Je zou maar gameontwikkelaar zijn en Will Smith heten

Humor staat onder druk. Het begon allemaal op het internet, waar vele groepen inmiddels fulltime bezig zijn Jan en allemaal te cancelen omdat ze een foute grap hebben gemaakt. Langzaamaan druppelde het door in de televisiewereld; Martijn Koning werd bij Jinek geannuleerd omdat hij een slechte grap maakte, en het absolute dieptepunt was tijdens de Oscars, waar Will Smith de hoofdrol vertolkte. Hij voelde zich gekwetst en dat mag tegenwoordig natuurlijk niet meer. “Maar woorden doen zo’n pijn!” Huilie, huilie, boehoe.

De échte slachtoffers zijn de mensen die Will Smith heten en de lading stront met hem moeten delen (zijn account is niet meer toegankelijk op Twitter). Zoals Will Smith, gameontwikkelaar bij Stray Bombay en medeverantwoordelijk voor de game The Anacrusis (onder dit bericht de trailer). Hij kreeg veel shit over zich heen afgelopen dagen, puur en alleen vanwege zijn naam (via Kotaku).

Geef hem wat liefde! XOXO!

Lees ook: De online wereld moet leren van de offline wereld.

  1.   
    Anoniem-891122286's avatar

    Peter moet niet zo zeiken. Ik had Chris Rock ook een rechtse gegeven met zo’n onsmakelijke grap. Die man is al jaren niet meer grappig.

  2.   
    Petor's avatar

    @Anoniem-891122286: Over de inhoud van grappen heb ik nooit wat gezegd, dat is een mening. Gaat het niet om. Je gebruikt nooit geweld in een democratie. Simpel. Ik zou jou nooit en te nimmer aanraken anoniempje, wat je ook van me zegt. Xoxo