FIFA licentie zou EA elke vier jaar 1 miljard dollar gaan kosten

Electronic Arts overweegt momenteel om afscheid te nemen van FIFA als naam voor de populaire voetbalserie. Er zijn zelfs al concrete aanwijzingen dat men anticipeert op EA Sports FC als potentiële nieuwe naam. Centraal staat uiteraard de factor geld. Bizar veel geld…

Volgens recente berichten (via New York Times) eist de voetbalorganisatie FIFA namelijk meer dan het dubbele van de huidige overeenkomst. Dit zou gaan om een bedrag van maar liefst 1 miljard dollar. Per WK-cyclus, dus elke vier jaar. De huidige deal tussen EA en de FIFA liep 10 jaar, dus dan hebben we het zelfs over 2,5 miljard dollar!

De onderhandelingen tussen Electronic Arts en de FIFA zouden al meer dan twee jaar gaande zijn. Inmiddels is duidelijk geworden dat de kans klein is dat beide partijen hier uit gaan komen. De vraag is dus wat EA gaat doen als straks, na het WK 2022 in Qatar, de licentie verloopt. Alsnog stevig betalen om de naam FIFA in stand te houden? Of doet de FIFA zelf alsnog water bij de wijn en is wat minder dan die bizarre 1 miljard ook goed genoeg voor de bobo’s?

De tijd zal het leren…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren