“Xbox moet beter aan verwachtingen voldoen”

Wij bij Gamersnet mogen Phil Spencer, de grote baas van Xbox, graag. En wij hebben het idee dat hij binnen Microsoft ook erg gewaardeerd wordt. De beste man krijgt miljarden te besteden en dat gebeurt echt niet zomaar. Bovendien komt hij bijzonder eerlijk over, geeft hij fouten toe en bespreekt hij dingen met een zekere nuchterheid; iets wat bijna niemand meer lijkt te kunnen tegenwoordig.

Via Twitter heeft hij laten weten dat Xbox zijn best moet doen om beter aan de verwachtingen van gamers te voldoen. Hij zegt dit naar aanleiding van het uitstel van zowel Starfield als Redfall, terwijl hij ook achter het feit staat dat de studio’s meer tijd nodig hebben. Kijk nou, daarom houden we van Phil, nuance!

Maar weet je wat nou het vervelende is voor Phil, en ik zeg dit met alle nuance en nuchterheid die ik in me heb; toen hij Bethesda kocht kreeg hij er een megalomane blaaskaak bij! Want natuurlijk begrijpen ook wij dat een uitstel af en toe nodig is, maar in het geval van Starfield is het wél moeilijk te verkroppen, omdat de zelfverklaarde messias Todd Howard bij elke presentatie over die game zit te roeptoeteren ware de game de terugkeer van Jezus Christus is, terwijl zijn medewerkers overduidelijk liever niet met die man in één ruimte zitten, omdat zijn ego alle zuurstof uit de ruimte trekt!

Dus Phil, love you XOXO, hou die nuance en nuchterheid vast, maar laat die Todd Howard alsjeblieft achter de schermen blaaskaken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren