Ubisofts onthult XDefiant, een free-to-play Tom Clancy shooter

Ja hoor, daar issie dan. De spreekwoordelijke kogel is door de kerk. De Tom Clancy shooter waar we het vanmorgen over hadden is inmiddels uit de doeken gedaan. De nieuwe Clancy-telg heet XDefiant en het wordt een free-to-play shooter met een aardig hoog octaangehalte.

In XDefiant trekken we dus helemaal voor noppes ten strijde met Defiants, welke stuk voor stuk facties vormen die we zouden kunnen herkennen wanneer we goed hebben opgelet gedurende het spelen van andere Tom Clancy-games. Elk van deze Defiants heeft zo zijn eigen vaardigheden, waardoor er altijd wel eentje tussen zit die je een beetje ligt.

Volgens Ubisoft is het belangrijkste aspect van XDefiant vooral dat het een eerlijke game moet zijn, waardoor zowel competitieve als casual spelers er lol aan kunnen beleven. Zo zouden de speciale vaardigheden van de Defiants niet allesbepalend moeten worden, maar wel kansen moeten creëren om de game naar je hand te zetten.

Over een releasedatum is helaas nog niks gezegd. Ubisoft San Fransisco is nog hard aan het knutselen om er wat van te maken. Wel is het zo dat de eerste besloten tests vanaf 5 augustus gaan plaatsvinden, alleen nog niet in het Europese continent. Ubisoft belooft plechtig dat er meer tests zullen volgen, dus houd vooral Gamersnet in de gaten.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.