SEGA bekijkt opties om oude klassiekers te remaken of remasteren

SEGA, wie kent het bedrijf niet? De ooit gigantische speler in de industrie heeft een flinke waslijst aan IP, waarvan er een hoop al een tijdje in comateuze toestand verkeren. Total War, Sonic en Persona gaan allemaal als de bliksem, maar oude jetsers als Crazy Taxi en Altered Beast, tja… die zijn aardig uitgejetst. Maar voor hoe lang nog? Dat is SEGA aan het bekijken.

Gezien het fiscale jaar voor de hele markt er al een tijdje op zit, druppelen de rapportages daarvan inmiddels gestaag binnen. Zo ook die van SEGA, waarin het concern uit de doeken doet wat de klantenkring waaraan heeft uitgegeven. Natuurlijk wil SEGA – net als ieder ander commercieel bedrijf – alleen maar meer winst maken in het opvolgende jaar. Nu is het bedrijf best tevreden met de actieve IP die tot op heden voor de gewenste cashflow zorgen, maar die slapende IP, daar valt misschien ook nog wel iets mee te doen, aldus SEGA.

Pagina 52 van SEGA’s rapport toont ons welke IP dat zijn. Crazy Taxi, Jet Set Radio, Panzer Dragoon, Shinobi en Altered Beast zijn er een paar van. Vreemd genoeg staat Streets of Rage er ook nog tussen, terwijl deze recentelijk nog een release heeft gekend in de vorm van Streets of Rage 4. Nu zal dat wel te maken hebben met het feit dat DotEmu deze uitgegeven heeft.

Ook House of the Dead staat op het lijstje, al weten we inmiddels dat hier al een remake van in de maak is. Ook met Virtua Fighter – SEGA’s bekende knokgame – lijkt wat aan de hand te zijn, als we de in 2020 uitgegeven teaser mogen geloven.

Afijn, SEGA heeft nog genoeg om te bestuderen. Welke klassieke SEGA-game mag van jou wel weer eens afgestoft worden?

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    House of the Dead vroeger veel gespeeld toen ik jong was. Wat een vette onrail shooter was dat. Ook Jet Set Radio veel gespeeld op eem Xbox original.