PS Store PlayStation 3 en Vita blijft toch wél open

Enkele weken geleden deelde Sony het verdrietige nieuws dat de oudere PlayStation Store van de PlayStation 3 en de PlayStation Vita permanent zijn deuren zal sluiten. Mogelijk hebben er flink wat traantjes gevloeid bij old-school gamers, want Sony komt nu terug op hun beslissing.

In een blog post van Sony zelf laat Jim Ryan weten dat het bedrijf destijds de verkeerde beslissing heeft gemaakt. Ze waren van plan om meer tijd en geld te steken in hun nieuwere services, maar de negatieve feedback die Sony kreeg over het sluiten van de oudere Stores was overweldigend. Daarom is besloten om de Store voor PlayStation 3 en PlayStation Vita tóch open te houden. De PSP-store gaat wel dicht zoals eerder aangekondigd.

Wellicht een beetje zuur als je na de aankondiging van de sluiting alle digital-only exclusives hebt aangeschaft, maar alsnog is het een positieve beslissing voor gamers die nog regelmatig hun oudere consoles aanzetten. Ben jij opgelucht dat Sony van gedachten is veranderd? We horen graag of van jou!

  1.   
    Anoniem-1255050000's avatar

    Ik mag dan ouderwets zijn maar games die ik wil hebben koop ik liever fysiek, stel je koopt een digitale console en over 10 jaar sluiten ze alles dan kan je zelfs de games die je digitaal gekocht hebt niet meer afspelen.

    Voor nu is dit goed, echter ze hadden dit kunnen verwachten.