PlayStation Store PSP, PS Vita en PS3 gaat dicht

Het is binnenkort tijd om afscheid te nemen van een tijdperk. Na al wat geruchten heeft PlayStation nu officieel bekendgemaakt dat de digitale winkels (PlayStation Stores) van de PlayStation 3, PSP en PS Vita echt voorgoed dicht gaan. Dit komt echter niet als een mega grote verrassing, aangezien je vanaf vorig jaar al geen dergelijke producten meer kan kopen in de Store als je op het internet of je mobiel zit.

De PlayStation Store op PlayStation 3 en PSP-consoles zijn vanaf 2 juli dit jaar permanent gesloten. Later die maand, op 27 juli, valt het doek voor de digitale winkel van de PlayStation Vita. Het is vanaf die data niet meer mogelijk om nieuwe content, add-ons of extra’s aan te schaffen. RIP alle only-digital content die hiermee verdwijnt. Wel kun je reeds gekochte games opnieuw binnenhalen. Ook oude content die al is gedownload blijft gewoon beschikbaar voor je. Eventueel tegoed dat op je account staat is gelinkt aan je PSN-account. Dit houdt in dat je je tegoed wel gewoon kunt gebruiken om PlayStation 4 en PlayStation 5-content aan te schaffen.

Alles nog even op een rijtje zien? Check dan even de website van PlayStation zelf. Wij gaan ons in ieder geval klaar maken voor het hartverscheurende afscheid van een tijdperk.

 1.   
  fantasyfreak's avatar

  Dat is kut als je nog altijd je PSP Go gebruikt aangezien die digital only was 😛

  Wel jammer voor de mensen die nog de Vita gebruikte, want volgens mij waren dat er nog wel wat. Vooral voor indie games werd het platform nog gebruikt. Maar zelf ga ik het niet echt missen voor de handhelds.

  Voor de PS3 is het wel een beetje apart. Nu snap ik dat de PS4 al een tijd uit is en de PS5 er ondertussen is, maar genoeg mensen die nog wel de PS3 hebben en gebruiken. Zowel als multimedia console als met games voor (vooral de jongere) kinderen.

 2.   
  rolf1977's avatar

  @fantasyfreak: je kan nog steeds je gekochte (digitale) games downloaden via je game-lijst. Dus die raak je (vooralsnog) niet kwijt…