Diablo II

Na lang wachten gaat hij er nu eindelijk aankomen. Eind juni zal Blizzard Entertainment Diablo II richting alle verkoopspunten verzenden. De fanatieke Diablo-speler zal deze dus alvast gaan reserveren!

Classes
Net als in het vorige deel van Diablo, begin je het spel met een character in de door jou gekozen class. Je character kan één uit 5 classes zijn, namelijk de Amazon, de Barbarian, de Necromancer, de Paladin en de Sorceress. Allemaal hebben ze hun eigen specialisaties en mogelijkheden. Zo zijn de Amazon en de Barbarian de twee “vecht-classes” en de Necromancer en de Sorceress de twee “magie-classes”. De Paladin is zo’n beetje een mengeling tussen die twee.

Vijanden en Eindbazen
Als het spel begint, sta je in een dorpje. Eerst praat je tegen wat NPC’s om er achter te komen wat er van jouw hero verwacht wordt. Dan trek je de wijde wereld in en dood je alle monsters die je tegen komt en voer je je quests uit. Er zijn een heleboel verschillende vijanden die jou nog intelligenter dan in het vorige deel te lijf gaan. Ook deze keer weer met een grote verscheidenheid aan wapens, waaronder natuurlijk de boog en het zwaard.
De quests die je krijgt, zijn iets in de trend van “dood alle monsters die daar en daar zitten” of “dood die bepaalde vijand”. Het “eindbazen”-idee, zoals dat in het eerste deel ook bestond, dus. Deze eindbazen zijn natuurlijk een stuk groter en sterker dan de “normale” tegenstanders.

Levels en “progression”
Net als in het eerste deel, verzamelt je character “ervaring” in de vorm van Experience Points. Daarnaast krijg je tijdens het spelen ook nog bepaalde skills of, in het geval van de magiërs, spreuken. Deze skills of spreuken kun je weer extra trainen. Al met al dus een uitbreiding op het vorige deel.

De verschillende locaties en andere nieuwe elementen
Tussendoor zul je nog vaak terugkeren naar het beginpunt, omdat je daar gevonden wapens en uitrusting kunt verkopen. Van dit geld kun je dan weer nieuwe wapens en andere uitrusting kopen. Ook kun je je hier weer laten healen als je geen potions meer hebt. In de speelwereld zul je ook diverse shrines vinden, die je hero op magische wijze wijze zullen helpen door bijvoorbeeld je mana bij te vullen, of je voor een bepaalde tijd meer experience te geven voor de vijanden die je dood. Dit was in Diablo 1 ook zo en een heel herkenbaar iets. Deze shrines zijn niet het enige in het spel met magische krachten. Je zult namelijk ook vele magische items vinden, die ten opzichte van hun niet-magische broertje net iets sterker of gevaarlijker zijn of die gewoon een extra ability hebben.
Verder speelt het spel zich nu ook echt af in een wereld met verschillende dungeons, in plaats van in één dorpje en één grote dungeon, zoals in Diablo I. Om het probleem van het eeuwig lopen naar de volgende dungeon op te lossen zijn er door de hele speelwereld “waypoints” geplaatst waarmee je je kunt laten teleporteren naar de gewenste lokatie. Ook een nieuw spel element, is het inhuren van fighters (met boog) die achter je aan lopen en elke vijand aanvallen die binnen hun gezichts- en shots-veld komt. En er zijn natuurlijk een flink legertje nieuwe vijanden.

Conclusie
Diablo II is een goed speelbaar spel en vooral leuk als je van ruwe moordende quests houdt. Hoewel ik persoonlijk vind dat het te weinig diepgang heeft om tot de categorie RPG’s gerekend te worden, is Diablo II goed speelbaar en vooral leuk als je niet houd van ingewikkelde quests, maar gewoon iedereen wilt uitmoorden. De bediening is verder erg makkelijk. De belangrijkste taken (lopen, vechten, spells) doe je direct met je muis knoppen, en de overige functies kun je via een menuutje regelen. En hoewel het spel grafisch niet de top tien zal bereiken, is het niet vervelend om naar te kijken. Het geluid is zoals je waarschijnlijk al verwachtte, ook niet erg speciaal, maar past er verder goed bij. Om naar uit te kijken!

 1.   
  miguellos12's avatar

  Geen RPG status!!!??? sorry maar dat vind ik grootste flauwekul, betere MMORPG-en is bij Diablo uitgevonden, waar denk je dat WOW op gebaseerd is… juist op Diablo

 2.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Diablo heeft best wel veel diep gang. Je kan veel upgraden en je moet echt nadenken welke spels je wilt gebruiken. Want elke ras heeft 3 skills menus, en het is best wel even kijken hoe je popetje het beste kan maken, en zo sterk mogelijk. Er zit wel veel actie en het is inderdaad niet moeilijk te snappen maar als je op hoog speelt is het wel moeilijk. Het zou misschien wel meer diepgang moeten zitten bij sub skills zoals feats. Maar mij mening blijft dat dit zeker wel een rpg spel is.

 3.   
  etienno's avatar

  lollig spel heb eens van de bieb geleend xD