Gears of War 2

Gears of War is in razend tempo uitgegroeid tot het boegbeeld van de Xbox 360. De typerende kettingzaag, de diverse unieke tegenstanders, het filmische karakter van de game en een ijzersterke multiplayer zijn kenmerkend. Toch hebben fans weer wat om naar uit te kijken, want in november moet Gears of War 2 verschijnen. Let’s do this!

Dekking

Een ijzersterke troef van Gears of War is toch wel de coΓΆperatieve modus. Veel gamers hopen op een vierspeler co-op voor Gears of War 2, maar het is op dit moment nog erg twijfelachtig of dit in de game zal zitten. Wel kent Gears 2 een drop-in co-op en een uitgebreidere campaign om tegen de Locust te vechten. Daarnaast werkt men volgens Cliff Bleszinski aan vijanden “die de Brumak op een baby panda laten lijken”.

Het verhaal van Gears of War 2 speelt zich zes maanden na het eerste deel af en Marcus en Dom vormen deze keer een team met de nieuwe characters Tai Kaliso en Dizzy. Tai is een spirituele en mediterende strijder, terwijl Dizzy een “stranded” is die zich bij de COG heeft aangesloten in ruil voor de veiligheid van zijn familie. Baird en Cole zullen waarschijnlijk later in het verhaal ook nog hun intrede doen. Het nieuwe Delta Squad zal orders aannemen van Chairman Prescott, de baas van Hoffman uit de eerste Gears-game. De campaign richt zich eveneens op de zoektocht naar Maria, de vrouw van Dom, die haar kinderen in de oorlog verloren heeft. Vrees echter niet voor een ‘softe’ game, want er zal nog steeds ouderwets gevochten worden als echte Delta’s met zowel oude als nieuwe trucs. Het coversysteem is uiteraard weer van de partij, maar je zult nu niet zo makkelijk te raken zijn als je in dekking zit.

Ook bewegende cover is weer van de partij, wat noodzakelijk is om je voordeel mee te doen in grote, minder lineaire gevechten. Zeker nu de Locust ten strijde trekken dankzij Kantus monniken, die de Locust van een afstand weer tot leven kunnen wekken. Het is dus zaak om deze monniken zo snel mogelijk uit te schakelen, op welke manier dan ook. De Kantus monniken kunnen zelf ook diverse aanvallen uitvoeren en ze maken gebruik van granaten met gif, waar je later ook zelf over kunt beschikken.

Progressie

Gears of War 2 kent natuurlijk ook diverse nieuwe wapens, die allemaal gebruik zullen maken van Active Reload, al zal er wel wat variatie in zitten hoe sommige wapens hier gebruik van maken. Gevechten met de kettingzaag, zoals in de bekende GDC-teaser, spelen ook weer een rol en er zal opnieuw een voertuiglevel in de game zitten, waarbij je een COG Centaur tank mag besturen.

In lijn met het donkere en betekenisvollere verhaal, zullen er meer details in de storyline van de game zitten. Zo kan je bijvoorbeeld verzamelde COG tags bekijken om meer te weten te komen over de persoon van wie een tag was. Daarnaast kent de game meer collectable items en voor multi-part Achievements, die je gedurende de game kunt voltooien, zal er bijgehouden worden hoeveel progressie je al hebt geboekt voor dat Achievement. Liefhebbers van Anya kunnen zich ook alvast gaan voorbereiden, want we krijgen meer Anya dan alleen een grijze sweater in een helikopter. Je vliegende robot Jack heeft nu een videoscherm bij zich, waarop Anya te zien is.

Insane

Op technisch gebied zal Gears of War 2 gebruik maken van de nieuwe features die eerder in de tech-demo al te zien waren. Betere character lighting, ambient occlusion, de mogelijkheid om heel veel Locust tegelijk on-screen te hebben, mooiere water-effecten en soft-body physics. De techniek uit de eerste game om laadschermen te verbergen achter scènes waarbij je langzaam loopt en wat praat met je team of leiding, is deze keer ook over te slaan als je er geen interesse in hebt.

Over de multiplayer doet Epic nog steeds erg geheimzinnig, maar de ontwikkelaar liet al wel weten dat er een remake van Gridlock komt en dat de nieuwe drop-in co-op het mogelijk maakt om samen te spelen met iemand die op een andere moeilijkheidsgraad speelt. De moeilijkheidsgraden zijn overigens verder uitgewerkt. Insane zal werkelijk “vernietigend” zijn, terwijl een nieuwe casual-variant er voor moet zorgen dat de game toegankelijker wordt voor mensen die in de eerste Gears problemen ondervonden met de Casual moeilijkheidsgraad. En last maar zeker niet least, is het mogelijk om meerdere save files te gebruiken. Zo zul je dus niet steeds je vorderingen verliezen zodra je een Act opnieuw start.

Voorlopige conclusie

Gears of War 2 heeft de loodzware taak om het succes van de eerste game te overtreffen. Het zal immers een hele klus worden om voor genoeg vernieuwing en uitdaging te zorgen. Toch staat de game er nu al behoorlijk goed voor. Technisch is er veel meer mogelijk, wat de game tot een pareltje voor de Xbox 360 moet maken, en ook de co-op zal weer een grote troef worden. Epic zal wellicht veel mensen blij maken als er een vierspeler co-op in de game zit, maar ik denk dat de game ook zonder echt gaat knallen straks.

Gears of War 2 verschijnt in november voor de Xbox 360. Check voor meer informatie over de eerste Gears of War ook eens onze review.

 1.   
  delta62's avatar

  *active reload* Hell Yeah!

 2.   
  Gerjann's avatar

  I’m in the zone baby! Cole was zo geweldig! Yeah suckers this is my kind of shit! πŸ˜€ 8)

 3.   
  Niekolaas's avatar

  Oooohh zo vet ik heb deel I echt helemaal op gespeeld πŸ˜† Ben erg benieuwt

  “.. Hell Yeaah”

 4.   
  Creepy's avatar

  Serve the queen πŸ˜›

 5.   
  Wouter's avatar

  Best vroeg. Gaaf dat je er nu al veel over weet te vertellen, Michiel!

 6.   
  -050- Critical's avatar

  word zeker goed:D

 7.   
  OkkieBOOMER's avatar

  This game is going to be AWESOME!!!!!!!!!!!!
  Het word gewoon niet normaal….

  P.S.
  Het zal inderdaad moeilijk worden om een beter game dan Gears of war 1 te maken

 8.   
  stormtrooper's avatar

  waarom nou niet op de PS3!!! maar voor de X360 speler veel plezier!

 9.   
  JonsoN's avatar

  Ben erg benieuwd!,, heb het eerste deel een aantal keren uitgespeeld op pc, , supervet!

 10.   
  Warboy's avatar

  I like baby panda’s..
  Dit wordt natuurlijk wel een najaar must!!
  es kijken hoe vaak ik deze kan uitspelen zonder er zat van te worden! πŸ˜†
  en natuurlijk wordt het weer bruut online!!

 11.   
  zultrax's avatar

  wel goede preview! had GoW 1 gratis bij me 360 anders had ik het denk nooit gespeeld πŸ˜›

 12.   
  Bakura's avatar

  Kan niet wachten tot dat ik een gelegenheid om met die game te spelen.

 13.   
  Pimkingetje's avatar

  Kettingzaag ff poetsen! πŸ˜€

 14.   
  Sembag9's avatar

  echt zo’n goeie game wordt het, ik kan gewoon niet wachten! πŸ˜€
  ik hoop dat je wel weer meer nieuwe wapens krijgt behalve dat pistol ding!!!
  8) 😑 πŸ˜€

 15.   
  Sembag9's avatar

  let’s take the prison block, I’m ready to kick some aas!!!!! 😑 😑 8)

 16.   
  Foster's avatar

  Mooie preview, wel beetje kort.

 17.   
  Overload14's avatar

  Uchiha linkz schreef, "whaha komt deze ook uit voor pc ik hoop het wel ik speel hem niet zo graag op de xbox360 πŸ˜•

  maar de game zelf is echt top πŸ˜€ "

  De eerst GoW kwam ook op Pc uit dus waarom deze niet? πŸ˜›