Geen crunch voor ontwikkelteam Ratchet & Clank: Rift Apart

Het is en blijft een veelbesproken onderwerp in game development: crunch. Bedrijven als CD Projekt RED en Rockstar hanteren een cultuur van vele overuren, ondanks dat herhaaldelijk beterschap is beloofd. Maar deze keer is er positief nieuws met betrekking tot dit concept: de ontwikkeling van Ratchet and Clank: Rift Apart is geheel crunch-vrij verlopen.

Game designer Grant Parker zegt op Twitter dat de game op Metacritic een score van 89 punten behaalt en dat hij persoonlijk geen enkele keer heeft gecruncht. Animatiemaker Lindsay Thompson zegt hetzelfde. Wel heeft zij hier en daar wel enkele avonden laat doorgewerkt, maar dat zullen veel van onze lezers ook wel herkennen van hun eigen werk.

Hopelijk nemen andere ontwikkelaars het goede voorbeeld van Insomniac over, want het maakt duidelijk dat het wel degelijk mogelijk is om goeie games te maken zonder je personeel compleet uit te persen.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.