MSI: upgrade je videokaart (maar dan anders)

Als je PC te langzaam is, dan kun je een paar dingen upgraden, waaronder de videokaart. Traditioneel vervang je de hele kaart dan voor een beter exemplaar, maar las het aan MSI ligt, dan kan het ook anders, zo liet zij op de CES zien.

Deze fabrikant heeft namelijk MXM-modules en een PCI-Express-kaart gecombineerd tot een upgradebare SLI-videokaart. Te technisch zeg je? Nou, MXM-modules zijn videokaarten voor laptops. Ze zijn klein en zuinig, maar doen bijna niet onder voor hun grotere desktopbroers. MSI heeft een kaart ontwikkeld, waarop deze MXM-modules geplaatst kunnen worden en deze kaart kan in een normale PC met PCI-Express x16-slot gestoken worden.

Er kunnen twee MXM-modules op de kaart worden gezet, die, indien beide van hetzelfde type zijn en dezelfde hoeveelheid geheugen hebben, in SLI-modus kunnen samenwerken. Zo krijg je een dual GPU-kaart. Aangezien de MXM-modules zijn gemaakt voor notebooks, geven ze ook minder warmte af dan hun grotere broers en zou het mogelijk moeten zijn een fanless dual GPU-videokaart te maken.

Het klinkt natuurlijk allemaal wel mooi, maar er zijn ook nadelen. Allereerst zijn MXM-modules niet bepaald goedkoop, waardoor het even afwachten is wat echt goedkoper is: twee videokaarten of deze kaart met twee MXM-modules. Tevens is het niet de eerste keer dat MSI met een technisch hoogstandje komt, dat alleen voor de show is: eerder maakte de fabrikant al een videokaart die van zowel een PCI-Express als een AGP-aansluiting was voorzien.

  1.   
    Firef0x's avatar

    te moeilijk ik koop wel een “gewone” kaart 😛

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    zo moeilek is het niet

  3.   
    Fawaka-W's avatar

    idd gewoon nieuwe kaart 😛

  4.   
    Nirusu's avatar

    Indeed. 🙁

  5.   
    Xarrot's avatar

    Als zo’n ding ongeveer even duur is als een een complete videokaart heb ik idd liever een 2e kaart erbij 😕

  6.   
    Cirdan's avatar

    jepz idd!