Diablo Immortal wordt gesloopt op Metacritic

Het heeft er alle schijn van dat Diablo Immortal niet echt lekker valt bij een hele hoop mensen. Op Metacritic – op Gamersnet na het meest betrouwbare adres wat betreft gebruikersopinies – scoort de game een indrukwekkende 0.7 onder de gebruikers. Maar goed, als Blizzard nou even wat geld er tegenaan flikkert en in Metacritic User Lootboxes investeert, dan hebben ze kans dat ze heel misschien een extra puntje kunnen sprokkelen.

Maar laten we eerlijk zijn, hadden we anders verwacht? Tuurlijk niet. Een free-to-play game welke niet aast op de centen van de speler, wat denk je zelf? Zoals het een echte F2P game betaamt barst ook Diablo Immortal uit elkaar van microtransacties en pay-to-win systemen, en daar lijkt niet iedereen van gediend. Op Reddit – op Gamersnet na het gezelligste gebruikersforum – regent het dan ook testimonials van “gedupeerden”. Wat daar vooral uit blijkt is dat Immortal als een lieve, meegaand game begint. Maar zodra de end game binnen handbereik is, dan wenst Blizzard toch echt dat je onderhand eens geld overmaakt.

En dan is er ook nog zoiets als Sunk Cost Fallacy waar de game gretig op inspeelt. Lang verhaal kort: Sunk Cost Fallacy laat je eerst geld uitgeven en geeft je daar dan echt ruk voor terug. Maar omdat je al geld hebt uitgegeven, geef je maar meer uit omdat anders die eerste uitgave voor niks is geweest. Net zo lang totdat je wel wat fatsoenlijks krijgt. Uiteindelijk verlies je helemaal uit het oog hoeveel je hebt uitgegeven en staat de deurwaarder op de stoep omdat je de huur maar niet betaalt.

Maar goed, er blijken genoeg mensen te zijn die geen moeite hebben met spenderen in F2P games als Diablo Immortal. Deze mensen worden ook wel whales genoemd. YouTuber Raxxanterax heeft de eer gehad om er een tegen te komen in Diablo Immortal’s PvP en is er dan ook helemaal klaar mee.

Lekker bezig, Blizzard. Hopelijk ben je blij met je score op de App Store en Google Play, waar mensen je nog een 4.1 en 4.7 uit 5 geven omdat deze personen waarschijnlijk nog niet op het punt zijn gekomen waar je gretig wordt.

Wat een grap zeg…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren