Red

Enige tijd geleden kwam een bijzondere cast samen voor een ouderwetse mix van actie en humor. Bruce Willis, John Malkovich, Morgan Freeman, Helen Mirren… een cast om U tegen te zeggen. Maar wat kan je eigenlijk van dit alles verwachten? Dat lees je in deze recensie.

Overleven

Het rustige, gepensioneerde leven van voormalig CIA-agent Frank Moses verandert plotsklaps als hij wordt achtervolgd door sluipmoordenaars van zijn oude werkgever. Moses moet koste wat het kost dood, want hij kent te veel geheimen van de Amerikaanse geheime dienst. Wie anders kunnen hem helpen dan zijn oude teamleden. Zijn enige kans om te overleven.

Frank Moses, gespeeld door Bruce Willis, heeft het stempel RED gekregen. Retired and Extremely Dangerous. Tijdens zijn pensioen woont hij in een normale Amerikaanse woonwijk, waar niemand weet van zijn bestaan als CIA-teamleider bij gevaarlijke en bovendien illegale missies in het buitenland. Geen vuiltje aan de lucht. Maar Moses verveelt zich en belt geregeld met Sarah Ross (Mary-Louise Parker), die zijn pensioen regelt. Dat verraadt zijn verblijfplaats, waarna de geheime dienst hem thuis komt opzoeken.

Humor en actie

Moses’ overlevingstocht met veel humor en actie mag je als kijker niet missen. Hoewel de klopjacht begint met een onbenullige en ongeloofwaardige overval op zijn huis, is het verhaal absoluut de moeite waard. Het idee is erg origineel en ook de cast is veelbelovend met topacteurs als Morgan Freeman, Helen Mirren, John Malkovich en Sarah-Louise Parker.

Let wel, als Helen Mirren je hart heeft veroverd als elegante koningin in the Queen, waarvoor ze de Oscar voor beste actrice kreeg, dan kan je beter niet aan Red beginnen. Maar wil je het hard? In deze film speelt Mirren (“I kill people, dear”) de rol van een meedogenloze, schietgrage CIA-agent.

Conclusie

In RED verschijnt iedere tien minuten een nieuwe grote naam op het witte doek. Met hun bijzondere karakters zijn ze een toevoeging aan de film, ook moeten ze het doen met een kleinere rol dan je van zulke acteurs verwacht. De film is vlot, vol humor en je blijft geboeid van begin tot eind. Drie redenen om nog gauw naar de bios te gaan.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Origineel idee
  • Vol humor
  • Vlotte film

Wat is NOT

  • Actie soms onbenullig en lomp

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren