Check deze gameplay-video van The Day Before nu!

Zo, deze game gaan we vandaag even in het sneeuw-regen-mist-april-doet-wat-hij-wil-zonnetje zetten! The Day Before. De game werd eerder aangekondigd middels een teaser trailer (onderaan dit bericht), maar nu is de eerste gameplay met de wereld gedeeld en ik moet eerlijk zijn. Ik ben verliefd! Alle korreltjes zout daargelaten, ontwikkelaar Fntastic Games weet precies hoe ze een sfeervolle wereld moeten neerzetten. En dat terwijl ze in de koudste stad op aarde wonen (ja sorry, na een zoektocht naar de ontwikkelaar raakte ik in een Wikipedia-rabbit hol –> Yakutsk, de grootste stad op aarde die gebouwd is op permafrost! En daar wonen die mensen!).

Onderstaande video begint met een radiohost die zijn laatste uitzending heeft. Hij vertelt dat hij droomt naar de dag voordat alles mis ging (the day before), waarna je geweerschoten hoort en de uitzending uiteindelijk wordt stopgezet.

Maar het is niet alleen de sfeer van de uitzending, ook de gameplay lijkt enorm verzorgd te zijn. De audio van de wapens is om te smullen, het repareren van je auto is een leuk detail, borden met “I got vaccinated” (too soon! red.) geven een beeld van wat er gebeurd is, een kind die een tekening heeft gemaakt van zombie-oma en de spanning die er heerst bij het afgaan van een alarm.

Het logo komt rechtstreeks van The Last of Us 2, de manier van bewegen doet denken aan The Division 2, de focus op loot is Fallout-esk. De studio omschrijft het zelf als een Open World Survial MMO, maar stop maar met het verkooppraatje, je hebt me al.

De game heeft nog geen exacte releasedatum, maar The Day Before moet ergens in het tweede kwartaal verschijnen op de pc (Steam). En OMG dat is dit kwartaal al!

Luister aanstaande zaterdag naar de Gamersnet Podcast voor meer over The Day Before.

  1.   
    Anoniem-1723380628's avatar

    Deze game komt van de ontwikkelaar Fntastic die gevestigd is in Rusland. Ze staan bekend om spellen in Early Access uit te brengen, af te raffelen en vervolgens te vergeten.

    Ik had Dead Dozen gebacked, in 2018 januari uitgekomen als early access. Nog geen lange tijd eraan hebben ze het gedropped. Geen support meer, geen updates en het spel is nog altijd in alpha.

    Dead Dozen is ook op hun officiële website gehaald. Wie zegt dat ze het met dit spel weer niet gaan doen? Deze gameplay beelden zien er wel heel erg AAA uit voor een indie game ontwikkelaar die spellen gewoon laat vallen zonder ze volledig uit te brengen.