De Sims 3: Na Middernacht

De echte fans kennen ze waarschijnlijk wel: Hot Date, Superstar en uiteraard Nightlife. Deze drie uitbreidingspakketten draaiden allemaal om het bruisende nachtleven en de roem. Het is dan ook niet zo heel vreemd dat deze pakketten de basis vormen van het derde uitbreidingspakket voor de Sims 3.

De Sims: je bent er helemaal fan van of je vindt het helemaal niks. Voor de fans is De Sims een geweldige franchise, want er komt regelmatig nieuwe content uit, zoals de uitbreidingspakketten Wereldavonturen en Ambities. Deze pakketten bieden niet alleen nieuwe voorwerpen en kleren, maar ook een heel aantal nieuwe game elementen aan. In Wereldavonturen kon je je bijvoorbeeld als een echte Indiana Jones een weg banen door een eeuwenoude tombe, iets dat behoorlijk wat heeft toegevoegd aan De Sims 3. In De Sims 3: Na Middernacht heb je geen tombes met daarin mummies, maar iets heel anders: vampiers in nachtclubs.

Een van de dingen die centraal staat in Na Middernacht is namelijk het bruisende nachtleven van de stad waar je Sims in wonen. In de steden van De Sims 3 bevinden zich daarom niet alleen de gebruikelijke huizen, maar ook metershoge flatgebouwen, met bovenin een nachtclub of een appartement. In de stad zijn verschillende clubs te vinden, die elk hun eigen karakter hebben. De een is een echte ordinaire kroeg, terwijl de ander een chique bar is. En er is ook een bar voor een nieuw soort Sim in dit spel, namelijk vampiers.

Hoektanden en plasma

Vampiers kennen we al uit De Sims 2, waar de vampiers vrij veel leken op de klassieke vampiers, waarop bijvoorbeeld Count von Count uit Sesamstraat op is gebaseerd. De vampiers in Na Middernacht zijn, helaas, een stuk moderner en vallen meer onder de categorie Twilight en True Blood. Het zijn gelukkig geen sprankelende of glinsterenden vampiers, maar kunnen wel behoorlijk soft genoemd worden. Ze mengen zich gewoon onder de normale Sims, die vaak wel het vreemde gevoel hebben dat er een vampier in de buurt is maar verder niks van de vampiers hoeven te vrezen. Je vraagt aan een andere Sim waarmee je een goede relatie hebt of je wat van zijn of haar bloed mag drinken en voìla, je hebt weer wat van het rode vocht binnen. Overigens kun je van sommige Sims, zoals kinderen en zwangere vrouwen, niet drinken. Op zich geen groot punt, maar ik vind het wel jammer dat je vrijheid zo wordt ingeperkt. Als alternatief zijn er ook nog plasmapacks te koop, die ook de dorst van een vampier lessen.

Er is zelfs nog een ander alternatief. Het kan namelijk voor komen dat je vampier, schrik niet, vegetarisch is. Vegetarisch. Een vampier! Wellicht een van de meest onlogische dingen die je ooit gehoord hebt, maar het kan in De Sims 3. Doordat vampiers zich echter ook kunnen voeden met plasmafruit is zelfs dat geen probleem. Het vampier zijn heeft overigens ook zo zijn voordelen, waaronder gedachten van andere Sims kunnen lezen en in staat zijn je benenwagen in een supersnel tempo te gebruiken.

Verdrinkende Sims in je woonkamer

De Sims 3: Na Middernacht bevat net zoals de andere uitbreidingspakketten ook weer een aantal standaard nieuwe dingen. Denk hierbij aan meubels, kleding, vloeren, muren, vissen, planten, levenswensen en uiteraard ook vaardigheden. Je Sims kunnen nu zelfs zelf drankjes mixen en daar ook hun vaardigheden in verbeteren. Zoals altijd is dat ook weer vrij uitgebreid gedaan, met mogelijkheden om zelf recepten te bedenken en geld te verdienen door achter de bar in een van de nachtclubs te staan. Naast deze toevoegingen zijn er ook wat toevoegingen en aanpassingen gedaan aan de bouwmodus. En dit pakt wat mij betreft bijzonder goed uit.

