BioShock 4 heet mogelijk BioShock Isolation en krijgt twee nieuwe steden

Heeft iemand een strooiwagen besteld? Mooi, want we gaan even zonder enige schaamte de wereld der onbevestigde geruchten in. De game in kwestie is echter niet de minste: BioShock 4. Via een mogelijk ‘lek’ hebben we misschien al zicht op de naam van de game en de nieuwe wereld.

De geruchten zijn de wereld in geholpen via het Twitter-account Oops Leaks. Dit account heeft meerdere (low-res) slides gedeeld van een interne presentatie, mocht het allemaal authentiek zijn. Het betreft overigens materiaal van een pitch medio 2019. Dus afgezien van de gebruikelijke korrels zout kan er ook in de afgelopen jaren genoeg nog zijn veranderd qua informatie. Toch gaan we graag deze malle geruchtenmolen in.

Zo zou BioShock 4 door het leven gaan als BioShock Isolation en gebouwd worden met de Unreal Engine 5. De wereld van BioShock Isolation bestaat uit twee steden, die als een soort Stranger Things upside down world tegen elkaar aan geplakt zitten. Eentje bovengronds en eentje ondergronds, waarbij ze beiden een flipside grensgebied delen.

Volgens de slides is de ‘bovenwereld’ een stad met een vrije en welvarende samenleving, geleid door een succesvolle ondernemer. De ‘onderwereld’ is de duidelijke tegenpool: een geïsoleerde stad met een dictator aan het roer. Deze dictator zou een soort “verticale oorlog” beginnen tegen de ‘bovenwereld’.

Een eerste aankondiging staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022, al sluit men niet uit dat we misschien al wat hints (of beelden) krijgen tijdens de Game Awards. Het bestaan van BioShock 4 werd op 9 december 2019 gedeeld met de wereld. En straks op 9 december 2021… precies, de Game Awards. Misschien wordt het een teaser trailer met een wat grotere aankondiging in het nieuwe jaar. Game Awards host Geoff Keighley liet eerder al weten dat de show een World Premiere krijgt die al 2,5 jaar in ontwikkeling is. Precies de tijd die BioShock 4 inmiddels ook al achter de rug heeft.

Nogmaals, het blijft een onbevestigd lek en gebaseerd op een mogelijk oude pitch. Wellicht krijgen we eind volgende week duidelijkheid over de toekomst van BioShock en de plannen van 2K Games en ontwikkelaar Cloud Chamber.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren