XSN Sports

Het gaat goed met de online dienst van de Xbox, Xbox Live, heel goed. Er blijven maar nieuwe games, downloads en users komen, maar XSN Sports is toch wel de beste support die Microsoft ons geleverd heeft. Zelf simpel toernooien en seizoenen opzetten of meedoen, je vergelijken met de besten en nog veel meer. Lees in deze review wat wij van XSN vinden…

Microsoft is nieuw en onervaren op de consolemarkt, maar de Xbox die zei 2 jaar geleden naar het gamewereldje hebben gebracht heeft nu al veel succes en doet het voor een beginnende console goed, erg goed. Veel goede en exclusieve spellen en zonder twijfel de beste onlinegamingoptie. Xbox Live werkt vele malen beter, handiger en slimmer dan Playstation 2 Network Gaming, wat komt door het grote gamesaanbod en de goede support van Microsoft.

Je games worden regelmatig ververst met patches en downloadable content en Microsoft organiseerd(de) ook toernooien met echte geldprijzen. Met de verleden tijd tussen haakjes, want waarschijnlijk hoeft dit nu niet meer. Microsoft heeft namelijk XSN Sports geïntroduceerd, een gratis netwerk op Internet waarop je je eigen toernooien en seizoenen kan maken, mee kan doen en je meten met de besten. XSN Sports is daarnaast ook te ontvangen op je mobieltje, lekker belangrijk…

Het hoe en wat
XSN Sports staat voor Xbox Sports Network en is een wereldwijd netwerk op internet, I-mode en Xbox Live. Dit is allemaal met elkaar verbonden, zodat je op de hoogte gehouden kan worden over wedstrijden, en deze natuurlijk kan spelen.
Maar wat ís XSN Sports nou eigenlijk? Wat heb je ervoor nodig? Moet je het kopen? XSN Sports is dus een netwerk die je op internet (met je PC dus) op de website XSNSports.com kunt bekijken. Op deze website kun je inloggen met je .NET Passport, oftewel je Hotmail- of MSN-account. Om je .NET Passport met je Xbox Live gamertag te binden, moet je je gegevens eerst invullen op Xbox.com. Wanneer je dat gedaan hebt, kun je inloggen op de website van XSN Sports. Een wereld ligt voor je open…
Je kunt nu op een game klikken en een toernooi aanmaken, of aan een toernooi meedoen. Een paar toernooien zijn echter wel beveiligd met wachtwoorden, omdat ze van sites of clans zijn, maar de meeste kun je gewoon binnen zonder dat om iets gevraagd wordt. Wanneer je eenmaal in zo’n toernooi zit kun je daar van alles bekijken, wie er allemaal meedoen, wat het speelschema is, wat de uitslagen zijn en een klein forumpje. Ook heb je een eigen profiel, met daarin al je statistieken en er is een PM systeem.
Voor XSN heb je in feite alleen een Xbox, Xbox Live, een PC met internet, een game die XSN ondersteunt en een .NET Passport nodig. That’s it. Geen creditcards, geen geld, je hoeft niet naar de winkel, noppes. Het is helemaal gratis en daar zijn wij Hollanders natuurlijk erg blij mee 🙂

En daarna…
Maargoed, je zit dus in een toernooi en je bent uitgeloot om tegen G. Amer te spelen. Dat loten gebeurd overigens op ranking, zodat iedereen een eerlijke tegenstander krijgt. Nu spreken jij en G. Amer af wanneer jullie gaan spelen, en jullie voegen elkaar toe in elkaars friendslist. Op de grote dag maakt één van de twee een room door in het Live-menu ‘XSN Match’ te kiezen, daar het ID van het toernooi in te vullen (de naam), en het password, als dat nodig is. De Xbox doet de rest zelf, hij weet tegen wie en waar je moet spelen en nodigt degene dan ook uit.
De resultaten worden direct geupload naar het internet en naar I-mode, zodat iedereen kan zien dat jij de ander zijn ass hebt gewhooped, of dat je schandelijk bent geownt. Wanneer je wint, ga je een ronde verder, wanneer je verliest lig je eruit en zul je een nieuw toernooi moeten zoeken, zo simpel is het.
Bij een compleet seizoen is dat echter niet zo, hierin werkt jou hele game op XSN alle belangrijke wedstrijden af en komt er een overall winner uit de bus.

De games
Op dit moment zijn slechts 6 sportgames verbonden met XSN, te weten

-Amped 2
-NBA Inside Drive 2004
-NFL Fever 2004
-NHL Rivals 2004
-Links 2004
en Top Spin. Binnenkort komt Rallisport Challenge 2 hier ook nog bij. Microsoft heeft van 3DO ook de Major League Baseball serie opgekocht, dus misschien wordt High Heat Major League Baseball 2004 wel de eerste honkbal-XSNgame!

Je ziet dus dat bijvoorbeeld EA’s of SEGA’s ESPN sportlineup niet meedoet, alleen die van Microsoft zelf. Reden hiervoor is dat de contracten met SEGA niet rond zijn en EA helemaal geen Xbox Live ondersteunt. Hopelijk is dit bij de edities 2005 al wel gebeurd en kunnen we dan een brede en kwalitatief gioede XSN-lineup verwachten.

Conclusie
Zoals je nu wel weet zit XSN Sports heel goed in elkaar en verlengt het de replay van je games erg veel, meer dan Xbox Live alleen. Ben je dus Online-Enabled en heb je een van deze XSN-titels, wacht dan niet langer en join de grote community!

It’s good to play together!

Meer Amped 2

5/12/2003De Games van December ’03 0
21/11/2003Amped 2 3
Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren