Diablo 2 ontvangt eerste patch in vijf jaar

Diablo 2 is nog altijd ongekend populair. Zo populair, zelfs, dat ontwikkelaar Blizzard voor het eerst in vijf jaar een nieuwe patch heeft uitgebracht. Patch 1.14 moet glitches verhelpen die worden veroorzaakt door nieuwere besturingssystemen. Ook de ondersteuning voor Mac is verbeterd: de update bevat een gloednieuwe installer voor OSX.

Ook wordt er gewerkt aan betere cheat- en hackdetectie. Dat is nog lang niet klaar, maar volgens Blizzard wordt er iedere dag weer vooruitgang geboekt. In november plaatste Blizzard een vacature voor een ontwikkelaar die klassiekers in hun volle glorie kon herstellen. Toen speculeerden we al dat games als Diablo 2, Warcraft 3 en StarCraft wellicht gratis updates zouden krijgen om ze beter te laten draaien op moderne systemen.

Voor Diablo 2 zijn toekomstige updates dus al zo goed als bevestigd. Of andere Blizzard-klassiekers ook een oppoetsbeurt zullen krijgen, is nog niet bekend. De eerdergenoemde vacature noemde ze echter wel, dus de kans is groot dat ook deze games binnenkort van patches worden voorzien.

Zou jij oude games als Diablo 2 opnieuw spelen als ze alleen betere compatibiliteit met moderne besturingssystemen krijgen? Of moeten dingen als de graphics daarvoor ook worden opgepoetst? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Pakz's avatar

  Ik probeerde hem vorig jaar nog te spelen. Werkte niet.
  Is die patch beschikbaar vanuit het startscherm? Of moet je die eerst downloaden? Ik heb nog geen link kunnen vinden.

 2.   
  MikeGevers's avatar

  Pakz schreef, "Ik probeerde hem vorig jaar nog te spelen. Werkte niet.
  Is die patch beschikbaar vanuit het startscherm? Of moet je die eerst downloaden? Ik heb nog geen link kunnen vinden."

  Voor zover ik heb begrepen, kun je de update(s) downloaden via Battle.net 🙂