Iron Man 2 Blu-ray

DVD en Blu-ray reviews op MoviesNET draaien eigenlijk om één vraag: hoe vermakelijk is alles? Geen uitgebreide technische praatjes over beeldverhoudingen, audiotracks en camerahoeken, maar gewoon een oprechte bespreking van de mate waarin de film en eventuele extra’s voor echt entertainment zorgen. Natuurlijk zullen we opvallende zaken wat betreft beeld en geluid zeker benoemen indien het relevant is, maar verder willen we vooral duidelijk maken of de DVD/Blu-ray de aankoop waard is.

Een vlotte combinatie

Iron Man 2 gaat verder waar Iron Man stopte en de wereld weet inmiddels dat miljardair Tony Stark de held is in het Iron Man-pak. Hij komt in actie om goed te doen, maar ook andere mensen maken jacht op zijn speciale pak. De Amerikaanse overheid vindt het maar niks dat één persoon zoveel macht kan gebruiken en ze eisen bij de rechter dat Tony Stark zijn pak afstaat. Op geheel eigen wijze zet hij de hele rechtbank voor schut en weigert afstand te doen van zijn Iron Man-pak. Ondertussen staat Iron Man ook op minder vriendelijke manieren in de belangstelling, want de Russische geleerde ‘Whiplash’ heeft nog een appeltje te schillen met Tony Stark en hij besluit om Iron Man in het openbaar eens een lesje te leren.

En voor je het weet zit je alweer twee uur naar een vlotte combinatie van actie en humor te kijken en rollen de credits over het scherm. Iron Man 2 doet eigenlijk alles wat we op basis van de eerste film mogen verwachten. Robert Downey Jr. zet wederom op een geweldige manier Tony Stark neer als een fanatieke, speelse miljardair, die de zaken soms niet al te serieus neemt en nu krijgt hij ook nog eens gezelschap van niemand minder dan Mickey Rourke als Ivan Vanko alias Whiplash. Er zijn ook nog prima rollen van onder meer Don Cheadle, Scarlett Johansson en Gwyneth Paltrow, maar het zijn duidelijk Downey Jr. en Rourke die de show stelen.

Des te vervelender is het dat Mickey Rourke niet heel prominent aanwezig is in de film. Hij is wel de ‘grote schurk’ om rekening mee te houden, maar de directe confrontaties met Iron Man zelf hadden toch wel vaker voor mogen komen. Dit zou zeker voor wat extra variatie hebben gezorgd, want doordat Iron Man 2 qua aanpak zo sterk op de eerste film lijkt, voelt alles regelmatig aan als “meer van hetzelfde”. Het is leuk, het is lekker vlot, het is uiteindelijk prima vermaak, maar stiekem hadden fans toch wel gehoopt op wat meer nieuwe en verfrissende elementen.

Heel veel extra’s

Na het bekijken van de film was het nog zeker niet gedaan met de pret, want we mochten met de zeer uitgebreide 3-disc Combo Pack aan de slag gaan. Hierin vind je de film zowel op DVD als op Blu-ray, plus een Blu-ray disc vol met extra’s. En dan begint het genieten voor alle Iron Man-fans pas echt, want het feit dat er bijna 3 uur aan bonusmateriaal is om te bekijken zegt eigenlijk al genoeg.

Naast verwijderde scènes is er een enorme databank met informatie over het Marvel film-universum op de disc te vinden, er is veel achtergrondmateriaal over onder meer de opnames, de locaties, het gebruik van digitale toevoegingen, de uitdagingen van regisseur Jon Favreau en nog veel meer. Je zou een boek vol kunnen schrijven over de inhoud van alle extra’s, maar het moge duidelijk zijn dat er ongekend veel extra materiaal is om te bekijken en dat dit een ‘must buy’ is voor de liefhebber van Iron Man en het Marvel-universum.

Conclusie

Iron Man 2 doet alles wat we van het vervolg mochten verwachten, maar jammer genoeg niet heel veel meer. Toch levert het een zeer vermakelijke film op die op een vlotte manier actie en wat humor combineert tot een mooi spektakel van bijna twee uur. De echte meerwaarde vind je in het Blu-ray Combo Pack, want het enorme aantal extra’s zorgt voor nog eens uren vermaak. Fans van Iron Man en Marvel kunnen deze Blu-ray blind kopen, maar stiekem is het ook erg leuk voor alle fans van Blu-ray films die heel veel extra’s te bieden hebben.

Iron Man 2 is inmiddels verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren