Kinect Joy Ride

Tijdens de E3 was er een racegame voor de Kinect die opviel, namelijk de nieuwste Forza Motorsport. Deze game combineert de motion controls van de Kinect met realistisch racen en mooie graphics. Kinect Joy Ride is meer een racer in de categorie Mario Kart, waarbij fun en gezelligheid voorop staan. De motion controls zijn ook hier aanwezig, maar na het spelen van deze game moet ik zeggen dat ik liever op Forza Motorsport 4 wacht…

Casual fun en gezelligheid

Bovenstaande is niet echt een prettige manier om een review te beginnen, maar helaas is het wel de kern van dit artikel. Het concept achter Kinect Joy Ride is in principe heel goed: lekker casual en relaxed racen, eventueel met familie en vrienden, waarbij fun voorop staat. Om Kinect Joy Ride aantrekkelijk te maken voor een groot publiek, is er geprobeerd om de game zo simpel mogelijk te maken. Uiteindelijk is de game echter ‘iets’ te toegankelijk geworden.

In Kinect Joy Ride stuur je door je handen voor je uit te houden, alsof je een stuur vasthoudt. Je draait je handen om te sturen, maar gas geven en remmen doet het systeem zelf. Op zich is dit geen probleem, maar Kinect Joy Ride neemt ook het sturen voor zijn rekening…

Sturen niet verplicht

Ja, je leest het goed: Kinect Joy Ride neemt het sturen voor zijn rekening. Je kunt namelijk de hele race gewoon je handen strak voor je uit houden, niks doen en vervolgens alsnog derde worden. Op sommige momenten sta je met deze methode zelfs op de eerste plaats. Medeverantwoordelijk hiervoor is het feit dat als je niet stuurt, je via de buitenkant van het circuit vaak een shortcut in wordt geleid. Wellicht heb je al eerder over dit probleem gehoord of, nog waarschijnlijker, misschien heb je onderstaand filmpje wel gezien op YouTube.

Toen ik dit filmpje voor het eerst zag, dacht ik dat die gast gewoon toch aan het sturen was en zichzelf achteraf nog had gefilmd. Nadat ik Kinect Joy Ride eenmaal had gekregen, wilde ik dat vanzelfsprekend ook uitproberen, want ik geloofde er geen snars van. Helaas bleek al snel dat bovenstaand filmpje geen trucage bevat, maar echt is. Heb je dit trucje eenmaal door, dan is er nog weinig lol te beleven aan Kinect Joy Ride. Waarom zou je immers je best doen om goed te sturen, als je ook gewoon lekker je handen voor je uit kunt houden en niks kunt doen?

Het is echter niet alleen kommer en kwel bij Kinect Joy Ride. Het besturingssysteem zit namelijk wel goed in elkaar. Het sturen verloopt over het algemeen soepeltjes en ook dingen zoals driften gaan goed. Daarnaast ziet de game er zeker niet slecht uit en de muziek is ook zeker niet te versmaden. Sowieso blijft het erg leuk om te racen met je eigen avatar, zeker als deze een of ander gek pakje draagt.

Conclusie

Kinect Joy Ride is helaas niet zo goed geworden als ik had gehoopt. De game neemt teveel van je over, waardoor je zelfs zonder te sturen nog een behoorlijk eind kunt komen in deze game. Ik begrijp dat de game voor een casual publiek toegankelijk moet zijn, maar dit is een beetje overdreven. Casual gamers zijn niet lui of dom, dus het is erg jammer dat de toegankelijkheid op deze manier is geïmplementeerd. Grafisch en qua sfeer zit het wel goed met deze game, maar toch zou ik je, als je een échte racegame voor de Kinect wilt spelen, aanraden te wachten op Forza Motorsport 4.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Gebruik eigen avatar
 • Sfeer en graphics

Wat is NOT

 • Je hoeft zelf niet te sturen
 • Game is wel heel toegankelijk
 • Weinig content

4

 1.   
  desxeon's avatar

  Niet echt de beste score zo te zien. 🙁

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Nog een teleursteling voor de Kinect! 🙄
  Is het echt zo moelijk om redelijke games uit te brengen voor Move & Kinect,
  ik bedoel als de Wii het kan . . . 😳

 3.   
  PsYkOfOoL's avatar

  Ik denk dat de ontwikkelingtijd veel te kort was.

 4.   
  MaTriX's avatar

  Dat youtube filmpje is nep.

  Kep zelf de demo gespeeld en het op dezelfde manier geprobeerd en wat je in dat filmpje ziet gebeurt toch echt niet als je niet stuurt, sturen werkt naar mij mening wel en dat het een beetje mee stuurt ja ook dat maar wat je in filmpje ziet is toch echt dikke fake, maar goed ze hadden dit spel gewoon een controller moeten geven.

 5.   
  lassieman's avatar

  dat filmpje is inderdaad nep, maarja de game is sowiezo niet echt goed…

 6.   
  Ken2BE's avatar

  dat is wel stom dat die vanzelf rijd,maar krijgt die daarom ee 4???je koopt toch geen spel om te te spelen?en meestal doe je het met 2 dus dan moet je zeker sturen.als ik nu kinect zou komen zou dit toch wel het enigste spel zijn wat ik er van wil.

