God of War Ragnarok komt eraan!

Ei-de-lijk! Het heeft wat bloed, zweet en piemelfoto’s gekost, maar God of War Ragnarok komt eraan hoor. Dit jaar nog. Het zou volgens sommigen eigenlijk vorige week al medegedeeld gaan worden, maar Kratos en Atreus zetten vanaf 9 november hun Noorse godenepos voort.

Uiteraard kan zulk nieuws niet zonder een kekke trailer wereldkundig worden gemaakt, dus die is er dan ook een. En ik ben zo aardig om die met je te delen, gezien ik mijn mailbox graag piemelvrij wil houden.

Ja hoor. Heel gaaf allemaal. En die boodschap, echt hartstikke gelaagd. Bijna net zo gelaagd als de diverse edities waarin God of War Ragnarok verschijnt. Van plebs tot elite, er is een editie voor iedereen. Zo beginnen we met de Launch Edition, welke na launch overgaat in de Standard Edition. De Launch Edition is dus eigenlijk de pre-order versie, waarin Risen Snow cosmetics voor beide knapen zitten. Pre-order je niet, ook goed. Dan krijg je de Standard Edition waar de game in zit. Joh, echt? Jazeker. Mocht je de PS4 versie op de kop tiken en daar later de PS5 versie van willen maken, dan kost je dat wel een extra tientje.

Bij de Digital Deluxe versie heb je daar geen omkijken naar. Daarin zit de game voor beiden consoles, plus een trits cosmetics. Daarnaast komt deze editie ook met een digitale soundtrack, een Avatar set, een PS4 thema en een Dark Horse Digital Mini Artbook. Toe maar…

Maar goed, je hebt uiteraard ook verknochte verzamelaars die reikhalzend uitkijken naar Collector’s Editions. Ook zij kunnen hun geld weer richting PlayStation schuiven gezien God of War Ragnarok een beest van een CE gaat krijgen. Bovenop de digitale items in de Digital Deluxe editie komt de CE ook met wat fysieke snuisterijen zoals de zo goed als verplichte steelbook case. Daarnaast wordt de game ook met een paar uit hout gesneden 2″ Vanir Twin poppetjes geleverd, alsook een authentiek Dwarven dobbelstenen setje. Maar de klapper is toch wel de 16″ replica van Thors Mjölnir. En dat alles zit dan ook nog eens in een puike box.

Maar je hebt uiteraard altijd baas boven baas. De versie voor elitaire menschen. De editie voor mensen die hun vakantiegeld niet gelijk hebben opgezopen. Speciaal voor hen komt Santa Monica Studio met de Jötnar Edition. Op de Dwarven Dice na bevat deze set vrijwel alle content van de Collector’s Edition, plus een beetje meer. Een 7″ vinyl soundtrack van Bear McCreary, om maar wat te noemen. Oeh, en een Legendary Draupnir ring. Een stoffen kaart van de Nine Realms komt ook inbegrepen, alsook een Falcon, Bear en Wolf pin set. En mocht je nou helemaal huilie-huilie gaan omdat je de dobbelstenen niet krijgt, de Jötnar Edition komt met speciale dobbelstenen van Brok.

Wat die handel gaat kosten? Geen idee. Veel, dat kan ik je wel vast op een briefje geven. Maar goed, ook dat kom je spoedig genoeg te weten. De pre-orders gaan namelijk vanaf 15 juli los.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren