Mafia II DLC – Jimmy’s Vendetta

PlayStation 3-gamers konden al kennis maken met Jimmy en nu is het ook mogelijk voor mensen die Mafia II op de PC of Xbox 360 spelen om met Jimmy aan de slag te gaan. De DLC Jimmy’s Vendetta bereikte onlangs ons kantoor en na het vlotte einde van het verhaal van Mafia II, kon ik niet wachten om weer in het criminele wereldje te duiken…

Vuile handen

Bij de naam Jimmy denk je misschien aan een vrolijk ventje, maar niets is minder waar. Jimmy is een echte probleemoplosser, iemand die wel zin heeft om vuile handen te krijgen. Dit leventje is natuurlijk niet zonder risico, want het brengt Jimmy op een onvermijdelijke plaats: de gevangenis. Als tijdens een ‘toevallige’ opstand de gelegenheid zich voordoet, besluit je om uit de bak te ontsnappen en weer te gaan genieten van het vrije leven. En zo bevinden we ons wederom in Empire Bay, maar deze keer staan we in de lompe schoenen van Jimmy.

Jimmy’s Vendetta gooit het als DLC over een andere boeg dan je misschien zou verwachten. Het verhaal, sterk uitgewerkte personages of die typische maffiasfeer zijn nergens meer te bekennen en in plaats daarvan ga je op een echte arcade-manier korte missies volbrengen. Op de map zie je steeds een paar missies waar je naartoe kunt rijden en eenmaal op locatie aangekomen kun je naar een groot, zwevend icoon lopen om de missie te starten. Vanaf dat moment is het de bedoeling om een zo hoog mogelijke score te behalen met de missie, wat je kunt bereiken door zo snel mogelijk te werk te gaan, veel headshots te maken, wagens zo min mogelijk te beschadigen, enzovoort. Afhankelijk van het type missie krijg je na het voltooien een bepaalde score toegewezen en kan je weer verder naar het volgende klusje.

Beperkt free-roamen

Je merkt het wellicht al, dit is free-roamen in Empire Bay, maar wel op een manier die al erg snel in herhaling valt. Er zijn iets meer dan 30 missies om uit te voeren, maar qua inhoud is het allemaal erg oppervlakkig. Wat mensen achtervolgen, flink van je af knallen, bepaalde auto’s stelen… het houdt je best een behoorlijke tijd bezig, maar ik vraag me af of veel mensen hier echt vermaak uit kunnen halen. Dat je je scores op een leaderboard terug kunt zien is volgens mij ook niet echt een spectaculair fenomeen vandaag de dag.

Daarnaast komen ook wat mankementen van de volledige game al snel om de hoek kijken, aangezien je het grotendeels zonder coole tussenfilmpjes of meeslepende verhaallijnen moet doen. De AI is niet altijd even sterk en er zijn nooit veel missies tegelijk beschikbaar, zodat je regelmatig een behoorlijk eind moet rijden om bij een nieuwe missie te komen. Wat me nog sneller dwars zat, is het feit dat de politie behoorlijk krachtig en met irritant veel manschappen in je nek hijgt als je even lekker los denkt te gaan. De ontwikkelaar wilde voor enige mate van realisme gaan met een nieuw achterliggend systeem voor de politie, maar dit zorgt er uiteindelijk voor dat je nooit echt flink lol kunt trappen, want reken maar dat ze dan goed achter je aankomen.

De aankoop waard?

Dat is eigenlijk waar het simpelweg om draait bij betaalde extra content: is het de aankoop waard? Voor 800 Microsoft Points of €7,99 haal je meer dan 30 missies en free-roam actie in huis, waarbij je ook de competitie aan kunt gaan door zo goed mogelijk te presteren voor alle leaderboards. Op het eerste gezicht klinkt dit als een prima deal en voor echte fans van de Mafia II-wereld is dat het ook zeker. Vond je echter de game vooral leuk vanwege het verhaal en de personages, dan is het nog maar de vraag hoeveel lol je zult beleven aan dergelijke actievolle missies. Ga dus goed na voor jezelf om welke redenen je Mafia II leuk vond, want deze arcade-gameplay is toch een totaal andere beleving. Dit alles neemt ook niet weg dat DLC zo snel na de release gewoon direct op de disc had moeten zitten, dat had de game zeker niet misstaan.

  1.   
    gebruiker50081's avatar

    Ik ga hem niet kopen, Mafia 2 heb ik vooral gekocht voor het verhaal en de sterke sfeer.

  2.   
    ikkiewikkie's avatar

    wtf, mafia 2 is nog geen maand oud, en nu al dlc? willen die gasten een wereldrecord neerzetten ofzo?

  3.   
    MaTriX's avatar

    Ik heb voorlopig genoeg aan Halo Reach zodra die uit is.

  4.   
    RoHoutje's avatar

    Ik speel nooit DLCs behalve als het heel erg overtuigend is. 🙂

  5.   
    abc6465465464's avatar

    cod4life schreef, "Ik ga hem niet kopen, Mafia 2 heb ik vooral gekocht voor het verhaal en de sterke sfeer."

    Ben ik het mee eens.

  6.   
    UberProSure's avatar

    goede review, hoewel ik die timer gvd irritant vind in de missies, je hebt ineens minder vrijheid… 🙁 maar verder is et het wel waard voor die €7,99 (steam). 😳

  7.   
    nickykolkie's avatar

    ik denk dat ik deze dlc wel ga kopen
    🙂

  8.   
    Slayer61's avatar

    Ik vond het die €7,99 echt niet waard. Wat ze hebben gedaan is, ze hebben bij elke verdomde missie een tijdslimiet gezet. Ik haat het om te ‘rushen’. Ik wil gewoon een missie rustig, chill afronden, niet haasten van A naar B! 😡

  9.   
    GamerUnknown's avatar

    ikkiewikkie schreef, "wtf, mafia 2 is nog geen maand oud, en nu al dlc? willen die gasten een wereldrecord neerzetten ofzo?"

    wat moest er anders bij de special edition? ik heb hem gratis bij de special edition en dan is ie vet maar voor 8 eu zou ik het ook niet doen

  10.   
    soldierarjan's avatar

    Ik zou het het geld niet waard vinden ik was er vrij snel mee gekapt ook al kreeg ik het erbij bij limited edition.

  11.   
    ..:BlackPanther:..'s avatar

    Ik kocht het spel alleen voor de verhaallijn, dus de dlc boeit me niet echt

  12.   
    Fox's avatar

    matin26″][quote=”cod4life schreef, "Ik ga hem niet kopen, Mafia 2 heb ik vooral gekocht voor het verhaal en de sterke sfeer."

    Ben ik het mee eens.[/quote]
    ook is de DLC niet echt goed kwa levens duur. (zegt me vriend)

  13.   
    Cyb3rp3n0zah's avatar

    als k dit zo lees hoef k die dlc niet eens, mafia 2 verders een dope game maar nadat k um had uitgespeeld was de lol er vrij snel af..