The Shoot

Waar de Nintendo Wii nooit echt goede shooters opgeleverd heeft, is Sony van plan dit met de PlayStation Move wel voor elkaar te krijgen. De game The Shoot is hier echter geen voorbeeld van, want het is gewoon een lekker party spelletje waar je voor optimaal speelplezier met je hele vriendengroep en familiekring aan de gang mee moet gaan.

In The Shoot speel je een acteur die zich door verschillende actievolle filmscènes heen moet banen. Robots, cowboys, noem het allemaal maar op. Je krijgt zelfs een heuse rol te rol spelen in een maffiafilm. Allerlei verschillende vijanden komen op je beeldscherm voorbij om vervolgens door jou en je PlayStation Move overhoop geknald te worden. Omdat het spel zich midden in een filmscène afspeelt, versla je geen echte vijanden, maar schiet je op robots of kartonnen poppetjes. Verwacht dus geen bloederige taferelen of vliegende ledematen, want The Shoot is voor een geheel andere doelgroep bedoelt.

Het is een partygame

Dit is aan alles te merken. Zo is de gameplay erg toegankelijk en ben je niet snel ‘game over’ als je niet zo goed presteert. Een speler hoeft niets meer te doen dan met de PlayStation Move op het scherm te richten en de trigger over te halen. Zijn alle vijanden kapot of weggedoken ga je weer een stukje verder, de game is dus helemaal on-rails. Door goed je best te doen, krijg je speciale aanvallen die je door een pirouet of boven-/onderaan het scherm te schieten kan activeren. Het is dus niets meer en niets minder dan lekker in het wilde weg schieten. Als je echter een hoge score wilt halen moet je wel goed je best doen. Zo is het van belang om zo min mogelijk mis te schieten en natuurlijk zo veel mogelijk vijanden een kopje kleiner te maken. Aan het eind van de scène krijg je via een puntentelling te zien hoe goed je het hebt gedaan.

Dit puntensysteem is het enige wat de game leuk voor mij wist te maken. Als je het spel heel alleen op je kamer speelt, is er weinig aan, maar als je het met meerdere mensen speelt wordt het wel leuk. Je zal gaan streven naar de hoogste score en zal proberen echt niet mis te schieten. Ik zie mezelf best met vrienden op de bank zitten en lachen omdat ik net een betere score had dan de andere. The Shoot is dus eigenlijk het rolmodel van een partygame. Je moet ook niet anders naar dit spel kijken. Alles werkt goed, het ziet er leuk uit en is best leuk om te spelen. Het is echter niet diepgaand, bevat geen verhaal en blijft niet uren lang boeiend.

Conclusie

Ik maak er daarom ook een korte review van, want er valt niet veel over dit spel te zeggen. Het is een partygame en daarmee basta. Het schieten werkt naar behoren, de stijl is leuk en het is heel toegankelijk. Het enige grote probleem wat ik met de game heb is de prijs, want het spel gaat voor €40 over de toonbank en dat vind ik voor de content die het bevat te duur. Ik had The Shoot liever als een downloadable game van €15 willen zien.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Lekker casual met elkaar in het rond schieten
 • Leuke grafische stijl
 • Competitief door het puntensysteem

Wat is NOT

 • Te duur voor de content die het biedt

7

 1.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Goeie review, snel en duidelijk, heerlijk om te lezen.
  de game zelf… als ik een move had gehad zou ik wachten met kopen tot het een budgetbak game is. want zoals vermeld is het alleen leuk met vrienden, en tja als je al die controllers erbij moet kopen, dan is dat wel heeeeeel duur.

 2.   
  RoHoutje's avatar

  Leuke en mooie review, Richard. Misschien is deze game wel leuk. 🙂

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Dit is een geweldig knal spel helaas weer té snel uitgespeeld. en dat voor 40 Euro.

 4.   
  RoHoutje's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Dit is een geweldig knal spel helaas weer té snel uitgespeeld. en dat voor 40 Euro. "

  40 euro voor zo’n spel? Ik zou er hooguit 30 voor vragen.

 5.   
  Moon-Hero's avatar

  Ik zou er 20 voor vragen , ik vond de demo in ieder geval heeeel slecht. Najaah ieder zn eigen mening.

 6.   
  Cherishe's avatar

  Ook dit spel is voor mij ( nog) geen reden de Move aan te schaffen.Ik denk dat de echte gode Move games nog moeten komen.Wel goed geschreven review, inderdaad lijkt het mij ook teveel geld maar het concept vind ik wel erg leuk.Misschien als aanbieding in de PSN store binnnenkort? (hint)

 7.   
  Gheluwe's avatar

  leuk gemaakt, maar spel is niet erg mijn stijl 😳