Sony’s prioriteit blijft console-games, géén pc

Ben je een pc-gamer in hart en nieren, maar wil je ook graag PlayStation-exclusives spelen? Aii, dan is dit even een bittere pil. Ondanks de zeer succesvolle release van onder andere Horizon: Zero Dawn op pc, blijft Sony zich toch voornamelijk focussen op het maken van games op consoles.

In een interview met Hermen Hulst (baas van PlayStation Studios) op PlayStation Blog wordt duidelijk gemaakt dat de prioriteit toch echt ligt bij het maken van games voor consoles. Dit houdt echter niet in dat de exclusives van Sony nooit een release krijgen op pc. Zo werd Days Gone vorige maand nog uitgebracht op pc, twee jaar na initiële release. Ondanks de prille liefde hoef je nog niet te verwachten dat PlayStation Studio-games op dezelfde dag naar zowel pc als PlayStation komen. Spelers wordt nadrukkelijk gezegd dat de PlayStation het beste platform blijft om de titels op te ervaren en dus krijgt de console-versie altijd voorrang.

Hulst zegt dat het uitbrengen van de titels op pc een prima manier is om gamers te bereiken die normaal niet zo snel in aanraking komen met PlayStation-titels. Dat de pc-versies van deze games dan als een vegan bitterbal in een borrelgarnituurtje wordt behandeld, moeten we maar voor lief nemen.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.