color of Lightning en Empire of the Summer Moon. De steppe is voor hen bekend terrein, want de twee schreven eerder al het script voor Brokeback Mountain.

The Color of Lightning, een roman van Paulette Jiles, wordt verfilmd door 20th Century Fox. Eerdergenoemd schrijversduo gaat dus het script schrijven. Daarnaast zijn de twee in gesprek met Warner Bros. over een film gebaseerd op het boek Empire of the Summer Moon, van S. C. Gwynne.

Het boek van Jiles vertelt het verhaal van Britt Johnson, een bevrijde slaaf die wraak zoekt jegens een stel indianen nadat ze zijn zoon hebben vermoord en de rest van zijn familie gevangen genomen. Het boek van Gwynne neemt juist een van de indianen als uitgangspunt en hoofdpersoon: comanche opperhoofd Quanah. Quanah krijgt alle eer als opperhoofd dat de opmars van de westerlingen voor ruim vier decennia lang heeft weten te vertragen.

Zo sluiten er dus nog twee films aan bij het rijtje films met cowboys dat ineens weer in het nieuws verschijnt, na eerdere films als bijvoorbeeld Cowboys and Aliens. Al is deze laatstgenoemde in elk geval een stuk minder romantisch.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren