E3 2021 wordt vrijwel zeker online-only

Met een pandemie die de wereld nog niet uit is en prikjes die maar moeizaam op gang komen, zal het volgende eigenlijk niemand verbazen. Het lijkt er sterk op dat de fysieke E3 2021 geannuleerd is. De live component van de E3, die vorig jaar ook al niet doorging, is volgens documentatie van de Los Angeles Convention and Tourism Development Commission – haal even adem –  geschrapt. Dit ontdekte een gebruiker van de website Resetera onlangs.

Volgens de berichten is E3-organisator ESA momenteel bezig met plannen voor een “online-only E3” later dit jaar. Samen met leden van de convention commission, wat natuurlijk de meest prestigieuze positie is om te verwerven voor mensen die het conventie-wezen een warm hart toedragen, werkt de ESA aan diverse opties om de E3 digitaal naar de mensen te brengen.

Naar verluidt krijgen we straks drie dagen aan livestreams, demo’s op afstand en nog veel meer beeldmateriaal. Dit alles zou plaats moeten vinden van 15 tot en met 17 juni. En er is nog meer goed nieuws, want Geoff Keighley zal niet met z’n poffertjesporem het gezicht worden van de diverse streams en video’s.

Het wachten is op een formele aankondiging vanuit de ESA omtrent alle plannen voor de E3 2021. De tijd zal het leren wat deze coronajaren gaan betekenen voor grote, fysieke shows in de toekomst. Uitgevers als Sony, Electronic Arts en Activision zijn al langer geen grote fan van de E3 en kiezen liever hun eigen strategie qua promotie. Het bestuur van Los Angeles is er echter nog altijd veel aan gelegen om de E3 aan zich te blijven binden. Momenteel voert men al gesprekken om E3-shows vast te leggen voor 2022 en 2023.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren