“White Xbox Elite Controllers Matter”


De Xbox Elite Controller, ook wel de “tjeezus, €180 voor een controller?!” genoemd, krijgt een broertje. Hartstikke leuk nieuws natuurlijk. Gezinsuitbreiding is altijd spannend en het nieuws naar buiten brengen wellicht wel net zo. Dus Microsoft doet het vol trots, ondanks het feit dat deze controller wat minder bedeeld is dan zijn donker getinte broer en… blank is.

Inderdaad, de nieuwe Xbox Elite Wireless Controller Series 2 – Core (wat een hoop doopnamen) is zo wit als het maar zijn kan. Op wat zwarte accenten na. Dus eigenlijk is het een halfbloedje. Whatever. Uiteraard een perfecte kleurencombo voor bezitters van een Xbox One S of Xbox Series S omdat de Series X “pas over 23 jaar verkrijgbaar” leek te zijn. Dat je er letterlijk elke vadsige vingerafdruk op gaat zien… boeiend. Dan maar wat vaker met een lapje Dettol swipen.

En voor die Dettol-doekjes houd je ook wat knaken over gezien de Xbox Elite Wireless Controller Series 2 – Core 5 tientjes goedkoper is. Daar staat wel tegenover dat je amper accessoires meegeleverd krijgt. Een opbergtasje, het docking station, de flippers aan de achterzijde, de extra D-pad en additionele thumbsticks zitten er voor dat geld niet bij. Een USB type C kabel en een thumbstick afstel-tooltje wel.

Maar goed, als je echt prat gaat op die accessoires dan kun je die ook gewoon los kopen bij Microsoft. Voor zes tientjes stelt Xbox namelijk een ‘Complete Component Pack’ ter beschikking. Daar zitten de ontbrekende onderdelen allemaal in. Al met al betaal je dus gewoon een tientje meer voor de witte controller wanneer je deze compleet wil hebben. Echt zo blank dit, denken dat je goedkoper uit bent en dan toch de hoofdprijs moeten aftikken…

Afijn. Doe ermee wat je wilt. En is wit niet zo jouw kleur maar zwart ook niet dan kun je vanaf de feestdagen de Elite controller in alle geuren en kleuren bestellen via Xbox Design Lab, waar je waarschijnlijk nog meer kan lappen voor dit vernuftige stukje micro-elektronica.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren