FIFA wordt mogelijk hernoemd tot EA Sports FC

Vorige week kwam het verrassende nieuws naar buiten dat Electronic Arts overweegt om te stoppen met FIFA. Niet met de extreem populaire games, maar met het voeren van de naam FIFA. Daar is uiteraard een prijzige licentie aan verbonden en blijkbaar denkt EA dat de voetbalserie ook succesvol kan worden zonder de naam FIFA. Inmiddels lijkt de nieuwe naam gevonden te zijn…

Volgens recente berichten (via VGC) heeft Electronic Artsnamelijk meerdere verzoeken ingediend om het handelsmerk “EA Sports FC” vast te leggen. Zo was er op 1 oktober een verzoek ingediend bij de Britse Intellectual Property Office en op 4 oktober kwam een soortgelijk verzoek binnen bij de European Union Intellectual Property Office. Dat maakt EA Sports FC tot een zeer serieuze kandidaat om de nieuwe naam te worden voor de huidige FIFA franchise, mocht men inderdaad besluiten om voor rebranding te kiezen.

Uiteraard valt het nog te bezien of EA inderdaad afscheid gaat nemen van FIFA als naam. Men overweegt het op dit moment, maar het is nog steeds een optie dat er alsnog een nieuwe licentie wordt afgenomen bij de FIFA.

Zie jij het gebeuren dat er straks EA Sports FC in de winkels ligt? Of moet men gewoon betalen en vast blijven houden aan FIFA? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  Anoniem-763952837's avatar

  Dat ligt niet lekker op de tong.

  Klant aan verkoper: Heeft u ook Fifa 23

  Of

  Klant aan verkoper: Heeft u ook EA Sports FC

 2.   
  RLXTR's avatar

  @Anoniem-763952837: Al kan het wat mij betreft nog steeds niet tippen aan International Superstar Soccer Pro Evolution 2. 😛