De Games van December ’03

Waar November eigenlijk het hoofdgerecht qua gamesmaanden was, is December het toetje. Dat neemt niet weg dat er deze maand weinig games uitkomen, maar vergeleken met November is het niet veel. Niet dat dat erg is, want je geld is waarschijnlijk nu toch al op. Maar lees gewoon even dit stukje door en kijk of er wat voor je bij zit. Want of je nou een Playstation 2, Xbox, Gamecube of PC hebt, er zit vast wel wat voor je bij dat je graag van Sinterklaas of voor Kerst wilt hebben :-).

Noot: de releaselijsten zijn niet meer wat ze geweest zijn, integendeel, het is één grote puinzooi. Schrik dus niet als je naar de winkel rent voor een game uit dit artikel maar dat die game dan nog niet uit is. We hebben geprobeerd een zo compleet mogelijke lijst te maken.


Alias

5 December | Xbox en Playstation 2

Er komen er steeds meer. Series met een sterke vrouw in de hoofdrol. Buffy, Xena, Nikita, Dark Angel en nu ook Alias. Nu ontdekten de spellenbakkers dat de mensen waarbij deze series aanslaan, puberende jongens (jij en ik dus), dat deze ook veel games spelen. En toen was de link natuurlijk zo gelegd. Even licentietje kopen, standaard gamepje eromheen bouwen (schakelaartje omzetten, levelbossje verslaan) en uitbrengen die hap. En verdomd het werkt nog ook, het geld stroomt binnen. Dit gebeurde eerder al met Dark Angel en ik ben bang dat dit een herhaling word. Het ziet er allemaal net niet mooi uit, het vechten lijkt mij net niet leuk, de hele game lijkt mij net niet leuk. Als je een heldinnen spel wil spelen zou ik voor het betere Buffy the Vampire Slayer: Chaos Bleeds gaan. Daar is meer aandacht aan besteed wat resulteert in een leuker spelletje (en Sarah Michelle Gellar is natuurlijk veel lekkerder).

Ontwikkeld en uitgegeven door Acclaim
Verwachting:

Kevin


CounterStrike

5 December | Xbox

CounterStrike is de meest gespeelde online game aller tijden, dat is nu wel duidelijk. Wat een aantal jaar geleden begon als een simpele Half Life-mod is nu een echte goede game geworden. Wat ook wel duidelijk is, is de gameplay van dit spel, maar heb je de afgelopen jaren ergens in een hutje op de Himalaya gewoont: ik let het nog ff uit.
In CounterStrike vechten 2 teams, de Counter-Terrorists en de Terrorists, het uit in een grote speelmap. Het gaat hier om Deathmatch, Bomb Defuse of Hostage Rescue. Elk team heeft zo zijn voor- en nadelen, wat echt supergoed aan CounterStrike is, is de balans. Dat kun je ook zeggen van de maps. De maps die in de Xbox versie zitten zijn de beste van de PC versie, zoals de_aztec, cs_office en de_dust. Daarnaast is de game erg realistisch, van de schade die je oploopt tot de terugslag van wapens, van de teamplay tot de strategieën. Oja, zonder een internetverbinding ben je nergens met CounterStrike, dit spel is namelijk alleen online.

CounterStrike is op de PC een behoorlijk gedateerde titel waarbij de graphics tegenwoordig erg achterlopen. Valve heeft echter de graphics behoorlijk opgepoetst, maar mooi is het allemaal nog niet. Wel is de gameplay behouden. Ook zit er een singleplayercampaign in, maar deze stelt niet veel voor. Nouja, campaign, vechten tegen bots in de multiplayermaps zegmaar, like Unreal.
Naast CS is er op de Xbox ook Rainbow Six 3, die goede concurrentie is voor CounterStrike, misschien wel té goed. De singleplayer is een stuk beter en de multiplayer doet ook niet onder. Heb je geld genoeg: koop ze allebei, heb je weinig geld: koop Rainbow Six 3, ben je CS-fan: koop CounterStrike, heb je geen geld of Xbox Live: koop ze niet :).

Ontwikkeld door Valve/Ritual, uitgegeven door Microsoft.
Verwachting:

Remco


Harry Potter and the Philosophers’ Stone

5 December | Xbox, Playstation 2 en Gamecube (PC en PSOne al 2001 uit)

Harry Potter’s ouders zijn vermoord door een slechte tovenaar, Voldemort. Maar toen Voldemort zijn vloek op Harry richtte, werd hij zelf het slachtoffer ervan… Harry wordt dan als baby bij zijn oom en tante gebracht, en wanneer hij 11 wordt, komt hij erachter dat hij een tovenaar is! Hij gaat naar Zweinstein, de tovenaarsschool, en ontmoet daar zijn beste vrienden, Ron, Hermelien en Hagrid. Ook leert hij Zwerkbal spelen.
Harry, Ron en Hermelien komen erachter dat Voldemort probeerd om weer levend te worden, door de Philosophers’ Stone. Harry moet dit zien te voorkomen, en een spannend verhaal volgt…
Iedereen kent Harry Potter wel. Deze tovenaarsleerling is in boekvorm al meer dan 100 miljoen keer over de toonbank heen geweest, en ook de films halen grote successen, waarschijnlijk omdat ze van hoge kwaliteit zijn. Dat is (nog) niet het geval bij Harry Pottergames, die meestal kort en saai zijn. Zo ook deze remake van het eerste deel voor de Xbox, Gamecube en Playstation 2. In 2001 verscheen namelijk deze game voor de PC en PSOne, en omdat er dit jaar geen spel van deel 3 kan worden uitgebracht door de film die vertraging oploopt, brengt EA het eerste deel nog maar eens uit voor de next-genconsoles om de kas te spekken.
Harry Potter is een platformspel met enkele RPG-elementjes, zo leer je steeds meer spreuken en moet je kaarten verzamelen, maar verwacht hier niet teveel van. De game is grafisch onder de maat en het spel is vrij saai. In slechts 5 uren kun je hiermee klaar zijn. Geen geld aan besteden! Je kunt hem niet zo goed in de budgetbak voor de PC kopen…

Ontwikkeld en uitgegeven door EA.
Verwachting:

Remco


Links 2004

5 December | Xbox

EA’s top golf game Tiger Woods PGA Tour krijgt er een concurrent bij op de Xbox, de vroegere PC reeks Links is namelijk verhuisd naar de console van Microsoft.
Links 2004 zal dus een exclusieve titel zijn voor de Xbox, maar of dat ook mensen zal aantrekken, aan de online mogelijkheden zal het in ieder geval niet liggen, Links zal naast Xbox Live ook deel uitmaken van het XSN Netwerk.
Onze eerste ervaringen met Links 2004 die we al een tijdje binnen hebben waren hoger dan verwacht, grafisch zag de game er goed uit en er is meer te doen dan in Tigers game, je creëert in Links 2004 je eigen speler om vervolgens de ladders te beklimmen online, iets waar de game het vooral van zal moeten gaan hebben.

Ontwikkeld door Microsoft Game Studios, uitgegeven door Microsoft.
Verwachting:

Herman


Lords of Everquest

5 December | PC

Everquest is nog van de oude generatie MMORPG’s en hoewel het er grafisch wel een beetje gedateerd uit begint te zien zijn er nog steeds vele duizenden fans die elke maand trouw hun geld overmaken naar Sony Online om toe te treden in de wereld die Everquest heet. Naast Everquest 2, die de wereld (vooral grafisch) helemaal oppoetst om mee te blijven strijden in de momenteel erg hevige strijd tussen de MMORPG’s voor het geld van de gamers, komt er nu ook Lords of Everquest, een RTS die jou als Lord de vele magische wezens laat aanvoeren in de hevige strijd die in Everquest woedt. Erg leuk voor de fans die na vele honderden monsters online te hebben afgeslacht nu ook de kans krijgen om deze monsters te besturen. Er is flink leentjebuur gespeeld bij andere RTS’ers en dan met name bij Blizzard’s Warcraft 3 waar de game wel erg veel overeenkomsten mee heeft (zowel grafisch als qua gameplay). Fan van Everquest? Dan is dit je game.

