Killzone 2 Steel & Titanium Pack

Killzone 2 was qua singleplayer geen ontzettend uitgebreid spel, maar de multiplayer maakte alles goed. Nog steeds is de game ontzettend populair en het Killzone 2 Steel & Titanium is de kers op de taart.

Multiplayer

Jammer genoeg zit die kers niet standaard inbegrepen bij de taart, maar moet je hem apart aanschaffen. Als je deze metafoor doortrekt kun je concluderen dat dit is alsof je de taart al bijna opgegeten hebt maar er halverwege achterkomt dat een extra kers toch wel erg lekker zou zijn. Dus ga je terug naar de bakker en bestel je voor het bedrag van zes euro een extra kers.

Het Killzone 2 Steel & Titanium Pack is namelijk de eerste betaalde downloadable content voor Killzone 2, dat wij een aantal maanden geleden beloonden met een zeer verdienstelijke 9.3. Een groot pluspunt aan het spel is de multiplayer, dat met het rangen- en badgessysteem maanden leuk blijft. Met tweeëndertig spelers in één speelsessie behoort de game misschien niet tot de grootste, maar in de praktijk blijkt dit ruim genoeg.

Wasteland Bullet en Vekta Cruiser

Voor degenen die al een beetje uitgekeken zijn op de multiplayer is er nu dus het Steel & Titanium Pack, dat ons twee nieuwe maps brengt. Wasteland Bullet en Vekta Cruiser verschillen behoorlijk van hun broertjes en zusjes die al bij het spel bijgeleverd zitten, wat al een reden kan zijn om tot aanschaf over te gaan. In Wasteland Bullet betreed je met eenendertig andere spelers een trein die met duizelingwekkende snelheid door het landschap raast. Het gevaarte bevat meerdere verdiepingen en biedt de mogelijkheid om naar een ander treinstel te springen. Dit is echter niet zonder gevaar, want een roekeloze sprong kan ook uitmonden in een zelfmoordpoging met een zeer hoge slagingskans.

Vekta Cruiser is een ruimteschip dat uit een aantal verdiepingen bestaat. Doordat deze verdiepingen niet het hele schip beslaan maar door middel van hoge ruimtes in elkaar over lopen, zul je niet alleen je flanken, maar ook de verdieping onder of boven je in de gaten moeten houden. Verticale gameplay is het nieuwe spelelement dat dit speelveld introduceert. Het kan nogal chaotisch verlopen, waardoor free for all-potjes vaak beter gaan dan wedstrijden in teamverband, maar met een beetje training is dit zeker mogelijk.

Conclusie

Wasteland Bullet en Vekta Cruiser behoren zeker tot de crème de la crème van Killzone 2-maps die op dit moment beschikbaar zijn. Ze zijn mooier en spectaculairder dan de meeste maps die je tot nu toe gespeeld hebt. Het feit dat je in Wasteland Bullet op moet letten niet van de trein af te lazeren en dat in Vekta Cruiser je tegenstanders je ook van boven of onder kunnen belagen, zorgt ervoor dat ze werkelijk iets toevoegen aan de online multiplayergameplay. Daardoor is de prijs van zes euro zeker gerechtvaardigd voor gamers die dit spel nog regelmatig spelen of een beetje uitgekeken zijn op de oude maps. Mensen die pas net met Killzone 2 zijn begonnen, hebben nog genoeg aan het huidige aanbod.

  1.   
    ChielB's avatar

    Even voor de duidelijkheid: er zijn bewust geen cijfers voor deze DLC gegeven. Lees de review van Killzone 2 als je graag cijfers wilt weten en lees deze review om te ontdekken of de aanschaf van dit Steel & Titanium Pack wellicht wat voor jou is. 😉

  2.   
    nurie's avatar

    zoals een betaalde content hoord, waar voor je geld, de betere maps.

  3.   
    Ivvo's avatar

    Dit heeft niets met het betalen van de Xbox te maken. Bij de Xbox betaal je voor Gold zodat je online kan spelen en meer services krijgt, en je betaalt het aan Microsoft. Dit map-pack komt niet van de “eigenaar” van de PS3, Sony, maar gewoon van de makers van het spel, Guerilla. Verder zijn er voor allebei betaalde DLC.

  4.   
    Dy-88's avatar

    scherpe game 😛
    het is voor mij een van de beste multiplayers ooit

  5.   
    Dr. D3nVil's avatar

    2 nieuwe maps dat is de moeite wel waard 😉

  6.   
    craz's avatar

    ”obit1996″ schreef, "Ik vind et jammer dat je moet betalen; maar het is beter dan xdoos kbedoel xdoos betaal je 60 euri per jaar (das wel een game eeh) en ps 3 ist free "

    maar voor ps 3 heb je creditcard nodig 360 niet 😛

  7.   
    DutchFreeze's avatar

    Lijken me wel gave maps, als ik mn ps3 ga halen ga ik denk ik over een tijdje dit er ook wel bij kopen 🙂

  8.   
    meller14's avatar

    cool ik ben jaloers op ps3 gebruikers, maar ga ondanks dat gewoon op toetsenbord verder 🙄

  9.   
    lordvega's avatar

    kill zone 4 life

  10.   
    oppermossel's avatar

    ik vind het wel een tof spel maar na ff spelen word heet een beetj afgeaagd dus ik had liever wat meer variatie gehad in dit spel meer wapens andere spelmodes dat soort dingen
    :O