Wolfenstein verschijnt ergens in de zomer

Veel hebben we nog niet gehoord over de nieuwe Wolfenstein, maar uitgever Activision heeft vandaag laten weten dat de game in de planning staat om in de zomer te verschijnen. De platformen zijn zoals verwacht de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. De ontwikkeling is in handen van Raven Software.

Wolfenstein speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en ook de nazi’s zijn weer van de partij. De nazi’s zijn echter druk bezig met het experimenteren met occulte krachten uit de Veil, een alternatieve werkelijkheid van de stad waarin alles zich afspeelt. Die stad is één groot geheel, waarbij je nieuwe delen vrij kunt spelen door missies en quests te voltooien. Ook kom je zelf af en toe in de andere dimensie van de Veil terecht, waarbij de wereld om je heen een groene waas krijgt en je over speciale krachten kunt beschikken. Gedurende de game word je ook soms bijgestaan door computergestuurde hulptroepen. Hoofdpersoon in Wolfenstein is wederom B.J. Blazkowicz en hij beschikt over enkele bovennatuurlijke krachten om het op te nemen tegen de nazi’s.

Wolfenstein verschijnt in de zomer voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    WhySoSerious?'s avatar

    Raven software, dat zijn toch de makers van een soldier of fortune??

  2.   
    ChielB's avatar

    Klopt, zij hebben diverse Soldier of Fortune games maakt en ze zijn ook de ontwikkelaars van onder andere Quake 4 en X-Men Origins: Wolverine. 🙂

  3.   
    Dotz's avatar

    Aaaaaaah… Wolfenstein…. Wat ontroerend… 😥

  4.   
    perryv's avatar

    welke wolfenstein?