Ontwikkeld door Rapid Eye Entertainment, uitgegeven door Sony Online Entertainment.
Verwachting:

Kevin

Mario Party 5

5 December | Gamecube

Na de vier voorgaande deeltjes komt er deze maand ook nog een vijfde deel van de Mario Party-serie: Mario Party 5. De game zal niet vernieuwend worden en het zelfde concept bevatten als de voorgaande delen. Mario en zijn vrienden nemen plaats op een speelboord en moeten zoveel mogelijk munten en sterren verzamelen om uiteindelijk te kunnen winnen.
Door met je dobbelsteen te rollen kun je verder komen op het speelbord en dus munten en sterren verzamelen door onder andere het winnen van Mini-games.
In Mario Party 5 zijn er weer maar liefst 60 nieuwe mini-games toegevoegd, een paar nieuwe borden, uitgebreidere single player en er zullen nieuwe characters speelbaar zijn. Helaas is het geval dat welk character je ook kiest dit ten invloed is op de gameplay.
In het vorige deel klaagde menig gamer over dat je in de single player mode steeds op de computergestuurde tegenstander moest wachten, dit hebben ze in deeltje vijf eruit gehaald met behulp van de Koopa Kid Brigade. De onderdanen van bowser zullen als het ware de handelingen van de computer overslaan zodat je toch een snel potje single player kunt doen!
Kortom weer een uitbreiding van het vorige deel, maar nu met een iets uitgebreidere single player mode.

Ontwikkeld door Hudson, uitgegeven door Nintendo.
Verwachting:

Nils


S.W.A.T. 4: Urban Justice

5 December | PC

Sluit je aan bij de meest getrainde en geharde politie-eenheid ter wereld, Special Weapons And Tactics, in neem het in het jaar 2006 in Los Angeles op tegen de bendes die de stad verscheurd hebben. Natuurlijk heb je de beschikking over alle wapens (meer dan 40) die je ooit nodig hebt tijdens de missies, maar vergeet niet: jouw taak als lid van het S.W.A.T.-team is het beschermen van levens en niet het nemen ervan. What’s it gonna be rookie?

Ontwikkeld door Sierra, uitgegeven door Sierra.
Verwachting:

Danny


The Suffering

5 December | Playstation 2 en Xbox

Met The Suffering probeert Surreal het word terror een nieuwe betekenis te geven. Als Torque een gevangene die de dag van zijn executie in de dodencel afwacht. Dat dit iets anders loopt valt te verwachten (anders zou de game wel erg saai worden natuurlijk). Wat gebeurt er nou, de gevangenis, gelegen op een eiland, word overspoeld met enge monsters die allen wat met het thema executie te maken hebben. Niet voor tere zieltjes dus. Echt niet! De monsters zien er echt gruwelijk uit en lijken zo uit een van Clive Barker zijn boeken te zijn weggelopen. Het spel heeft 3 eindes en zou in theorie dus nog een keer te spelen zijn, als je de game de eerste keer durft uit te spelen. Voor de horror fans dus zeker een game om in de gaten te houden. Want hoewel de game met alle drukte waarschijnlijk amper opvalt zou dit best nog wel eens iets leuks kunnen zijn.

Ontwikkeld door Surreal Software, uitgegeven door Midway.
Verwachting:

Kevin


The Sims: Bustin’ Out

12 December | Xbox, Playstation 2 en Gamecube

The Sims heeft geen uitleg meer nodig; deze bestverkopende gamesserie aller tijden kent men zelfs op de Maan. Maak wat virtuele mensjes, bouw een huis voor ze en koop wat spullen, zoek een baan en maak lol. Pret gegarandeerd.
Maar EA kennende melken ze franchises uit, en The Sims kent al 10 versies. Ook de consoles moeten er aan geloven, eind vorig jaar werd The Sims hierop uitgebracht en nu komt er een stand-alone uitbereiding; The Sims: Bustin’ Out. (Ook wel Erop Uit genoemd.)
Bustin’ Out zou je een samenvoeging van de PC versies Vacation en House Party kunnen noemen; je kunt een auto kopen en naar verschillende andere lokaties fietsen. Verder bied de game veel meer mogelijkheden, objecten en Sims.
Leuk voor de fans, maar wij hebben het nu allemaal wel weer gezien.

Ontwikkeld door Maxis, uitgegeven door EA.
Verwachting:

Remco


Crash Nitro Kart

December | Xbox, Playstation 2 en Gamecube

Crash kwam een paar jaren geleden met een kartgame, genaamd Crash Team Racing. Persoonlijk vond ik die game helemaal te gek, ik heb Mario Kart altijd helemaal te gek gevonden en vond het hartstikke tof dat er ook een kartgame op mijn PlayStation verscheen. Inmiddels ben ik een paar jaar ouder en ik zie ik eigenlijk het nut van het uitbrengen van deze game niet. Ten eerste omdat het lijkt of alle banen uit CTR rechtstreeks zijn overgenomen (met iets beter graphics), en dat hoort natuurlijk niet. En ten tweede dat het straktrekken van de graphics niet echt gelukt is, de game ziet er namelijk nog steeds slecht uit.
Eigenlijk verdient deze game 1 ster, maar er zit een online mode in (wat toch wel leuk is), vandaar dat ik de game toch 2 sterren ga geven!

