Diablo 2 krijgt opnieuw een patch

We waren enigszins verbaasd toen Diablo 2, een game van ruim vijftien jaar oud, vorige maand nog werd voorzien van een patch. Update 1.14 verbeterde de compatibiliteit met moderne besturingssystemen.

Blijkbaar is ontwikkelaar Blizzard echter niet volledig tevreden met het resultaat: er is opnieuw een patch verschenen, onder de naam 1.14b. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het eerder om een update van de eerdere update, en niet om een volledig nieuwe patch. Volgens de patch notes worden de volgende zaken aangepakt:

 • Glide Wrapper will now load properly on PC by adding -3dfx to the end of the game shortcut.
 • Mercenaries will no longer become “An Evil Force”
 • Fixed Mac client crash on “Save & Exit”
 • Capped the frame rate to 200 to save batteries, spare system load, and prevent hot lap syndrome
 • Created new German installers to fix localization issues in Act V (Will require a fresh install to fix the missing dialogue data)
 • Daarnaast bedankt Blizzard de spelers van Diablo 2 voor het rapporteren van de bugs, omdat ze op die manier zo snel mogelijk konden worden opgelost.

  Overigens lijkt de koek nog steeds niet op te zijn: Blizzard vraagt fans om feedback te blijven sturen, en dat het zelf verder zal gaan met ‘hun ding doen’.

  Wat denken jullie dat Blizzard van plan is met Diablo 2 en zijn andere klassiekers? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
   Neolite's avatar

   Dit is toch gewoon schitterend? Jammer dat de meeste games deze liefde niet mogen ontvangen.

  2.   
   Kardinalus's avatar

   Diablo 2 is ook wel een uitzondering denk ik. Niet veel games worden nog zoveel gespeeld.

  3.   
   Rijstekorrel's avatar

   Kardinalus schreef, "Diablo 2 is ook wel een uitzondering denk ik. Niet veel games worden nog zoveel gespeeld."

   Blizzard is bezig Diablo,Warcraft 3 en Starcraft ook dacht ik, in ieder geval Diablo en Warcraft hebben al updates gehad naar de modernere besturingssystemen sinds kort.

  4.   
   Kardinalus's avatar

   Correctie bij deze dan. Blizzard games zijn een uitzondering :p

  5.   
   FireBallz's avatar

   Dit is nou hoe je met een game omgaat. Gewoon voor diegene die het spel nog spelen even een soort bedankje. Mogen ze bij Treyarch, Infinity Ward en Sledgehammer ook gaan doen, want ik vind het zo zonde van al die oude parels van Call of Duty die de laatste jaren echt ondergehackt zijn. De laatste 3 zijn naar mijn mening vrij hard gefaald en waarschijnlijk komen al die studio’s positief in het nieuws als ze oude Call of Duty’s patchen en de hackers, ook al is het voor even, lekker wegpesten. Hopelijk dan eindelijk weer eens een normaal potje Ground War zonder minimaal 2 GodMode hackers tegen te komen.