Verkopen Monster Hunter Tri en Lost Planet 2 matig

Monster Hunter Tri is een game die behoorlijk hoog scoorde, zowel bij recensenten als gebruikers. Je zou wellicht verwachten dat dit zich ook uit in hoge verkoopcijfers, maar uit een verslag van Capcom blijk dat het tegendeel hiervan waar is.

However, overall sales remained stagnant due to weak performances of some titles: “Lost Planet 2” (for PlayStation 3, Xbox 360), one of our featured products, underperformed its projection substantially; “Monster Hunter Tri” (for Wii) grew at sluggish pace; newly-released “Ghost Trick” (for Nintendo DS) struggled.

Monster Hunter Tri is dus niet de enige game die slecht verkocht, want ook Lost Planet 2 verkocht minder dan verwacht. Lost Planet 2 scoorde volgens Metacritic gemiddeld een 6.8 bij de recensenten, terwijl Monster Hunter Tri veel hoger scoorde met een 8.4.


Opvallend is ook dat de bruto winst, oftewel de winst na aftrek van kosten van goederen maar voor de aftrek van onder anderen salarissen van medewerkers, behoorlijk is gedaald ten opzicht van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Was dit vorig jaar nog 2,230 miljoen yen, dit jaar moet Capcom het doen met 213 miljoen yen. Dit houdt in dat de bruto winst van Capcom is gedaald met ruim 90%, iets wat dit bedrijf hopelijk het aankomende jaar weet te verbeteren.

  1.   
    gebruiker50081's avatar

    Monster Hunter Tri was toch wel een aardig goede Wii game ๐Ÿ˜•

  2.   
    Cirdan's avatar

    maybe was het niet zo bekend, of wouden kinderen/ouderen liever Wiifitten ๐Ÿ˜›

  3.   
    )GN(-Erik's avatar

    Als ze zo doorgaan met die mindere games gaan ze straks ook nog failliet ๐Ÿ™„

  4.   
    GameAC's avatar

    Wat willen ze. MH is gewoon geen grote franchise in het westen en LP2 was waardeloos.

  5.   
    Tom's avatar

    GameAC schreef, "Wat willen ze. MH is gewoon geen grote franchise in het westen en LP2 was waardeloos. "

    Ze konden toch op zijn minst proberen een vooral in het Oosten geliefde game over te brengen naar het westen? Wie weet sloeg het hier wel aan. Ik ben blij dat ze de gok genomen hebben.

  6.   
    GameAC's avatar

    Tom schreef, "

    ”GameAC” schreef, "Wat willen ze. MH is gewoon geen grote franchise in het westen en LP2 was waardeloos. "

    Ze konden toch op zijn minst proberen een vooral in het Oosten geliefde game over te brengen naar het westen? Wie weet sloeg het hier wel aan. Ik ben blij dat ze de gok genomen hebben."

    Ik zeg ook niet dat ze dat niet moesten doen. Maar ze verwachtten er te veel van. Ze zeiden zelf dat MH3 wel 2 miljoen ging verkopen in het Westen. Ja, dan weet je niet waar je het over hebt.