Ontwikkeld door Vicarious Visions, uitgegeven door Vivendi
Verwachting:

Gerard


Thief III

December | PC, Xbox

Inderdaad, gewoon Thief III. Geen subtitel dus en dus ook geen manier om het verhaal af te leiden. En het enige dat Ion Storm los wil laten over het verhaal is dat de Keepers Garrett weer vragen om onheil af te wenden…
Natuurlijk draait de game zelf weer om sneaken. Nieuwe technische zaken maken dit nog uitgebreider dan voorgaande keren. Zo zijn er nu bijvoorbeeld dynamische schaduwen en kun je daardoor jezelf in bewegende schaduwen verstoppen. Ook is de Havok engine verwerkt en zijn de physics dus nog beter dan voorheen en ook de AI, die al behoorlijk indrukwekkend was, is nog weer verbeterd.

Ontwikkeld door Ion Storm, uitgegeven door Eidos.
Verwachting:

Danny


Xbox Music Mixer

December | Xbox

Op de PlayStation loopt Eye Toy aardig goed, op de Gamecube moeten we binnekort Donkey Konga gaan verwachten, maar zelfs Microsoft heeft een leuke gadget om de Xbox gamers mee blij te maken.
Deze maand komt namelijk Xbox Music Mixer op de markt, compleet met een karaoke microfoon die gemakkelijk op je Xbox is aan te sluiten.
Music Mixer zal natuurlijk nummers van ondertiteling voorzien zodat je naar hartelust mee kan zingen, maar ook kan je via je PC audio en plaatjes naar je Xbox sturen, om deze vanaf hier te bewerken en af te spelen.
Ook zal Music Mixer een soort Media Player voor je Xbox installeren, die een soort uitbreiding op de huidige Music directory op je Xbox Dashboard is.
Of het net zo’n rage wordt als de succesvolle Eye Toy moet nog blijken.

Ontwikkeld door Microsoft Game Studios, uitgegeven door Microsoft.
Verwachting:

Herman


Baldur’s Gate: Dark Alliance 2

Kerst | Xbox en Playstation 2

In 1999 bracht BioWare – dé beste RPG-bakker aller tijden – Baldur’s Gate uit. Dit deel werd met veel lof ontvangen en kreeg vele, vele fans achter zich. Daarna volgde een uitbereiding, deel 2 en nog een uitbereiding, die zo mogelijk nog beter waren. De geruchten gaan de ronde dat Baldurs Gate 3 in ontwikkeling is voor de PC, maar ondertussen moeten ook de consoles eraan geloven. Black Isle brengt namelijk onder de subtitel Dark Alliance geheel nieuwe RPG-avonturen naar je TV, en dit is al het tweede deel in deze Dark Alliance serie. Deel 1 werd redelijk goed ontvangen, dat zal hier ook wel het geval zijn.
Naast een heel nieuw verhaal zijn er nieuwe poppetjes, spreuken, wapens en acties. Ook zit er een co-op mode in en een item creator kortom; fun gegarandeerd voor de RPG-fans.

Ontwikkeld door Black Isle Studios, uitgegeven door Avalon.
Verwachting:

Remco


Castlevania: Lament of Innocence

26 December | Playstation 2

In deze versie van Castevania wordt je teruggenomen naar het begin van de serie. Dat wil zeggen dat Lament of Innocence zich afspeelt in de elfde eeuw, waar onze held Leon Belmont gaat trouwen met zijn Sarah, maar dit loopt helaas niet helemaal goed. Dit is eigenlijk het verhaal in een hele kleine notendop.
De game ziet er veel anders uit dan dat we gewend zijn van Castlevania, geen zij-aanzicht meer maar echte 3D graphics. Een beetje zoals Devil May Cry eigenlijk. Verder natuurlijk de gebruikelijke muziek en dergelijke van Castlevania.
Lijkt een goeie combi te worden: Devil May Cry (niet het tweede deel, die zoog) en de oude stijlen van Castevania!

Ontwikkeld door Konami, uitgegeven door Konami
Verwachting:

Gerard


Meer Amped 2

22/11/2003XSN Sports 0
21/11/2003Amped 2 3
Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren