Face Training

Je hebt tegenwoordig allerlei games om je lichaam te trainen. Wii Fit voor je spieren, Dr Kawashima voor je brein… En nu ook Face Training, voor al die kleine spiertjes in je gezicht. Is Face Training net zo leuk en nuttig als Brain Training? Dat lees je in deze review.

Inmiddels heb ik al heel wat ‘gezonde’ DS-games voorbij zien komen. Wii Fit, Brain Training met Dr Kawashima en uiteraard Walk With Me! Do you Know Your Walking Routine?. Uit dit rijtje vond ik Brain Training nog het leukste, omdat deze het trainen van je brein combineerde met leuke mini games. Face Training voelt qua opzet heel vertrouwd aan, wat niet zo heel vreemd is. De opzet en uitstraling van Face Training lijkt namelijk erg op die van Brain Training. Ook hier hou je de Nintendo DS vast als een boek, waarbij je coach zich op het linker scherm bevindt. Via het rechter scherm navigeer je en doe je de oefeningen. Handiger is het echter als je de kartonnen standaard gebruikt, die bij het spel geleverd wordt.

Voorbeelddame

Het trainen van je gezicht in Face Training werkt heel makkelijk. Op het scherm krijg je te zien welke oefening je moet doen door middel van een getekende dame. Zij doet de oefening voor, waarbij er ook duidelijke pijlen op het scherm verschijnen die de richting aangeven. De camera registreert vervolgens hoe jij het doet en ik moet zeggen dat dit erg goed werkt. Ik had niet verwacht dat dit kon met de eenvoudige camera die in de Nintendo DSi zit, maar het tegendeel bleek waar. Als jij je oefening doet dan verschijnen op het scherm over jouw gezicht heen dezelfde pijlen als bij de voorbeelddame en van wat ik kon zien klopte het helemaal. Het is leuk om te zien dat de camera van de Nintendo DSi tot zoveel in staat is, wat het des te vreemder maakt dat men hier niet meer gebruik van maakt in games.

Geen fun factor

Wat ik echter zonde vind, is dat Face Training niet de fun factor bevat. Brain Training was eigenlijk gewoon een verzameling mini games, omgeven door sausje van statistieken. Hierdoor was Brain Training erg leuk en verslavend als je van dit soort mini games houdt en was het eigenlijk ook zonder het Brain Training-sausje een leuke game. Face Training mist dit echter. Het trainen van je gezichtsspieren is pas echt leuk als je dit voor de spiegel doet of voor een stel vrienden met een biertje erbij.

Iets anders wat ik ook jammer vind, is dat deze game alleen speelbaar is op de Nintendo DSi en de Nintendo DSi XL. De game maakt namelijk gebruik van de camera die beide handhelds bevatten. Het vreemde is dat de Japanse versie ook geschikt was voor de normale Nintendo DS: een kleine camera werd bijgeleverd. Let dus goed op als je deze game wilt kopen voor je zusje of moeder, want zonder Nintendo DSi of Nintendo DSi XL heb je niks aan deze game.

Beter dan Nivea?

Grote vraag is uiteraard of Face Training je gezicht echt frisser en stralender maakt. Om dat echt goed te testen moet je Face Training een paar weken lang dagelijks gebruiken. Dat is helaas niet gelukt, maar ik moet wel zeggen dat mijn gezichtsspieren een stuk relaxter en meer ontspannen aanvoelen nu ik Face Training een tijdje heb gebruikt. Of het beter werkt dan een tube Nivea is echter moeilijk te zeggen. Face Training gaat waarschijnlijk wel langer mee dan een tube Nivea, hoewel de prijs van Face Training met 35 euro ook wel iets hoger ligt.

Conclusie

Face Training is een goed uitgewerkte applicatie, waarmee je door lekker gekke bekken te trekken je gezichtspieren kunt trainen. Net zoals Brain Training is Face Training heel duidelijk en goed te volgen. Wat echter mist is de fun factor, die bij Brain Training wel aanwezig is. Het mag dan ook duidelijk zijn dat Face Training geen game is, maar eigenlijk een applicatie. Face Training krijgt in dit geval dan ook geen cijfer, simpelweg omdat het geen game is en dit ook niet wilt zijn. Het is en blijft echter een goed uitgewerkte en overzichtelijke applicatie die functioneel is, maar niet leuk zoals een spelletje Space Invaders, een potje Peggle of een minuutje Mijnenveger dat wel is.

 1.   
  ckerigon's avatar

  Face training. ‘STERF’

 2.   
  JonsoN's avatar

  ”kitt.h.3″ schreef, "Face training. ‘STERF’ "

  Period.

 3.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  -Geen fun factor

  Ow My God, das dus al een blunder 😛 Maar geef het spel uit voor de iPhone (4) ofzo? 🙄

 4.   
  RoHoutje's avatar

  Niks voor mij. Misschien iets voor mijn oma… 😆

 5.   
  UberProSure's avatar

  ”kitt.h.3″ schreef, "Face training. ‘STERF’ "

  Ja, wtf wie wacht op een game die je gezicht traint ga es doowd

 6.   
  Vlad-x's avatar

  OOH, ik wou altijd kostbare tijd van mijn dag opgeven om mijn gezicht te trainen!
  NOT.

 7.   
  Lethal Donut's avatar

  HERPDERP!

 8.   
  veronja's avatar

  Vooral die foto’s gieren ” trek nu je ene wang omhoog…” 😆

 9.   
  sthij's avatar

  dit slaat nergens op

 10.   
  cool ice's avatar

  o god.. waar moet dit heen met de mensheid….. 😥

 11.   
  Verwijder Mij!'s avatar

  WTF!?!?!? 😛

 12.   
  Phil's avatar

  Marjolein, ben jij dat op die screens 😉 ?

 13.   
  Majo's avatar

  Phil schreef, "Marjolein, ben jij dat op die screens 😉 ?"

  Nee, dat is een dame van Nintendo 😛

 14.   
  Phil's avatar

  Jammer :P.

 15.   
  ExtremeDotCom's avatar

  Gamen is toch voor fun te hebben?