Sex and the City 2

De hoge verwachtingen die iedere grote fan van de eerste Sex and the City-film had, waren voor het tweede deel verdwenen als sneeuw voor de zon. Nog een film over de vier vriendinnen, dat waarschijnlijk toch weer een verlenging wordt van de serie, zitten we daar op te wachten?

Carrie en mr. Big zijn nu twee jaar gelukkig getrouwd, ze wonen in hun perfecte appartement dat helemaal naar smaak is ingericht in hartje New York. Eindelijk getrouwd, maar Carrie merkt dat ze niet tegen het bankhangen van haar man kan en haar oude leventje mist. Miranda houdt niet meer zo van haar baan zoals vroeger, haar baas negeert haar en legt haar diverse malen het zwijgen op. Samantha worstelt met haar leeftijd, de 52-jarige vrouw smeert zich dagelijks in met allerlei middeltjes en slikt tig hormoonremmende pillen om haar tegen de overgang te weren.

Charlotte, die eindelijk mag genieten van haar kinderwens, wordt met de neus op de feiten gedrukt: moeder zijn is zwaar, vooral als je een huilbaby hebt. De oppas helpt haar goed, maar haar enorme borsten zonder bh maken het niet makkelijker. Kortom, de meiden hebben een break nodig. Toevallig heeft Samantha een sjeik ontmoet die graag zijn nieuwe hotel wil promoten en de meiden uitnodigt om naar Abu Dhabi te gaan.

Overdreven

We kunnen het niet ontkennen, vrouwen vinden Sex and the City leuk om de mode, luxe, mannen en het ongenuanceerd praten over seks (vooral door Samantha). Deze succesformule zit ook in deze film. Alles zit tot in de puntjes in het glitter en glamour gehuld, de kleding, de nachtclubs en de privéaangelegenheden. Het druipt er vanaf, zoveel dat er een teiltje nodig is, want het is gewoon too much. Het is niet interessant als er vier auto’s en vier butlers beschikbaar zijn voor elk van de dames, net als je denkt dat het niet meer mooier kan worden. Waarom zou je het zo willen opblazen als de fans al gillen bij een nieuw mode-exemplaar of een inloopkast? Los van alle elementen die erin zitten en waar we van houden, we houden ook van geloofwaardigheid, dat wekt nog een beetje hoop.

De setting is van New York naar het Midden-Oosten gegaan, dat is een welkome verandering. Je komt in een sprookje terecht, in een onbekende wereld die de vriendinnen een voor een ontdekken. De vier karakters komen zichzelf dan ook tegen. Samantha heeft het moeilijk met de discretie, Carrie met haar hebberigheid in mooie spullen en de stempel ‘getrouwd’ op haar voorhoofd en Charlotte met haar stressmomenten en eetgewoontes. Het blijkt dus waarheid, een tweede film is niet nodig geweest.

Trouwe fans wachten altijd met smart tot er een nieuwe aflevering komt op televisie al dan niet op dvd en ze krijgen het zelfs voor elkaar om die grijs te draaien. Sex and the City 2 hoef je maar een keer te zien, tenslotte is de film al versleten.

Extra’s op de Blu-ray

Het is jammer dat de extra’s een beetje tegenvallen. Een gesprek met Sarah Jessica Parker en regisseur Michael Patrick King, een bezoekje aan de set, een extra kijkje op alle glamour en mode in de film, de mannen uit de film… Het is eigenlijk qua inhoud en niveau precies wat je zou verwachten bij de film, maar stiekem heb je toch het gevoel dat er nog wel wat leukers bij had gemogen.

Conclusie

Sex and the City 2 kent een verfrissende setting, maar de formule is een duidelijk geval van ‘been there, done that’. Het is allemaal te overdreven en teveel een herhaling van zetten, dat het eigenlijk jammer is dat er überhaupt een tweede film is gemaakt. Een echt boeiend plot is er niet en het enige waar je nog van kan genieten is het overweldigende van Abu Dhabi. Heel slecht is het uiteindelijk niet, maar als fan kan je beter je zinnen zetten op de tv-serie.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Glamourous Abu Dhabi
  • Testosteron gehalte oogstrelend

Wat is NOT

  • Plotloos
  • Too much

5.5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren