Monster Hunter Tri

De gemiddelde Nederlander of Belg zal Monster Hunter vooral kennen van de games voor de PlayStation Portable en PlayStation 2. Games uit deze serie waren nog niet eerder verschenen voor de Wii, maar in Japan heeft men deze stap al wel gemaakt. En met succes! Inmiddels zijn er al meer dan 1,1 miljoen exemplaren van deze game verkocht in Japan alleen. Een succes in het Westen lijkt dan ook zeker niet uitgesloten…

Wellicht ken je ze al wel, de Monster Hunter games. In deze games moet je lekker ouderwets monsters doden die vrij rondlopen in de wereld waarin jij als hoofdpersonage leeft. Dit concept lijkt wellicht wat bruut voor een Wii-game, maar tijdens de speelsessie op het kantoor van Nintendo bleek de game absoluut niet aan te voelen als een game die ‘te volwassen’ is voor de Wii.

De speelsessie van Monster Hunter Tri begon in een klein dorpje, dat het startpunt was voor mijn reis in de wereld van Monster Hunter Tri. Ik kreeg de benodigde inleiding en al snel mocht ik zelf op pad. Het eerste deel was een soort van tutorial, maar zo voelde het eigenlijk nauwelijks aan. Als doorgewinterde gamer weet je dat er aan het begin van het spel een tutorial zit, maar in dit geval was deze goed verpakt in verhaal. Al snel kon ik de wereld van Monster Hunter verder intrekken op zoek naar, je raadt het al, monsters!

Geen Pokemon

De monsters uit Monster Hunter lijken in de verste verte niet op die uit games zoals Pokemon, waar de monsters regelmatig een vrij lief en schattig uiterlijk hebben. De monsters uit Monster Hunter die ik tegen kwam waren vooral gebaseerd op dinosauriërs, insecten en reptielen. Deze monsters duiken niet opeens op zoals bij Pokemon het geval is, maar je ziet ze echt fysiek rondlopen. Wat hierbij opvalt is dat er van de monsters naast verschillende soorten ook verschillende maten aanwezig zijn. Zo was er een redelijk tam, plantenetend monster waarvan ik een groep tegenkwam met daarin een heel groot exemplaar en later kwam ik een groep met dezelfde monsters tegen waar ook een stel kleintjes tussen liepen. Dit is iets dat je eerst wellicht niet opvalt, maar het is erg prettig om te zien dat de ontwikkelaar de moeite heeft genomen om binnen een soort monsters nog wat extra variatie aan te brengen. Iets wat ontwikkelaars wat mij betreft best eens vaker mogen doen, want al die soldaten met allemaal exact dezelfde lengte, kleur helm, schoenmaat en afstand tussen beide neusgaten beginnen nogal eens te vervelen.

De omgevingen in Monster Hunter Tri zijn erg mooi vormgegeven, zeker voor een, hoe cliché het ook klinkt, game voor de Nintendo Wii. Het geluid en de graphics zorgen voor een hele fijne sfeer, die uitnodigt om het spel langer te blijven spelen. En dat zal in de praktijk ook wel nodig zijn, want Monster Hunter is een game waar je het liefst even lekker voor wilt gaan zitten om te spelen. Geen mix van allerlei tussendoortjes, maar een lekkere, stevige hap.

Kopje onder

De omgevingen in Monster Hunter Tri zien er dus zeker heel erg mooi uit, maar ze zijn ook nog eens heel erg divers. Van uitgestrekte vlaktes tot beschutte watervallen, je komt het allemaal tegen tijdens je tochten. De kers op de taart op dit vlak zijn echter de onderwatergebieden. In deze gebieden zwem je onderwater en ook daar bevinden zich weer genoeg monsters om op te jagen. De onderwatergebieden bieden een bijna magische belevenis en zijn erg goed uitgewerkt. Het geluid is onderwater heel anders en als je na een duiktocht weer boven komt, dan lijkt het ook echt alsof je van de ene ‘wereld’ in de andere terecht komt.

Iets dat ik helaas niet heb kunnen uitproberen, maar waar je allicht meer over zult kunnen lezen in onze review, is het online spelen met deze game. Het online samenspelen bestaat met name uit het vormen van teams om zo sterke monsters te verslaan en indien je WiiSpeak in je bezit hebt, dan kun je deze gebruiken om met je medespelers te communiceren. Voor het online spelen zullen dedicated servers in worden gezet die, in tegenstelling tot in Japan, geheel gratis zullen zijn.

Voorlopige conclusie

Monster Hunter Tri ziet er behoorlijk veelbelovend uit en lijkt een game te worden die elke hardcore gamer met een Wii eigenlijk in huis moet gaan halen. De verwachting is dat dit spel veertig tot vijftig uur aan gameplay zal gaan bieden en na mijn speelsessie kan ik bijna met zekerheid zeggen dat het een hele prettige veertig tot vijftig uur zullen gaan worden. Met name de onderwatergebieden zijn erg goed gedaan en bieden een nieuwe, aparte ervaring. Het enige waar ik momenteel van baal is dat ik thuis geen Wii meer heb staan…

 1.   
  ckerigon's avatar

  Ik wacht hier ook op 😀
  Ik vind het zo vet he.. en de graphics zijn ook goed.

 2.   
  Fox's avatar

  de graphics zijn best wel goed voor het virus 😆

 3.   
  Regge's avatar

  ik w8 hier ong. al een half jaar op:P

  kijken ofie ook egt goed is als ik verwacht:D

 4.   
  Dotz's avatar

  Dat ‘ie niet voor de Wii verschenen was; daar was waarschijnlijk ook een reden voor! Ik had hier het slechtste van verwacht! Maar daar is absoluut niets van waar! Goed gedaan! Prachtige game wordt het!

 5.   
  Sarge's avatar

  De screens zien er alvast vet uit. Ik hou wel van dat toch wel strip-achtige 8)