 7.   
  Ika Q's avatar

  Filmpje is niet nep, auto-sturen gebeurd alleen als je zit. Waardoor Kinect waarschijnlijk ziet als een klein kind of voor mensen die in een rolstoel zitten. Auto-sturen is dus niet bij mensen die gaan staan. http://www.youtube.com/watch?v=dWqfNTT2dts

 8.   
  iveL's avatar

  Een gemiste kans :S

 9.   
  MaTriX's avatar

  Onzin want ik heb ook gezeten in me stoel terwijl ik Kinect demo speelde en er was niks mis mee je mot nog steeds sturen tis alleen zo verdomd vermoeiend :P.

  Nogmaals Joy Ride zal ik zeker kopen zodra het een controller functie krijgt.

 10.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  kijk echt weer wat we verwachten… het is net als eyetoy… oke wel beter dat moet ik toegeven want t is echt beter maar de games zijn weer zo casual als wat. Move is ook kut hoor want ik ben wel een fanboy maar move zuigt net zo hard. ik hou niet van bewegen bij een spel en al helemaal niet bij allemaal van die spelletjes. kinectimals lijkt me hardstikke leuk alleen er is verder niks anders dat we nog nooit eerder hebben gezien en bij de PS kan ik al helemaal niks leuks bedenken.
  de review is top! wat een slecht spel en dan dat filmpje maakt t echt compleet haha 😆

 11.   
  WesterW's avatar

  Ika Q schreef, "Filmpje is niet nep, auto-sturen gebeurd alleen als je zit. Waardoor Kinect waarschijnlijk ziet als een klein kind of voor mensen die in een rolstoel zitten. Auto-sturen is dus niet bij mensen die gaan staan."

  Bestuur jij staand een auto?

 12.   
  St. Jeroen's avatar

  Wesz schreef, "

  ”Ika Q” schreef, "Filmpje is niet nep, auto-sturen gebeurd alleen als je zit. Waardoor Kinect waarschijnlijk ziet als een klein kind of voor mensen die in een rolstoel zitten. Auto-sturen is dus niet bij mensen die gaan staan."

  Bestuur jij staand een auto?"

  De laatste keer dat ik dat deed vond de politie het niet goed. :C

 13.   
  Ika Q's avatar

  Wesz schreef, "

  ”Ika Q” schreef, "Filmpje is niet nep, auto-sturen gebeurd alleen als je zit. Waardoor Kinect waarschijnlijk ziet als een klein kind of voor mensen die in een rolstoel zitten. Auto-sturen is dus niet bij mensen die gaan staan."

  Bestuur jij staand een auto?"

  Blijkbaar in Kinect wel 😛

 14.   
  Majo's avatar

  Ika Q schreef, "Filmpje is niet nep, auto-sturen gebeurd alleen als je zit. "

  Was het maar waar… Ik heb het zowel staand als zittend geprobeerd en zag geen verschil. Bij beide manieren is een behoorlijke dosis automatisch sturen te vinden.

 15.   
  Tha Destiny's avatar

  Wesley Snijder staat ook in zijn auto, anders komt ie niet boven het stuur.

 16.   
  GBA43's avatar

  MaTriX schreef, "Dat youtube filmpje is nep.
  Kep zelf de demo gespeeld en het op dezelfde manier geprobeerd en wat je in dat filmpje ziet gebeurt toch echt niet als je niet stuurt, sturen werkt naar mij mening wel en dat het een beetje mee stuurt ja ook dat maar wat je in filmpje ziet is toch echt dikke fake, maar goed ze hadden dit spel gewoon een controller moeten geven."

  Dan hadden ze het toch net zo goed niet voor de kinect kunnen uitgeven, kijk ik bedoel kinect is bedoelt zodat spelletjes/applicaties met lichaam gedaan kunnen worden, waarom dan een controller?

 17.   
  -050- Critical's avatar

  belachelijk spel,
  sorry maar als je boven de wii wil uitstijgen, mag je wel een beetje meer brengen dan dit.
  het auto sturen, het afgezaagde mario kart gehalte, (modnation was ook afgeleid, maar wel 10x vetter dan dit)

  ik weet niet gewoon ronduit beroerd, ik blijf bij mn controller, en nfs

 18.   
  MaTriX's avatar

  Daniel221″][quote=”MaTriX schreef, "Dat youtube filmpje is nep.
  Kep zelf de demo gespeeld en het op dezelfde manier geprobeerd en wat je in dat filmpje ziet gebeurt toch echt niet als je niet stuurt, sturen werkt naar mij mening wel en dat het een beetje mee stuurt ja ook dat maar wat je in filmpje ziet is toch echt dikke fake, maar goed ze hadden dit spel gewoon een controller moeten geven."

  Dan hadden ze het toch net zo goed niet voor de kinect kunnen uitgeven, kijk ik bedoel kinect is bedoelt zodat spelletjes/applicaties met lichaam gedaan kunnen worden, waarom dan een controller?[/quote]

  Ze hadden het nooit voor Kinect moeten uitgeven ik wil dus zeggen dat ze het gewoon een controller hadden moeten geven waar het eerst op gebaseerd was.

 19.   
  DeAdSeYe's avatar

  Joy Ride is gewoon 1 jaar te laat met de release. Eerst werd het een Free To Play game wat al 1 jaar geleden uit had moeten komen. Dankzij Kinect is het véél later uitgekomen, en zo te horen zijn er teveel problemen met de besturing. Erg jammer, had Joy Ride nou maar gewoon uitgebracht zonder kinect.

 20.   
  Batavier's avatar

  Ai ai ai. Nu maar hopen dat het in Forza beter gaat. Alhowel ik liever zie dat Microsoft zorgt voor een noeuw en beyer stuur. Of Lgitech….