Tot nu toe had je in De Sims 3 weinig vrijheid qua zwembaden, maar dat is behoorlijk veranderd met deze uitbreiding. Je kunt nu namelijk niet alleen hoekige zwembaden maken, maar ook zwembaden met bochten en cirkelvormige zwembaden. Daarnaast kunnen zwembaden zich ook op daken van sommige flatgebouwen bevinden en hoeft een zwembad zich nu niet meer op de begane grond te bevinden, maar kun je dit op elke verdieping doen. Je kunt dus op de eerste etage een zwembad bouwen en een verdieping lager ramen in de muur van het zwembad doen, waardoor je vanuit je woonkamer zwemmende Sims kunt zien. Of verdrinkende, afhankelijk van hoe sadistisch je bent.

Daarnaast bevat de bouwmodus ook halve muren, om zo een soort van afscheidingen binnen ruimten te creëren. Ook erg leuk is de toevoeging van UV-lampen, dansvloeren, discoballen en nog heel veel meer. Ook dit keer zijn er weer een heel stel leuke nieuwe voorwerpen te vinden in een uitbreidingspakket van De Sims 3, hoewel ik moet zeggen dat ik graag de duikplank en de waterglijbaan uit eerdere Sim-games had teruggezien. Deze hadden mooi gepast bij de nieuwe mogelijkheden voor het maken van zwembaden.

Conclusie

Eigenlijk kan ik nog wel uren doorgaan over De Sims 3: Na Middernacht, want opnieuw komt Electronic Arts met een uitbreiding met ongelooflijk veel nieuwe content. Butlers, het vormen van groepen, een echte ster worden, het komt allemaal voor in de nieuwste uitbreiding van De Sims 3. Als echte fan kun je je dus opnieuw geen buil vallen aan deze uitbreiding!

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Veel nieuwe content
  • Vampiers...
  • Stad wordt een stuk bruisender

Wat is NOT

  • Geen duikplank of glijbaan voor zwembad
  • ... maar ze zijn wel wat soft

8

  1.   
    cool ice's avatar

    die hele sims-toestand lijk mij helemaal niks. mijn mening. + EERSTE POST JAAAAAAAAAAAH. 😛

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    Haha oke dus ik moet me sim maar even naar de stad verhuizen dus :P, Ik zat al te kijken hoe kom ik toch in die discotheken enzo 😛

  3.   
    GBA43's avatar

    OMG geen duikplank deze uitbreiding is FAIL!! 👿

  4.   
    Gheluwe's avatar

    ja de vorige sims waren niet cool ,maar sims 3 is echt wel enorm aangepast!
    maar toch liever gears of war xD

  5.   
    Fox's avatar

    ”Black13″ schreef, "+ EERSTE POST JAAAAAAAAAAAH. 😛 "

    dit is geen youtube-.-

    Ik vind het jammer dat sims altijd 20 euro vraagt voor dit soort dingen.

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”Daniel221″ schreef, "OMG geen duikplank deze uitbreiding is FAIL!! 👿 "

    Ja idd dat vind ik ook raar jah en glijbaan ofzo

  7.   
    craz's avatar

    ”Daniel221″ schreef, "OMG geen duikplank deze uitbreiding is FAIL!! 👿 "

    Inderdaad, deze game moet geboycot worden! 😛

  8.   
    MC TiM's avatar

    Waar het voorheen nog wel eens ging om uitmelkerij, heb ik de laatste tijd het idee dat de uitbreidingen voor de Sims 3 steeds meer waar voor je geld krijgt. Er worden elementen uit meerdere, vroegere, uitbreidingen samengevoegd en dit wordt dan één nieuwe, verbeterde uitgave. Dit kan natuurlijk nog steeds als uitmelkerij overkomen, recyclen en opleuken, maar ik heb wel het idee dat ze hun best doen. Over dat er steeds snel nieuwe uitbreidingen uitkomen, daar kan ik me wel in vinden. Als je een fanatieke sims speler bent, die dit dagelijks speelt, dan heb je om de paar maanden wel zin in een uitbreiding. En dan is het eigenlijk helemaal niet zo heel duur als je erover nadenkt. Ik ben alleen bekend met de originele Sims 3, maar de recenten uitbreidingen trekken toch wel enigzins mijn interesse.

  9.   
    Carcass's avatar

    Sims 1 heb ik me ooit wel mee vermaakt…

  10.   
    xHouse's avatar

    Sims 2 blijft leuker.
    Alhoewel deze uitbreiding er zeer belovend uitziet.

  11.   
    merveille's avatar

    kunt jullie me helpen aub , hoe kan ik sims spelen? 🙁