Ghostbusters: The Video Game

Ondanks dat de films van The Ghostbusters ergens in de jaren ’80 uit zijn gekomen, is deze franchise nog steeds erg populair en erg bekend. Binnenkort komt er een Ghostbusters-game uit en GamersNet mocht hier op een winderige maandagmiddag in het sfeervolle Hotel New York uitgebreid kennis mee maken.

Het bijzondere team spokenjagers, wie kent ze niet. De films en tekenfilmseries van deze franchise waren erg populair en je zou dus verwachten dat dit spel alleen voor fans bedoeld is. Dit is echter niet het geval, zo verzekerde executive producer Brendan Goss me tijdens een interview. Ontwikkelaar Terminal Reality heeft tijdens de ontwikkeling van Ghostbusters namelijk erg veel moeite gedaan om dit spel ook voor de niet-fans interessant en spannend te maken. Het was nog aardig lastig om proefpersonen te vinden die Ghostbusters niet kenden, aangezien de film zo ongelofelijk bekend is. Om te kijken of ook de mensen die Ghostbusters niet kennen schrikmomenten zouden beleven aan het spel, werden tijdens het proefspelen dingen zoals lichaamstemperatuur, hartslag en hoe lang de proefpersonen in een bepaalde ruimte bleven, gemeten.

Na een presentatie, waarin een demonstratie van zowel de Xbox 360-versie als de Wii-variant werd getoond, was het eindelijk zover en konden we ook zelf met de game aan de slag op alle platformen behalve op de Nintendo DS.

Xbox 360 en PlayStation 3

Tijdens de presentatie van de Xbox 360-variant van Ghostbusters: The Video Game was al duidelijk geworden dat de game enkele unieke levels en monsters kent die je niet snel in andere games tegen zult komen. Zo waren er monsters die bestonden uit allerlei objecten, wat bij een missie die zich afspeelde in een bibliotheek betekende dat zo’n monster bestond uit allerlei boeken. Ook oude bekenden zoals het Stay Puft marshmallowmannetje uit de film kwamen langs. Ken je de films echter niet, dan maakt dit niks uit, aangezien het verhaal van Ghostbusters: The Video Game het verhaal van de film maar gedeeltelijk volgt en er dus ook een aardig stuk nieuwe verhaallijn te vinden is in dit spel.

Van de levels die speelbaar en te zien waren, was er eentje die echt opviel. In dit level bevond ik me in een gang vol met spiegels en moest je een geest zien te vangen die zich voortbewoog via de spiegels. Naast het feit dat dit level er erg mooi uit zag, kreeg je hier ook de keuze tussen twee manieren om het spook te vangen. Je kon namelijk alle spiegels vernietigen, zodat hij nergens meer heen kon, maar je kon hem ook aanvallen als hij van de ene naar de andere spiegel ging. Volgens Brendan Goss kunnen we nog meer van dit soort verrassingen verwachten en Ghostbusters: The Video Game lijkt dus zeker een zeer interessante titel te gaan worden.

Wii

Naast de Xbox 360 en PlayStation 3-versie was de game ook op de Wii te spelen. Tijdens de presentatie hadden we al aardig wat gezien van de split-screen co-op op de Wii, maar uiteraard wou ik het spel ook graag zelf uitproberen. Zoals te verwachten is de stijl van de Wii-versie van Ghostbusters vrij cartoonachtig, omdat dit spel ook een jonger publiek en families aan moet spreken. Van wat ik heb gezien bevat dit spel dan ook meer puzzels dan de Xbox 360 of PlayStation 3-variant, iets wat naar mijn mening ook wel bij het spel past. De besturing met de Wii-afstandsbediening was nog niet echt perfect en vroeg vrij veel precisie, waardoor het bijna leek alsof er al een MotionPlus aan vast zat.

Voorlopige conclusie

Ghostbusters: The Video Game lijkt een erg interessante game te worden voor zowel fans als voor niet-fans. De Xbox 360 en PlayStation 3-versie zagen er goed uit en speelden erg fijn. Ik kijk er dan ook zeker naar uit om de volledige versie straks te spelen, helemaal omdat er heel wat bekende mensen van de films ook aan de game hebben meegewerkt. De Wii-versie zag er redelijk goed uit, maar de besturing vond ik iets te gevoelig. Het is echter goed mogelijk dat er nog wat aan de besturing veranderd wordt, voordat dit spel uit komt op 19 juni. Nog een kleine drie maanden geduld dus…

 1.   
  Ken2BE's avatar

  RinusReetRidder schreef, "Coole game, denk ook dat de x360 en ps3 versie het leukst wordt om te spelen. 8) "

  Andere mensen vinden het andersom.

 2.   
  Rrm's avatar

  lijkt me nogal saai, met maar één wapen.

 3.   
  michael88's avatar

  serieus eigenlijk slaan de films al nerges op en dan maken ze er nog een game van ook. mmmm nja kan og best goed uitpakken. mja boeit me verder niet ik speel alleen rasechte shooters. hierendaar een strategie ertussendoor maar t liefst een shooter 😉

 4.   
  SpankmasterC's avatar

  “maar de besturing vond ik iets te gevoelig”

  Man ik zat maar rondjes te draaien en te proberen die tentakels van dat beest vast te pakken!
  Maar ik ben wel blij dat ik nu niet meer gestoord ben met mijn opmerkingen en dat jij het met me eens bent dat het te gevoelig is! 😉

 5.   
  Majo's avatar

  SpankmasterC schreef, "”maar de besturing vond ik iets te gevoelig”

  Man ik zat maar rondjes te draaien en te proberen die tentakels van dat beest vast te pakken!
  Maar ik ben wel blij dat ik nu niet meer gestoord ben met mijn opmerkingen en dat jij het met me eens bent dat het te gevoelig is! ;)"

  Het leuke is nog dat ik de filmpjes ervan nog heb 😛

  T duurde btw nog best lang voordat we door hadden wat we nou aanmoesten met die eindbaas…

 6.   
  Super Gamer's avatar

  komt ie niet voor de PC??

 7.   
  LouisvanGaal's avatar

  aaight zo leuk:D

 8.   
  Mmore's avatar

  Majo schreef, "

  ”SpankmasterC” schreef, "”maar de besturing vond ik iets te gevoelig”

  Man ik zat maar rondjes te draaien en te proberen die tentakels van dat beest vast te pakken!
  Maar ik ben wel blij dat ik nu niet meer gestoord ben met mijn opmerkingen en dat jij het met me eens bent dat het te gevoelig is! ;)"

  Het leuke is nog dat ik de filmpjes ervan nog heb :P"

  Share 😆

 9.   
  Majo's avatar

  Super Gamer schreef, "komt ie niet voor de PC??"

  Ghostbusters komt ook uit op de PC :). Deze versie was echter niet speelbaar op het event, maar is in principe gewoon hetzelfde als de PlayStation 3 en Xbox 360 versie.