FIFA 21 geeft overleden tiener plekje in team

Vanaf deze week hoef je je tijd niet te verdoen met alleen maar Messi of Ronaldo in FIFA 21. Deze week krijgt ook ‘onbekende’ tiener Kiyan Prince een plekje in de voetbal-game. De reden hierachter is echter tragisch.

Vijftien jaar geleden werd de 15-jarige Kiyan vermoord terwijl hij probeerde om een ruzie te sussen. Hij was een getalenteerde voetballer die al een plekje had in het jeugdteam van Queens Park Rangers. Om hem te eren en aandacht te vragen voor zinloos geweld krijgt Kiyan nu een virtueel plekje in zijn favoriete team. Zijn vader hoopt met deze campagne dat nu ook de rest van de wereld ziet wat voor potentie zijn zoon had.

Voor het karakter van Kiyan heeft EA gekeken naar oude foto’s van de jongen en afbeeldingen van zijn vader die destijds dezelfde leeftijd had als Kiyan vandaag zou moeten hebben (30). De ratings voor Kiyan zijn tot stand gekomen door samenwerkingen met zijn oude coaches en teamgenoten.

Kiyan Prince is vanaf vandaag te vinden op alle platformen. Ultimate Team-spelers kunnen items zoals de Kiyan Prince Foundation Kit verdienen door objectives in de game te voltooien.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren